12-03-2011, 21:35
|
|
|
חבר מתאריך: 30.07.05
הודעות: 949
|
|
תראה, אני למדתי בטכניון אז אני מעדיף לספר על איך זה שם ולא להטעות אותך בטעות לגבי אונ' אחרות:
כעקרון בטכניון יש סל של מקצועות חובה שכל הסטודנטים במסלול לימודים מסויים חייבים לקחת. המקצועות האלו, בתלות במסלול, מהווים בין 50% ל-70% מנקודות הזכות האקדמיות שאתה חייב לצבור כדי להיות זכאי לתואר.
במדמ"ח הנקודות הללו כוללות מקצועות מטמתיים - אלגברה ליניארית, חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי, אלגברה מודרנית ועוד אפשרות לבחירה של כמה מקצועות מתמטיים כמו משוואות דיפרנציאליות רגילות (ואולי גם חלקיות אם מתחשק לך), פונקציות מרוכבות, תורת פורייה וכו'.
מקצועות פיסיקאליים שהם חובה לכלל הסטודנטים בטכניון (אולי פרט לארכיטקטורה) - פיסיקה ניוטונית וקצת תורת היחסות הפרטית (1), ובהמשך חשמל ושדות (2). אם אני לא טועה פיסיקה של חלקיקים ותורת הקוונטים על קצה המזלג (3) זה בחירה במדמ"ח.
בנוסף את חייב לצבור קצת (ממש קצת) נקודות בקורסים הומניסטיים וספורט (כדי שלא תתנוון לגמרי) אבל זה דווקא החלק הכי נחמד בתואר
ומקצועות של המסלול - קורס מבוא למדמ"ח (תכנות ב-C ומושגים בסיסיים כמו רקורסיה ו-backtracking), מבוא לתכנות מערכות (C מתקדם, שיטות בניית תוכנה ו-++C), ארגון ותכנות המחשב (איך המחשב עובד ואיך הוא בנוי, פסיקות, מרחב זיכרון ומבוא בסיסי לקומפילציה וטעינה של קוד, בנוסף לומדים שם אסמבלי של PDP-11), אלגוריתמים (בעיקר בתורת הגרפים), מבני נתונים (ניתוח ותכנון של מבני נתונים, הכרה של מבני נתונים נפוצים כמו עצים, טבלאות ערבול, רשימות דילוגים וערימות), לוגיקה ותורת הקבוצות (קשה מאד להסביר בלי להכנס ליתר פרטים - מדובר בקורס שהוא למעשה מאד מתמטי אבל מאפשר לך פורמליזציה של דברים די מורכבים ומידול מתמטי שלהם. אחד הקורסים הקשים בתואר), אוטומטים ושפות פורמליות (כמעט המשך ישיר של לוגיקה אבל מתמקד באוטומטים [משמע מכונות מצבים] ומהווה את הבסיס הרעיוני לרב הדברים שלומדים בקומפילציה), קומפילציה (מפירסור ועד אופטימיזציה), תורת החישוביות (אחד הקורסים המעניינים ביותר שיצא לי לעשות בתואר. מסתמך הרבה על לוגיקה ואוטומטים אבל מתמקד בנושאים של מחשב - יוצרים מודל של מחשב שנקרא מכונת טיורינג, מוכיחים שהוא שקול למחשב מודרני, ומשם מתקדמים לחקר של מה אפשר ואי אפשר לעשות בעזרת מחשב, ומה אפשר או אי אפשר לעשות בצורה יעילה), תכנות מונחה עצמים (למעשה שם הקורס משקר - זה בעיקר מסביר איך עובדים מנגנונים של שפות מונחות עצמים מאחורה), שפות תכנות (קורס כיפי שלומדים בו שפות תכנות שגרתיות פחות כמו ML ו-Prolog)... יש בטח עוד קורסי חובה שאני לא ממש זוכר כרגע, הכי קל יהיה להכנס לקטלוג הסמכה של הפקולטה למדעי המחשב ולבדוק.
בנוסף אתה מחוייב לעשות 2 פרוייקטים. הפרוייקטים זה סמסטר שלם שבו אתה עושה פרוייקט ומשקיע בו את מירב זמנך. אתה בוחר את התחום שמעניין אותך ואת המעבדה שבה אתה רוצה לעשות את הפרוייקט ובוחר פרוייקט מתוך היצע די גדול, בד"כ. פה אתה בהחלט יכול לדחוף לכיוון של קידוד מאסיבי ואולי אפילו, אם יתמזל מזלך, תגיע ל'פרוייקט בתעשייה' שבו אתה הולך לעשות פרוייקט עבור חברה אמיתית (רק שלא תקבל על זה תשלום)
עכשיו החלק המעניין - בין 50 ל-30 אחוזים מהתואר שלך מהווים קורסי בחירה ופה אתה יכול להתפרע על התחומים שמעניינים אותך. אני לקחתי גרפיקה ממוחשבת, מבוא לבינה מלאכותית, מסדי נתונים, מערכות קבצים שיטות בהנדסת תוכנה, רשתות מחשבים, אבטחת מידע וכו'... קורסים מעשיים בעיקר. אפשר כמובן לבחור קורסים עם יותר זיקה למחקר (כמו מבני נתונים 2 ואלגוריתמים 2 וניתוח פורמאלי של תוכנה).
אתה מוזמן להכנס לכאן: www.cs.technion.ac.il/courses ולהתרשם מהמגוון.
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|