21-01-2011, 03:48
|
|
|
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 5,199
|
|
פסטה ברוטב קרמי סמיך וטעים
אין לכם בבית שמנת וממש בא לכם פסטה ברוטב שמנת סמיך?
לקחתי את הרוטב בשמל ושיפצרתי אותו קצת...
כשר חלבי - רמת בישול - מתחילים
מצרכים :
חצי חבילה פסטה רגילה
חצי סלסלת פטריות טריות חתוכות לפרוסות (לא גדולות, אני עשיתי עם שימורים)
בצל שלם חתוך לטבעות
3 שיני שום קצוצות
5-6 עגבניות שרי חצויות וסחוטות ממיץ
שליש חבילת חמאה
2 כוסות חלב
חצי כוס קמח
מלח, פלפל
3/4 כפית אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה :
מרתיכים סיר עם מים ממליחים ומוסיפים את חצי חבילת הפסטה.
בסיר\מחבת נפרד\ת שמים חצי מכמות החמאה עד שנמסה, מוסיפים את טבעות הבצל ומערבבים עד שהבצל נהיה מעט שקוף, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לערבב עד שהן מעט מתרככות, מוסיפים את השום וחתיכות העגבניות וממשיכים לערבב, מניחים לזה קצת להיצלות על אש בינונית (לא לשרוף, אלא שכל המרכיבים יהיו רכים ונימוכים).
בקערה נפרדת מערבבים את החלב, הקמח והתבלינים וברגע שכל המרכיבים נראים רכים ודיי מוכנים מוסיפים את מה שבעקרה ואת שארית החמאה שנשארה לנו. מערבבים היטב עד שהרוטב מעט מסמיך (אם זה ממש מסמיך אפשר להוסיף עוד חלב או מעט מהמים שהפסטה בושלה בה) מכבים את הגז, מסננים את הפסטה היטב ומוסיפים לסיר/מחבת עם הרוטב ומערבבים היטב עד שכל חלק מהספגטי מקבל מהרוטב.
והנה לכם פסטה ט-ע-י-מ-ה ברוטב בשמל פטריות בצל ושרי
_____________________________________
Canon EOS 350D + 28-90mm + 580EX II + 17-50mm
|