18-02-2011, 11:31
|
|
|
חבר מתאריך: 12.02.11
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי High_Hopes
נתחיל מהסוף - כן כתבת שהוא שונא חיילים דתיים בהודעה הראשונה, אם אתה לא זוכר את מוזמן לקרוא את מה שכתבת ולהיזכר.
|
רק חמור לא משנה את דעתו.
ציטוט:
עכשיו ניגע ביתר הדברים שכתבת - אתה טועה לחלוטין בהשוואה לחייל שלא רוצה לעשות תורנות מטבח, חאליווה לא מנסה לשפר את תנאי השירות שלו ולא מנסה להיות פחות מח"ט (כמו שחייל מנסה להיות פחות חייל בזה שהוא בורח מתורנויות).
רוצה דוגמא יותר טובה? קצין צעיר שרק מגיע לגדוד רואה שלמרות שלמג"ד יש 20 חיילים (סתם זורק מספרים) הוא מעלה רק 5 חיילים למשימות והוא מבטל משימות אחרות בטענה שאין לו חיילים אחרים - האם חובתו של הקצין להעיר על זה למפקדיו? אם הוא לא זוכה להתייחסות אז חובה עליו להעביר את זה הלאה?
התשובה היא כמובן כן, אם מדובר במשהו שפוגע במבצעיות של הגדוד (ומיניסיון אישי אני יכול להגיד שזה פוגע מאוד) אז הוא מחוייב להגיד את זה.
|
חאליווה כן מנסה לשפר את תנאי השירות שלו, הוא ידע טוב מאוד שאם יצא בפומבי נגד ההסדר פחות ביינישים יבואו לחטיבה, משמע חיים יותר קלים למח"ט שצריך פחות לעשות חשבונות מי נמצא פה קצת או יותר זמן, שילמד להסתדר עם כל האוכלוסיות, כן גם אם אלה שמשרתים פחות זמן, שאם לא היה קיים המסלול הזה, הם לא היו מתגייסים בכלל ולכן המסלול דווקא מגדיל את הסד"כ, על אף הדילמות שהוא יוצר.
כשאתה אומר להעביר את זה הלאה הכוונה היא להעביר את זה למי שמעליו, למאו"ג ואם זה לא עוזר יש גם את אלוף הפיקוד, חיילים לא אמורים לצאת לתקשורת שצצה בעיה, אם למח"ט יש בעיה שידבר עם האלוף.
ציטוט:
ניסית לטעון בצורה דיי מגוחכת ש"אם הוא לא מצליח להתמודד עם הבעיה שיעביר את השרביט", מי אמר שהוא לא מתמודד? הנה, הפתרון שלו הוא לא להוציא לפיקוד מי שלא יהיה מספיק זמן בפיקוד. בוא אני אגלה לך סוד קטן - לא רק חיליי הסדר, גם קצינים שלא מוכנים לחתום עוד קבע הרבה פעמים נשלחים לתפקידים טובים פחות כי המח"ט מעדיף להשאיר אצלו את מי שיחתום להכי הרבה.
בנוסף מה שאתה צריך להבין, וזה דבר שתבין רק אחרי שתתגייס, זה שהוא יתמודד עם הבעיה לא אומר שהבעיה נפתרה או שמדובר בפיתרון טוב, מי שנפגע הוא דבר ראשון שאר החיילים שחוסר הסד"כ גורם להם לטחון הרבה יותר, דבר שגורם לכך שהפעילות המבצעית נפגעת, דבר שמעלה את הסיכון של החיילים ושל האנשים שעליהם הם מגינים - מחובתו ככצין להגיד את הדברים, כצין הוא לא קוסם, הוא לא יכול ליצור יש מאין, אם אין לו חיילים אז הוא לא יכול לתת למה שיש לו מספיק שעות שינה, מספיק שעות מנוחה ומספיק יציאות הביתה, התוצאה תמיד תהיה ירידה במבצעיות.
בנוסף הגדוד הזה צריך להיות מוכן למלחמה, אחרי זה בתחקיר שיעשו אחרי המלחמה ישאלו אותו למה אין לו סמלי מחלקות, הוא זה שיצטרך להסביר שX חיילים שלו משתחררים בתפקידי מ"כ ואין לו סמ"פ כי Y קצינים משתחררים בתפקיד מ"מ.
|
את קורא לטענות שלי מגוחכות? למה שלא תצא לתקשורת עם זה?
הפתרון שלו לא להוציא לפיקוד ביינישים יכול להיות מקובל, לא יצאתי נגד הפתרונות שלו, יצאתי נגד אופן הדיבור שלו ונגד העובדה שהוא פונה לתקשורת עם בעיה שיש לו, כמו שכבר אמרתי שידבר עם האלוף, הכתב שראיין אותו לא יכול לעשות הרבה.
בקשר לסד"כ כבר עניתי לך על זה, אם לא היה מסלולי הסדר הביינישים לא היו מתגייסים כלל מה שהיה פוגע בסד"כ עוד יותר, לך ללמוד קצת ותחזור אליי.
דבר אחרון וכדאי שתלמד לשלוט על הפה שלך לפני שאתה פולט שטויות, אני בן 20, משרת יותר משנה בחיל המודיעין ועומד לצאת בקרוב לקצונה(להיות קמ"ן), זה בתגובה להערה המגוחכת שלך על הדברים שאני אמור להבין אחרי שאני אתגייס.
|