19-10-2010, 12:07
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
בצה"ל חוסמים את הגישה לאתרי הרשתות החברתיות ושרתי המייל
סוף סוף משהו זז!
(אולי בעקבות חילופי רמחב"ם)
לילך שובל מפרסמת הבוקר בישראל היום כי המחשבים המשרדיים המחוברים לרשת האינטרנט האזרחית ומשמשים את החיילים והקצינים לעבודתם יחסמו מעתה לגישה אל אתרי הרשתות החברתיות ושרותי הדואר האלקטרוני.
קטע מתוך הידיעה:
דממה ברשת, בפקודה
לילך שובל ישראל הי!ם 19.10.2010
פייסבוק? לא בצה"ל. בימים אלו נפרדים חיילי הצבא מהרשתות החברתיות באינטרנט, לאחר שהוחלט בצה"ל לסגור את כל הרשתות החברתיות ואת המיילים שאינם צבאיים לשימושם של החיילים והקצינים.
מדובר במאות רבות של מחשבים המותקנים בצה"ל, אשר בהם משתמשים מפקדים וחיילים שלצורך עבודתם הצבאית זקוקים לאינטרנט אזרחי. מחשבים אלו נפרדים מרשת המחשבים הצה"לית, שאינה מחוברת לאינטרנט.
בין האתרים שנחסמים בימים אלו על ידי אגף התקשוב של צה"ל, ניתן למצוא את הרשתות פייסבוק וטוויטר וכן אתרי מיילים כמו ג'ימייל ועוד. גורם צבאי האמון על הנושא הסביר ל"ישראל היום" כי הרעיון הוא שחיילים וקצינים ישתמשו רק במיילים שסיום הכתובת שלהם הוא idf.gov.il. יש לציין כי כתובות מייל אלו מנוטרות על ידי מחלקת ביטחון המידע הצה"לית לשם מניעת דליפת חומרים מסווגים ברשת האזרחית. כן ייחסמו באופן הדרגתי אתרים נוספים שנחשבים למסוכנים ומאוימים מבחינת וירוסים.
הגורם הצבאי, קצין ממחלקת ביטחון המידע, הסביר כי הרעיון של סגירת האתרים הללו הוא לשמור על ביטחון המידע. "כשאדם נמצא בסביבה מבצעית הכללים צריכים להיות מסוג אחד, וכשהסביבה היא לא מבצעית - יש נורמות התנהגות אחרות. אם אדם היה מעורב בפעילות מבצעית, ודקה אחרי זה הוא נמצא בפייסבוק, זה יכול לבלבל אותו", ציין.
יש לציין כי במחלקת ביטחון המידע החליטו כי במחשבים המצויים במועדונים היחידתיים לא תיחסם הגישה לאתרים אלו. "המועדון היחידתי והבית הם לא ממש סביבה מבצעית. הרעיון הוא שבסביבה המבצעית יהיו כללים אחרים", הוסיף הקצין.
עוד הדגיש כי "אנשים לא עושים את זה במזיד בדרך כלל, אבל הם יכולים להתבלבל. צריך לעשות את ההפרדה הפסיכולוגית הזו. במועדון ובבית יש כללים אחרים מאשר במשרד היחידתי. כבר היו מקרים שפעילויות מבצעיות נדחו בגלל טעויות כאלו". עם זאת, ציין הגורם כי ההחלטה על סגירת האתרים לא התקבלה בעקבות אירוע קונקרטי, אלא בגלל הבנה של התגברות האיום.
מלבד חסימת הגישה לאתרים מסוימים אלו, פתח בחודשים האחרונים צה"ל בהסברה אינטנסיבית בכל נושא השימוש בפייסבוק. "יש לנו מלחמת הסברה משמעותית בנושא הרשתות החברתיות", הודה הגורם. "אנו נוקטים שיטות של הסברה, בקרה וענישה". בנוסף, מחלקת ביטחון המידע הגבירה גם את ניטור האינטרנט, בחיפוש אחר מידע שזולג ועלול להשפיע על ביטחון כוחות צה"ל.
קישור אל הידיעה המלאה