23-02-2011, 16:17
|
|
|
חבר מתאריך: 24.10.09
|
|
בקשר למלחמת העולם השניה והבדלנות של ארה"ב. גם אם ארצות הברית לא הייתה מתערבת במלחמה ופותחת חזית משמעותית במערב אירופה, אני בספק שגרמניה הנאצית הייתה מצליחה לכבוש את כל האירופה (במקרה הזה רק בריטניה) ומזרח אירופה - רוסיה. עובדה היא שהמהפך במזרח אירופה החל עוד בשנת 1943 לקראת החורף של 1944 (פברואר). כלומר, הכוחות הסובייטים עמדו בהייתנות מול הכוח החזק של גרמניה הנאצית, החלו להדוף אותו ולנוע מערבה עוד הרבה לפני התוכנית לפלוש ולפתוח חזית שניה משמעותית במערב אירופה.
ישנה אפשרות, שכוחות הברית בראשות ארה"ב פתחו בחזית שניה ופלשו לנורמדי בעקבות המהפך בחזית המזרחית. כלומר, ישנה אפשרות כי בעלות הברית חשבו על תרחיש שבו ברית המועצות תהדוף לגמרי את הצבא הנאצי במזרח אירופה, תכבוש את ברלין, תגרום לנפילת גרמניה ולא תיעצר שם, אלא תמשיך התקדמות למערב אירופה. כמו כן, ב1944, החלו מגעים ישירים בין אנשים בכירים וקצינים בכירים בשלטון הרייך לבין מקבילהם בארצות הברית ובריטניה לגבי התרחיש הנ"ל (בין היתר לגבי תנאי קפיטולציה של גרמניה הנאצית).
לפי דעתי, גם אם ארצות הברית לא הייתה פולשת לנורמדי, עדיין גרמניה הנאצית הייתה מובסת על ידי ברית המועצות. אני חושב שתבוסת גרמניה הנאצית היה מביא גם לנפילת הגרורות שלה במערב אירופה. עם זאת, קצת קשה לי לדמיין מצב שבו הצבא האדום היה ממשיך את הכיבושים למערב אירופה והייה גם מצליח להחזיק במערב אירופה לאורך זמן, אני מאמין שאז ארצות הברית ובעלות הברית (אוסטלריה, קנדה וכדומה) היו פולשים לאירופה וכובשים את מערבה, וקשה לי להאמין שהצבא האדום היה יכול לעמוד במלחמה מסדר גודל כזה אחרי מלחמה מתישה של 4 שנים. הפלישה של ארה"ב אמנם החישה את הקץ, אך לפי דעתי ברית המועצות הייתה מצליחה להפיל את גרמניה הנאצית.
שאלת אילולא
בשנת 1917 פרצה מהפכת אוקטובר ברוסיה (לכן, רוסיה נאלצת לפרוש ממלחמת העולם הראשנה), בהמשך למהפכה נפתחת מלחמה בין הצבא האדום לבין הצבא הלבן, מלחמת אזרחים בין האימפריה הרוסית לבין מה שיהיה ברית המועצות. מלחמה זאת נמשכת קרוב ל6 שנים. מלחמה שבסיומה הצבא האדום מנצח, המנהיגים המוכשרים של הצבא הלבן והאימפריה הרוסית מוצאים להורג, מלחמה שבעקבותה נולדה מדינה חדשה עם כל יתרונותיה וחסרונותיה. מה אם מדינות המערב (שהיו כבר בסוף מלחמת העולם הראשונה) היו מספקים סיוע רחב יותר לצבא הלבן ממה שהם סיפקו אז, מה אם הצבא הלבן כן היה מנצח את המלחמה הזאת (נצחון של הצבא האדום הוא לא מובן מאליו והמלחמה הייתה קשה לשני הצדדים). מה עם הצבא הלבן היה מנצח את מלחמת האזרחים? איך זה היה משפיע על התפתחות של האימפריה הרוסית (אני כמעט בטוח שהיא לא הייתה נשארת באותה נקודה שבה שררה לפני המלחמה)? מונרכיה חוקתית ודמוקרטיה פרלמנטרית? איך זה היה מפשיע על האירועים באירופה בשנות ה30-40 וכמובן לאורך כל המאה שעברה.
|