10-02-2011, 10:03
|
|
|
חבר מתאריך: 13.12.10
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי grish22
טוב מכיוון שהאשכולות הקודמים בענייני נק"ל "התבלגנו" קלות,אפתח "דף חדש".
נתחיל מהתומפסון,כמובן עברתי על הערך בויקי העברית אך לצערי לא מצאתי תשובות לשאלות הבאות:
1.שמתי לב שהתומפסון הוא כלי מאווודדד כבד,האם הכובד נועד "לפצות" על הרתע של תחמושת 0.45 או שיש סיבה אחרת למשקלו הגדול?
2.ראיתי שהמנגנון בנשק הוא כזה:
דורכים את הנשק,אך אם אין כדור במחסנית אי אפשר לירות "על יבש",אפשר לירות על יבש רק כאשר המחסנית בחוץ,בזמן "הירי" מרגישים שמשהו בתוך הנשק זז קדימה(מכלול?) ואפשר להרגיש מן "רתע" קל.. איך בעצם המנגנון פועל? יש אנימציה או משהו כזה?
3.האם תומפסונים "הסתובבו" בבריה"מ,אני יודע שהרוסים קיבלו סיוע מסיבי מארה"ב (לנדליס),אך מבחינת הנק"ל הרוסים הצליחו להסתדר לבד דיי יפה,לא?
4.האם התומי הוא התמ"ק המוצלח ביותר ממלה"ע 2?
5.האם התומי' רלוונטי גם היום? אני יודע שרשמית הוא סיים לשרת בשנות ה70...
שאלה לגבי מנגנונים באקדח:
1.לדוג' ניקח את המנגנון בM1911 ואקדחים המבוססים על מנגנון זה,מה בדיוק גורם לחלק העליון (צינה?) לזוז אחורה? האם אלו הגזים?
(כאשר מדובר ברוס"רים כגון AK אז לגמרי ברור לי איך המנגנון פועל,אך כשמדובר באקדח,אז כבר לא ברור לי...)
|
1. קשה לי להאמין שהוסיפו משקל לכלי בכוונה כדי להתמודד עם הרתע, ההבדלים במשקל של נשק ישן מול חדש נובעים משימוש בחומרים מתקדמים יותר ואנליזות חוזר מדויקות יותר שמאפשרות לחסוך בחומר ולכל במשקל. אבל אני לא יודע מה עבר בראש של המתכננים.
2. אתה מתאר מנגנון מכנס פתוח, שנפוץ במקלעים ותתי-מקלע.
לאחר הדריכה המכלול מוחזק לאחור, לחיצה על ההדק גורמת לשחרור המכלול, גריפת כדור, נעילה ונקירה.
חלק מהאנרגיה של הירי מתועל לדריכה מחודשת של המכלול.
אם ההדק עדין לחוץ, המכלול לא ישאר מאחור וימשיל בירי אוטומטי. אם משחררים את ההדק המכלול ישאר תפוס מאחור.
נקרא באנגלית Open bolt, מקווה שיעזור לך למצוא שרטוטים או אנימציות.
באקדחים ותמ"קים בדרך כלל ההחזרה מבוססת על מה שנקרא באנגלית Blowback. גם מק"כ עובד בשיטה זו ואולי גם המקל"ר.
הרעיון הוא לנצל את הלחץ שנוצר בקנה כדי לדחוף לאחור את המכלול או הקנה והצינה. כדי שהקנה ישאר אטום יש מכניזם שמשהה מעט את העברת התנע למכלול או לצינה.
ניסיתי למצוא אנימציות, אבל כל מה שאני מוצא קשור לרובי צבע/BB.
|