לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-04-2011, 12:40
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
אתה פשוט מגיע לשיאים חדשים כל פעם
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "זכותם של ערביי ישראל בדומה לכל אזרח/אדם אחר להפגין ברשיון"

ציטוט:
"את משגרי הטיל על אוטובוס הילדים אפשר להבין".
אם הייתה בך טיפת כבוד לזכר ההרוגים בשתי אינתיפאדות רצחניות - לא היית תוהה לגבי תוכן דבריה.

זאת אישה שתומכת לא רק רוחנית אלא גם פיזית בטרור. היא הייתה על סיפון המרמה עם מחבלים
שבאו ביודעין לפגוע בחיילי צה"ל, היא מכפישה בכל הזדמנות את ישראל, היא טוענת שאנחנו קשורים
לרצח ג'וליאנו מר, והיא עכשיו אומרת שירי נ"ט לעבר אוטובוס ילדים זה דבר מובן.

טיל נ"ט אמור לפגוע בטנק ששוקל קרוב לחמישים טון של פלדה ומתכת. את זה היא מבינה כשהוא מכוון
לעבר אוטובוס ילדים. זאת אישה חולנית ומלאת שנאה - מקומה הראוי הוא או במאסר עולם, או בבית
משוגעים. היא חולת נפש אמיתית.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-04-2011, 12:20
צלמית המשתמש של שמולביץ אשר
  משתמש זכר שמולביץ אשר מנהל שמולביץ אשר אינו מחובר  
מנהל פורום: דגמים לבניה עצמית, סקופים וחדשות, צילום ווידאו, וכן.... הצ'קלקה הכחולה של פרש

חבר מתאריך: 01.02.09
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "שכחת לעקר אותה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פסטן
שכחת לעקר אותה...

לצערינו, מותר לה להביע את דעתה. זאת מהות הדמוקרטיה.

אמר, בזמנו, סיר ווינסטון צ'רצ'יל. "אני מתנגד לדעתך בכל תוקף, אבל אני מוכן להיהרג, ובלבד שתוכל להגיד את דעתך בביטחה".

זאת דמוקרטיה, אולי לא מוצא חן בעיננו, אולי לא יאה, אבל כאלה אנחנו, ואני לא חושב שאנחנו צריכים לבטל את חופש הדיבור.
אם מישהו מוצא מוטיב של הסתה בדבריה של זועבי, הוא יכול להגיש תלונה בתחנת המשטרה הקרובה למקום מגוריו.
או לפנות ליו"ר הכנסת.

ישן 13-04-2011, 12:44
צלמית המשתמש של שמולביץ אשר
  משתמש זכר שמולביץ אשר מנהל שמולביץ אשר אינו מחובר  
מנהל פורום: דגמים לבניה עצמית, סקופים וחדשות, צילום ווידאו, וכן.... הצ'קלקה הכחולה של פרש

חבר מתאריך: 01.02.09
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "גם לחופש הביטוי יש גבולות,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
גם לחופש הביטוי יש גבולות, חלקם ברורים יותר מאחרים, אבל הוזירה חצתה אותם ללא כל ספק.

חברת כנסת ישראלית שמצדיקה רצח של ילדים ישראלים וקוראת לרצח של אלפים אחרים של ישראלים, אם זה לא היה עצוב הייתי צוחק ושנינו יודעים שאם היה מדובר בכל מדינה נאורה ודמוקרטית אחרת בעולם (החל משוויץ ושוודיה ועד ארה"ב) גירוש היה העונש הקל אותה הייתה מקבלת.

לשם כך בדיוק יש את חוקי מדינת ישראל,
במקרים קיצוניים, הכנסת יכולה להסיר חסינות מח"כ שסרח.

ישן 13-04-2011, 14:56
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
תו מוזיקה
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי שמולביץ אשר שמתחילה ב "אני מציע שתקרא שוב את הפסקה..."

תודה לך, פרופסור, על ההבהרה מהו חוק יסוד...
הנשיאה ד' ביניש:

סוף דבר

69. תיקון 28 לפקודת בתי הסוהר פוגע פגיעה בלתי-חוקתית בזכויות האדם לחירות אישית ולכבוד האדם, המוגנות בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו; ועל כן דינו של תיקון 28 הוא בטלות. מאחר שבית הסוהר בניהול פרטי, שאת הקמתו מסדיר תיקון 28, טרם החל לפעול, איננו רואים טעם בהשעיית הכרזת הבטלות לעניין הפעלתו וניהולו של בית הסוהר בידי זכיין פרטי. לפיכך, אם תישמע דעתי נקבע כי תיקון 28 לפקודת בתי הסוהר בטל מיידית מחמת אי-חוקתיותו. למען הסר ספק, יובהר כי איננו נוקטים עמדה באשר להשלכות הקביעה בדבר אי-חוקתיותו של תיקון 28 על היחסים בין המדינה לזכיינית במישור המשפט הפרטי.

השופטת ע' ארבל:

מסכימה אני לפסק דינה של חברתי הנשיאה ומצטרפת לאמור בו.

השופט א' גרוניס:

אני מסכים לפסק דינה של חברתי הנשיאה. זאת בכפוף להסתייגות והיא שאיני רואה צורך להיזקק לכבוד האדם בהקשר בו מדובר ודי בכך שעסקינן בפגיעה בחירות האישית.

המשנה לנשיאה א' ריבלין:

אני מצטרף לפסק-דינה של חברתי הנשיאה. חברתי קובעת כי העברת סמכויות הכליאה המסורות למדינה לידי גוף פרטי פוגעת בזכויות יסוד חוקתיות המוגנות לפי חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. עוד קובעת חברתי כי פגיעה זו אינה מקיימת את הוראות פסקת ההגבלה ומשכך, דין החוק לתיקון פקודת בתי הסוהר (מס' 28), התשס"ד-2004, להתבטל. אני שותף להלוך הניתוח של חברתי ולמסקנתה. אין ספק כי ביטול חקיקה של הכנסת הוא צעד השמור למקרים שנתגלתה בהם פגיעת-תשתית בעקרונות חוקתיים מוגנים שאינה מקיימת את הוראות פסקת ההגבלה. במקרה זה, ההסדר שנקבע בחוק אינו בגדר הסתייעות בגורם פרטי ביישום תפקידיה המובהקים של המדינה, אלא בגדר הפרטה ממש של הכליאה ושל חלק ניכר מהסמכויות הנלוות לכך. הפגיעה הכרוכה בהסדר נוגעת בשורש של המבנה החוקתי הדמוקרטי. ניתן אף לסבור כי מדובר בפגיעה שהולכת צעד נוסף אל מעבר למישור של חוקי היסוד, ומצויה במישור של האמנה החברתית העומדת ביסוד קיומה של המדינה. השתחררות של המדינה מהמונופול המוענק לה בכך הנוגע להפעלת כוח לצורך הגנה על האינטרס הציבורי סותרת עקרונות יסוד ראשוניים שהמבנה החברתי והחוקתי כולו נשען עליהם.

בשל כך, ומנימוקיה של חברתי הנשיאה בפסק-דינה היסודי, מצטרף אני למסקנה בדבר בטלותו של תיקון 28 לפקודת בתי הסוהר.

השופטת א' פרוקצ'יה:

56. אני מצטרפת לעמדת הנשיאה לפיה דין התיקון לפקודה להתבטל כולו נוכח הקושי להעביר "עפרון כחול", ולבודד בין מכלול תנאיו, העשויים מקשה אחת. כאמור, אין בכך כדי למנוע הפרטה של אותם תחומי ניהול ושירותים בבית הסוהר אשר אינם כרוכים בהפעלת כח-מרות שלטוני, ככל שהגורמים המוסמכים ימצאו את הדבר לראוי.

מהטעמים האמורים, אני מצטרפת למסקנותיה של הנשיאה לפיהן דין תיקון 28 לפקודת בתי הסוהר להתבטל.

השופטת א' חיות:

אני מצטרפת לפסק דינה של חברתי הנשיאה ולמסקנתה כי יש להורות על בטלותו של החוק לתיקון פקודת בתי הסוהר (מס' 28), התשס"ד-2004 (להלן: תיקון 28), לפיו הועברו סמכויות הכליאה של אסירים וכן שורה ארוכה של סמכויות פוגעניות הכרוכות בכך לזכיין פרטי. זאת בשל הפגיעה הבלתי חוקתית בזכויות האדם של האסירים לחירות אישית ולכבוד הנובעת מהקמת בית סוהר בניהול תאגיד פרטי, כאמור, בו נתונים האסירים למרותם של עובדי התאגיד.

השופט ס' ג'ובראן:

מצטרף אני לפסק דינה המקיף של חברתי הנשיאה, ולנימוקיה.

השופטת מ' נאור:

סיכום

30. אשר על כן, אני מצטרפת לפסק דינה של חברתי הנשיאה, לפיו תיקון 28 לפקודת בתי הסוהר פוגע פגיעה בלתי-חוקתית בזכויות האדם החוקתיות לחירות אישית וכבוד האדם ולפיכך בטל.
לידיעתך, בבית-המשפט העליון ההכרעות מתקבלות ברוב קולות:
הוחלט בדעת רוב הנשיאה ד' ביניש, המשנה לנשיאה א' ריבלין והשופטים א' פרוקצ'יה, א' גרוניס, מ' נאור, ע' ארבל, ס' ג'ובראן וא' חיות כנגד דעתו החולקת של השופט א' א' לוי, כי יש לקבל את העתירה כאמור בפסקה 69 לפסק דינה של הנשיאה ד' ביניש ולקבוע כי החוק לתיקון פקודת בתי הסוהר (מס' 28), התשס"ד-2004 בטל.
ומול האמירה הברורה הזו, כי "החוק לתיקון פקודת בתי הסוהר (מס' 28), התשס"ד-2004 בטל" אתה בא וטוען ש:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי שמולביץ אשר
מזה להגיע למסקנה שבג"ץ מבטל חוקים, הדרך עדין ארוכה.

הו, שמים! רחמו עלי!

כשיש מי שאינו מבין שמשמעות המילים "החוק בטל" בהכרעה בבג"ץ היא שבג"ץ מבטל את החוק אכן
ציטוט:
במקור נכתב על ידי שמולביץ אשר
אל זה נאמר "עיניים להם ולא יראו".
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:30

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר