14-04-2011, 14:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
נכון שיש מדידת אור, אבל לרוב המשתמשים, העבודה בפוקוס ידני הופכת את העדשה ללא רלוונטית.
אני יכול לספר לך שבצעירותי, צילמתי עם Ricoh KR-5 ולאחר מכן שדרגתי ל Pentax K1000.
שתי המצלמות ידניות (ללא עדיפות צמצם / תריס וללא אוטופוקוס) וצילמתי איתן ונהניתי מהן מאוד,
ועדיין אני לא
אמליץ על רכישה שלהן כיום. העבודה בפוקוס ידני קשה יותר, מפספסת יותר ואיטית יותר. לעיתים
הרגע המכריע
יעבור כשאתה תבזבז את הזמן בחיפוש הפוקוס (מה גם שזה מאמץ את העין, מגדיל את המספר וגורר
ירידה בראיה ולאחר שימוש מאומץ אתה צריך לתת לעין לנוח כי היא מתעייפת).
בכל זאת, ישנם 2 מצבים בחיי היום-יום שלי שאני כן מעדיף פוקוס ידני.
1. בסטודיו כשאני מצלם אובייקטים קטנים ודוממים (כמו תכשיטים). המצלמה ניצבת על חצובה ובעזרת
הפוקוס הידני (בשילוש שימוש ב Live-View) אני יכול לבחור את האיזור המדוייק אותו אני רוצה בפוקוס,
ואני יודע שהאובייקט לא יזוז והסצינה לא תשתנה בזמן שאני משחק עם העדשה ומגדיר את מפתח
הצמצם שאני רוצה לכל פריים.
2. בצילום עם עדשת MF שנמצאת אצלי - Nikon 1000mm. עדשת מראה, כבדה ומגושמת ללא
מנגנון אוטופוקוס.
כמו במקרה הקודם, הצילום איתה מחייב שימוש בחצובה (כמעט תמיד) וקשה לתפוס איתה את מישור
הפוקוס בעזרת העינית הקטנה בלבד. אני משתמש בה כיוון שאין לי שום עדשה אוטופוקוס אחרת
שמגיעה ליחס הגדלה כל כך גדול.
אם הייתי יכול לבחור בין עדשת MF לעדשת AF, הייתי בחור ב AF מבלי לחשוב פעמיים.
ברשותי ה Nikkor 50mm f/1.4 AF ואני מרוצה ממנה מאוד. אני מאמין לך שהתוצאות שאתה מפיק
עם שלך טובות כמו התוצאות שאני מפיק עם שלי (אפילו שהיא עלתה לי בסביבות ה 1400 שקל) אבל
אני לא אתפלא אם היית מצליח לתפוס יותר מהעדשה האוטומטית, אם כי זה מאוד תלוי איפה אתה
מצלם. אני מצלם בסביבה מאוד דינאמית (אנשים) שכל הזמן זזה ומשתנה, ועוד בתנאי תאורה קשים
(אחרת, בשביל מה 1.4?) ולבצע MF בסצינה כזו - מאוד קשה (מה גם שהפריזמה של ניקון ממש
מעאפנה בהשוואה לזו של Ricoh )
נערך לאחרונה ע"י Narxx בתאריך 14-04-2011 בשעה 14:09.
|