לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-04-2011, 09:25
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שמולביץ אשר שמתחילה ב "משטרת ישראל מתחילה להפעיל מערך מצלמות חדש"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מקורבים לשר
"המטרה של הפרויקט היא צמצום תאונות הדרכים והגברת האכיפה, לא (לשמש) מכונת גבייה לאוצר".

|שולח למקורבים מייל עם פרטי קשר של מחלקת כוח אדם אצל יצרנית "בזוקה"|

מתי תתחיל משטרת ישראל לאכוף חוקי תנועה אשר מייצרים תאונות, במקום כאלה שרק מכניסים כסף למדינה ? :\

מתי תטפל משטרת ישראל ביצרני פקקי התנועה ("נתיב האצה"? "נתיב האטה"? מה זה? לא מכירים!)

מתי...

הנה רעיון מגניב: אם המטרה היא רק למנוע תאונות - ולא לחלוב כסף - שיבטלו את הקנס הכספי - שיגדילו את כמות הנקודות - ושישללו רשיונות. רשיון זה אחד הדברים החשובים ביותר לאדם במדינה, עד כדי כך שזה המס היחיד שאפשר להחליט לא לשלם (בכך שלא עושים אחד), ועדיין כולם בוחרים אותו מרוב שהוא חשוב. למה לא עושים את זה? אה כן, כי אין קשר לבטיחות בדרכים. כל פעם ששומעים על איזה רוצח בכביש, מגיע איזה משפט של "היו לו 160 עבירות תנועה" - כלומר - מספר עבירות תנועה בשנה - והוא עדיין היה עם רשיון. למה?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-04-2011, 14:49

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "שימי, אתה לא יכול להאשים את המשטרה בכך שהיא לא מטפלת במה שלא מכניס כסף למדינה."

קודם כל, דיברתי על משטרת התנועה, לא על שאר משטרת ישראל (אשר בפניות שלי אליה, מבין אלה שיכלה לעשות משהו בנדון מבחינת החוק [הייתה פעם שלא, אז לא אשמתם] - היחס מעורב - בפעם אחת התקבל שירות מצויין יחסית (ניידת תוך 20 דקות בערך), ובפעם השנייה, בהגעה פיזית לתחנה, ניסו לעשות לי "תלך תבוא" - מסתבר שאם נעשתה עלייך עבירה בצפון הישן בתל אביב, זה "בעייתי" להגיש עליה תלונה בתחנת המשטרה הקרובה ביותר (שנמצאת ברח' ז'בוטינסקי ברמת גן), משום ש"הסמכות" לאיזור היא לתחנת המשטרה בסלמה, הרחוקה הרבה יותר. מה עושה מישהו בלי פרייוט, שאלה טובה. בייחוד כשמהות התלונה היא... שגנבו לו את הפרייוט! לפחות בסוף הועילו בטובם להסכים לקבל את נייר התלונה... ולהקליד למחשב את כל ה 50 תווים הדרושים בעקבות כך...)

דבר שני, הבאת מקרה קצה מאוד ייחודי, של יחס שזכאית לו בערך 0.001% מהאוכלוסיה (יחד עם סלבריטאים ושאר מה שמצטלם טוב בתקשורת), ככה ש... לא התרשמתי...

ישן 13-04-2011, 11:53
צלמית המשתמש של שמולביץ אשר
  משתמש זכר שמולביץ אשר מנהל שמולביץ אשר אינו מחובר  
מנהל פורום: דגמים לבניה עצמית, סקופים וחדשות, צילום ווידאו, וכן.... הצ'קלקה הכחולה של פרש

חבר מתאריך: 01.02.09
Facebook profile
הי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שמולביץ אשר שמתחילה ב "משטרת ישראל מתחילה להפעיל מערך מצלמות חדש"

עכשיו קצת יותר ברצינות. המצלמות יוצבו באופן כזה שהם יהיו בכבישים שבהם כמות התאונות הוא הגבוה ביותר. לפי מיפוי תקופתי, כך שמצלמה שהייתה מורכבת בנקודה א' לא תהיה שם מחר אלא בנקודה אחרת.
לגבי טיפול בגורמי תאונה אחרים, כידוע מתנ"א (משטרת התנועה הארצית) הקימה יחידה מרכזית המורכבת משוטרים הנוסעים ברכבים אזרחיים מושכרים, השוטרים, חלקם עברו הכשרה של "בוחני רכב" והם פועלים במספר תחומים, למשל, נהגים ללא רשיון נהיגה/ פסולי נהיגה, רכבים שעברו שידרוג לא חוקי והפכו לרכבי מרוץ ועוד.
רק לסדר את האוזן, כבר תקופה ארוכה פועלת מערכת "דבורה" המותקנת ברכבים מזוהים ורכבים מוסווים, מערכת זאת בודקת גם בקידמת הרכב וגם אחרונית, מספר פרמטרים כגון מהירות נסיעה, שמירת מרחק ועוד.

סה"כ במסגרת הקיצוצים בתקציב המיועד למלחמה בתאונות דרכים, מתנ"א פועלת החלטית למניעת תאונות.

למשל ביום שישי האחרון, נתפסו מעל 70 נהגים שנהגו תחת השפעת אלכוהול.

ישן 13-04-2011, 12:26
מנהל פורום: דגמים לבניה עצמית, סקופים וחדשות, צילום ווידאו, וכן.... הצ'קלקה הכחולה של פרש

Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי bx1905 שמתחילה ב "עכשיו תגיד לי ברצינות מה כל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי bx1905
עכשיו תגיד לי ברצינות מה כל זה שווה כאשר השופטים של התנועה תחת עומס ונותנים קנסות בלי משפט למי שיש לו עו"ד טוב?

אז תמצא את הנהג,אבל מי יתן לו עונש? בלי שינוי במערכת המשפט כל הפעולות של המשטרה מיותרות.

לחצת בנקודה מאד כואבת, אני מסכים איתך לגבי "חומרת העונשים".
אבל צורת השלטון בארץ היא שיש שלוש רשוייות:
רשות מחוקקת = הכנסת.
רשות אוכפת = משטרת ישראל.
רשות שופטת = בתי המשפט.

אין עירבוב סמכוייות בין הרשוייות.
זה שהעונשים לא מרתיעים, אין מה לעשות, אלא לפנות לנשיא בתי המשפט ולהתלונן.
במידת האפשר, משטרת ישראל מערערת על "קולת העונש".
אבל כאשר לשופט תעבורה יש 300 תיקים לשפוט ביום, אז זה המצב שנוצר. עיסקעות טיעון וכו'.

ישן 13-04-2011, 15:09

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי שמולביץ אשר שמתחילה ב "הי"

אם כך, שאלה לי אלייך בקשר למה שאמרת. בייחוד ברצוני להתייחס לציטוט הבאש לך: "בכבישים שבהם כמות התאונות הוא הגבוה ביותר".

האם יש לך סטטיסטיקה, במקרה, אודות הכבישים המסויימים האלה, כמה אחוזים מהתאונות בהם נגרמו עקב גורם של מהירות מעל המותר? אם כן, תואיל בבקשה לומר לנו מה הסטטיסטיקה? ובאותה נשימה את הנתון לגבי: חציית פס לבן, בעייה בשדה הראייה, חוסר בגדר הפרדה בין נתיבים מהירים, כביש משובש או עם שיפועים בזוויות לא טובות?

אני מרשה לעצמי להמר שרובן המוחלט של הסיבות שציינתי (חוץ ממהירות מעל המותר, כמובן), דווקא הן יככבו בסטטיסטיקה. תוכל להזים את השערותיי?

ישן 13-04-2011, 16:18

Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "היכן קראת שהן מיותרות?..."

כולם שוכחים שמשטרת ישראל בכלל ומתנ"א בפרט, פועלים בתנאים בלתי אפשריים,
השמיכה קצרה מדי, מכסים את הראש, נחשפות הרגליים.

במ"י יש ניידות שעברו מזמן את החצי מליון ק"מ. ואין כסף להחליפם. השוטרים - במיוחד החדשים - עובדים בשכר זעום ובלתי הגיוני.
כל הזמן עסוקים "בכיבוי שרפות".
מ"י פתחה במבצע גיוס למשטרה והציבה לעצמה יעד של גיוס 1600 שוטרים חדשים, בסופו של יום התגייסו רק 100. ובתקופה המקבילה פרשו מהמשטרה, שוטרים טובים ומוכשרים בכמות יותר גבוהה.
אתן לך דוגמא מהחיים, לפני כשבועיים, היה מקרה שבו שוטר, חירף את נפשו והציל שני ילדים קטנים מדירה בוערת.
השוטר הזה היום מחוץ למשטרת ישראל, אך ורק בגלל שכר.

יש מחשבות לשינויים מרחיקי לכת שמנסה ליזום המפכ"ל החדש.
הבעיה נעוצה, כמו תמיד, בכסף.
יהיה תקציב גבוהה יותר, יהיו יותר ניידות המשכורת תהיה סבירה יהיו יותר גייוסים למשטרה.
אבל סדר העדיפוייות הוא כזה, שהמצב ממש לא טוב.

ישן 13-04-2011, 16:21

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי שמולביץ אשר שמתחילה ב "אז אני צריך להבין, מכל האשכול..."

אז קשה לך להאמין... מה לעשות? קשה לי להאמין שקיבלתי קנס על עבירת תנועה שלא קיימת, ועוד יותר קשה לי להאמין שאני עד כדי כך עצלן שהעדפתי לשלם אותו במקום ללכת על זה לבית משפט (הפסד יום העבודה כשכיר יעלה לי הרבה יותר, וכלל לא בטוח שאזכה במשפט (אם זה היה בארה"ב, בטוח הייתי זוכה, למה עם כמות השגיאות המהותיות והסתירות הפנימיות בדו"ח, זה היה פשוט נפסל טכנית!), הכל הרי תלוי במצב הרוח של השופט...) - אבל זה המצב!

אשר לקישור שהבאת לאגף התנועה, תודה, מצאתי בו סטטיסטיקות, אך הן מעט עתיקות. 2009 היה העדכון האחרון. קשה לעדכן? הנה קישור ישיר: http://www.police.gov.il/meida_laez...s/tnuah2009.pdf

אז מה היה לנו שם... יש כותרת "הסיבות העיקריות לתאונות" - ומתחתן רשימה.

פרס יקבל, מי, שמבלי לפתוח את הקובץ, ינחש מה רשום בתור הגורם הראשון (ומה שהקורא הממוצע יסבור אוטומטית "טוב, זו הסיבה העיקרית ביותר!" - וכן - אני יודע שזה לא כתוב במפורש - אבל זה לא משנה - ככה פועלת המחשבה של האדם) ?

נכון! מהירות מופרזת. בא-רור.

נמשיך בלקרוא את הסטטיסטיקה כדי לבדוק: האם מוצדק ש"מהירות" הוצגה ראשונה ברשימה?

למשל: סיבות עיקריות להיפגעות הולכי רגל (שמהווים 34% מסך ההרוגים) :

סיבה עיקרית: אי מתן זכות קדימה (לא מהירות מופרזת, נכון?) - 55%
אחרי זה: התנהגות הולך רגל (גם לא מהירות מופרזת, נכון?) - 20%
אחרי זה: אחר (אי שמירת מרחק, סיבות אישיות, ועוד - גם לא מהירות מופרזת, נכון?) - 15%
אחרי זה: נסיעת רוורס (גם לא מהירות מופרזת, נכון?) - 7%

ו... אחרון אחרון חביב - מהירות - 3%

רציתי להמשיך בסטטיסטיקה דומה לגבי נפגעים בת"ד שבהן מעורבים רכבים בלבד, אך או שאני מפספס, או שמשום מה (ואולי בכוונה, לא להרוס פרוייקטים של מצלמות?) הנתון הזה לא כתוב בקובץ. איכשהוא - אני בספק שהוא שונה בצורה מהותית. בוודאי לא באופן שבו מתנ"א מתייחסת לעבירות המהירות - כאילו 95% מהת"ד נגרמות ממנה...

אה ובמאמר מוסגר (כיוון שהתחלתי לעיין קצת באתר המשטרה בעקבות זה, לראות אם יצא לי להתקל במבוקשים וכאלה ) - אם יש לך קשרים שם - תודיע להם שבפרטי המבוקשים, תחת "גיל נוכחי", לא ממש כתוב הגיל הנוכחי. יותר נראה כמו הגיל שהיה נוכחי בתחילת תקופת המבוקשות. כלומר נתון סטאטי, במקום נתון מחושב. יואילו נא מתכנתי הדוד-דרעק ויתקנו את הקוד כך שיציג גיל נוכחי אמיתי... דוגמא, יליד 51: http://www.police.gov.il/ezrat_hazi...Form.aspx?ID=14 - אמור להיות היום בן 60 - וכתוב 48... הכל גם נכון לגבי הנעדרים... למשל ה"קטינה" הזו: http://www.police.gov.il/ezrat_hazi...Form.aspx?ID=11 - לפי חישוב שלי - כבר בת 41...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:45

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר