30-03-2011, 21:01
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי michael4il
מעיל רוח יורה חימוש שדיי מזכיר שאטגן,מקבץ כדורים צפוף לעבר האיום
היה דיון בMP שדיי טחן את הנושא,המערכת הרוסית יורה המון כדוריות כאלה כלפי מטה לשטח למעלה 20 מטר,האופי הזה מזכיר קליימור.המערכת הישראלית לעומת זאת יורה מקבץ צר ואופקי.
כך שמבחינת בטחון לכוחות ידידיותיים בסביבת הטנק מעיל רוח עדיפה.
|
אתה מציע לקבל את הדיונים ב-MP בתור הוכחה? אולי "מעיל רוח" עדיפה מבחינת הבטיחות, ואולי להפך, אבל אין לנו מספיק נתונים כדי לקבוע את זה. רק כאשר יופיעו דוחות מניסוים השוואתיים של המערכות שנעשו ע"י צד ג' או יתפרסמו מספיק נתונים מפורטים רשמיים, או חומר רשמי אחר שמאפשר לערוך השוואה, רק אז זה יהיה אפשרי. בינתיים הכל, מה שנמצא בגישה חופשית, הוא בגדר השערות, הנחות וניחושים. אז אחד ינחש כך והשני - אחרת, ולא תהיה דרך אובייקטיבית לקבוע מי צודק.
ההשוואה לקליימור היא דמגוגית. איזור הסכנה של "ארנה" לכוח חי"ר הוא ברדיוס של 20 מטר וצורתו כטבעת, כך על-פי הפירסומים. לכן מספיק שהחיילים ישמרו את המרחק הזה מהכלי, הם לא יפגעו. מצד שני, ל"מעיל רוח" אין איזור סכנה מוגדר (לפחות עד כמה שאני יודע), לכן גם החיילים במרחק גדול יותר מ-20 מטר מהכלי יכולים להיפגע. בדיוק בגלל אותה הסיבה שאלומת הרסיסים של "מעיל רוח" לא מכוונת באופן ברור כלפי מטה. גם לא ראיתי פרטים שמגדירים את גודל אלומת הרסיסים ב"מעיל רוח", לכן לא ברור לי איך אפשר לקבוע שהאלומה היא מאוד צפופה, הרבה יותר מזאת של חימוש ה"ארנה".