10-12-2010, 16:09
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
פאי פקאן חתיך
הפעם השקעתי וסידרתי את הפקאנים ויצא פאי חתיך, מישהי פנויה?
פאי פקאן - לחצו פה לעוד תמונות
רכיבים לבצק בסיס:
1 וחצי כוסות קמח
1/3 + כף סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
תמצית וניל
רכיבים למלית:
1 וחצי כוסות סוכר
1/2 כוס מים
1 כוס שמנת מתוקה
2 ביצים
גרידת קליפה מחצי לימון
350 גרם אגוזי פקאן
תבנית פאי בקוטר 26 – עדיף מתפרקת
אופן הכנת הבצק:
להכניס למעבד מזון / ללוש ידנית / מיקסר את כל החומרים לעבד לבצק
אחיד וחלק , אם הבצק לא מתאחד לכם הוסיפו כף מים קרים.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך שעה.
לרדד את הבצק לעלה גדול יותר מקוטר התבנית, להניח בתבנית ולסדר גם על הדפנות
להדק עם היטב ולחתוך את שאריות הבצק.
לנקב עם מזלג את הבצק בתחתית התבנית בעזרת מזלג ולהכניס למקרר לעוד שעה.
אופן הכנת המלית:
להרתיח סוכר ומים בסיר עד שנהיה קרמל בצבע חום זהוב
להנמיך את האש ומיד לשפוך בזהירות ולאט לאט תוך כדי ערבוב את השמנת המתוקה עד
לקבלת עיסה חלקה.
(שימו לב כדאי להגיע לחום זהוב כי הקרמל ממשיך להתבשל מהחום הנמוך ויכול להישרף)
לכבות את האש ולצנן קלות.
להשוות טמפרטורה עם הביצים (מעט מהקרמל לתוך הביצים הטרופות) להוסיף את הביצים
וגרידת הלימון לסיר עם הקרמל.
לחמם תנור לחום של 180 מעלות , לאפות את הבצק (ללא המילוי) כ-15 דקות עד להזהבת הבצק
להוציא מהתנור לשפוך על הבצק את הפקאנים השבורים ומעל לסדר בעיגולים את הפקאנים השלמים
(אם לא בא לך בסידוריישיין , שפכו את הפקאנים לבפנים וזהו)
לשפוך מעל את המלית ולהחזיר לתנור לעוד כ-20 דק' עד לייצוב הפאי.
את הפאי אפשר להכין עם כל סוג אחר של אגוזים/פיצוחים – אגוזי לוז, מקדמיה, אגוזי מלך, קשיו, בוטנים ועוד
ואפשר גם מעורבב.
_____________________________________
|