לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-01-2011, 17:39
  idk125 idk125 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.12.10
ייאוש מהיחידה

אני משרתת כלוחמת בתותחנים, כבר כתבתי הודעה אחת בפורום. כרגע אני נמצאת על סף תהום, אני מרגישה שהגעתי לסף שבירה ומקווה שאולי מישהו כאן יוכל לעזור לי.

התגייסתי כלוחמת מלאת מוטיבציה, היו לי שאיפות לצאת לפיקוד וקצונה. במהלך הטירונות הבנתי שקרבי זה כנראה לא המקום בשבילי, אבל בעצת המפקדים שלי החלטתי להישאר עד סוף הטירונות ולהגיע לצוותים (אני לוחמת במגמת איכון), להגיע עם ראש פתוח. אכן נשארתי עם ראש פתוח מתוך תקווה שהמצב ישתפר, סיימתי את הקורס המקצועי בהצטיינות. קיוויתי שיתחשבו ברצונותיי וישבצו אותי עם מישהו מהטירונות שלי - דבר שלא קרה. גם עם זה התמודדתי. הגעתי לצוות שלי- שוב, בראש פתוח. אחרי שבועיים וחצי הבנתי שלחכות לסיום הטירונות היה טעות. דיברתי עם המפקדים שלי ואמרתי להם שהמקום לא מתאים לי, הם הציעו לי לצאת לפיקוד כפתרון. אמרתי להם שאני לא מוכנה להיות מפקדת בתפקיד שאני לא מאמינה בו, אני בכלל לא חושבת שעם התחושות המאוד קשות שלי אני אוכל בכלל לסיים קורס מפקדים. הזמן עובר והמצב מדרדר. הגעתי לתשישות נפשית מכל השיחות עם המפקדים והקצינים בצוות. כבר לא ישנה בלילות, בוכה על בסיס קבוע, כל מוצ"ש שני כשאני יודעת שאני צריכה לחזור בראשון לצבא הופך לסיוט של ממש.
סגן הצוות (קצין) הודיע לי באופן מפורש שהוא 'עוזב את הצוות עוד חודשיים' ולכן לא ממש אכפת לו מה יקרה איתי, אבל כן כן שאני אצא לפיקוד. כרגיל. המפק"צית (גם היא קצינה) הודיעה לי באופן חגיגי שהיא 'משתחררת עוד חודשיים' ולכן לא משנה לה מה יקרה איתי. אבל שאני אצא לחובשים. אלא לא באמת פתרונות עבורי, אני מרגישה שאני לא מסוגלת לשרת בתפקיד הזה. יש איתי ביחידה עוד לוחמות שבניגוד אליי עושות בלאגנים החל מלקלל את המפקדים שלהן ועד לעלות משפטים על סירוב פקודה ובגלל שהמפקדים שלהן לא מסוגלים להתמודד איתן - הן מקבלות מה שהן רוצות. החל מיציאה מהצוות ועד יציאה מהיחידה. קשה לי להשלים עם העובדה שאני צריכה להתעלל במפקדים שלי כדי לצאת מכאן, למרות שגם הם מעבירים אותי גיהנום לא פשוט בכלל שכולל הרבה חוסר התחשבות מצידם עד התנהגות שגובלת בעבירה על חוקי הצבא. אני כרגע אמורה לצאת לקורס חובשים ב6 לחודש דבר שיחזיר אותי באופן מיידי ותמידי לצוותים כי ההקצאות ביחידה הן ספורות ומדודות וכל חובש מוקצה לצוות. אני מרגישה שאני לא מסוגלת לחזור לצוותים, הגעתי למצב שבו אני מבקשת מאנשים שישבו איתי בשמירה פשוט כי אני מפחדת להישאר לבד עם הנשק.

כרגע אני על סף נפקדות. לא יודעת מה לעשות. הם פשוט שברו אותי. מחיילת מצטיינת הפכתי לשבר כלי, יש לי נתונים גבוהים ואני יודעת שאני יכולה לתת הרבה אבל הם דוחקים אותי לפינה. חוסר אכפתיה מכל כיוון כולל מהמסו"ל שמודע היטב למצב (לא יודעת מה לגבי מפקד היחידה כי הוא די מנותק ממה שהולך ביחידה שלו) ואני נופלת בין הכסאות לתוך דיכאון.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-01-2011, 22:07
  Gevaldic Man Gevaldic Man אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.08.04
את ביקשת קב"ן?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי idk125 שמתחילה ב "ייאוש מהיחידה"

אני אישית מכיר אנשים בברה"ן (בריאות הנפש) שקשורים לחת"ם והם מאוד מקשיבים, מתייחסים ויודעים איך להפריד בין אלו "שסתם לא בא להם" לאלו שבאמת צריכים עזרה ושנמצאים במצוקה.

מכיוון שרק הסברת את מה שאת לא רוצה, את יודעת מה את כן רוצה? האם לצאת מהחיל לגמרי זה רצונך? או רק לעבור תפקיד/ יחידה? יש הרבה דברים מעניינים בחת"ם ואנשים איכותיים.

בכל מקרה, אל תתייאשי. בחיים, לא הכל קורה בין רגע, ולפעמים זה לוקח קצת זמן, דמעות, לילות ללא שינה, אבל בסוף זה מסתדר, ואת צוחקת על התקופה "שהיה כ"כ קשה".

תבקשי לראות קב"ן, אין דבר שמונע זאת ממך, דברי מהלב. תסבירי שאת לא מעוניינת להשתמט, אלה להיפך- את פשוט הולכת לאיבוד במקום שבו את נמצאת, ותנסי, יחד איתו לעזור לך. הכי חשוב שתזכרי שהשרות הצבאי שלך זה לא לכל החיים- זה סה"כ תקופה קצרה- חיובית ושלילית- אבל בסוף זה נגמר ואת כבר שוכחת מכל הרגעים הקשים ונזכרת בדברים הטובים.

בהצלחה!

ישן 26-01-2011, 17:50
  שוויצר פלופן שוויצר פלופן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.11.10
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Gevaldic Man שמתחילה ב "אל תתחילי בלשחק משחקים ואל..."

חבל שאתה מדבר שטויות
הרי היא הבהירה לך שכל העניין מעניין למפקד שלה את התחת וחבל לבזבז את הזמן על שיחות נפש איתו, עולה מן ההודעה שהיא בן אדם רציני והיא לא סתם כתבה שהמפקד לא מתחשב בה כי היא סגרה שבת או שטות כזאת או אחרת, מה שאני מבין מזה הוא שהמפקדים שלה הם פזמיניקים שקרובים לשחרור שלהם שמה שמעניין אותם זה להסתובב בבסיס ולצעוק עד מתי ולהתחפשן, לכן אין מה למצוא אצלם אוזן קשבת או התחשבות...
אולם אני משנה את דעתי וכן ממליץ לך לפנות לקב"ן...
בכל מקרה, אי אפשר להיות חובש אם יש לך סלידה מדם, גם אם תהיי החובשת היחידה בכל הגדוד יוציאו אותך מזה...
ישן 27-01-2011, 18:12

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי שוויצר פלופן שמתחילה ב "חבל שאתה מדבר שטויות הרי היא..."

אז קודם אתה קורה לי אדם "שמדבר שטויות" ואח"כ אתה בעצם ממליץ לה לעשות את מה שאני המצלתי מחתחילה...

"...הרי היא הבהירה לך שכל העניין מעניין למפקד שלה את התחת וחבל לבזבז את הזמן על שיחות נפש איתו, עולה מן ההודעה שהיא בן אדם רציני והיא לא סתם כתבה שהמפקד לא מתחשב בה כי היא סגרה שבת או שטות כזאת או אחרת, מה שאני מבין מזה הוא שהמפקדים שלה הם פזמיניקים שקרובים לשחרור שלהם שמה שמעניין אותם זה להסתובב בבסיס ולצעוק עד מתי ולהתחפשן, לכן אין מה למצוא אצלם אוזן קשבת או התחשבות..."

אני חושב שכולנו הבנו שהיא בן אדם וחיילת רצינית שרוצה לתרום, ולכן המלצתי לה:

1- לא להקשיב לכל אחד כאן בפורום מכיון שמה שעבד בשביל X לא יעבוד בשבילה באותו הסיטואציה.
2- קב"ן. למה? "הגעתי למצב שבו אני מבקשת מאנשים שישבו איתי בשמירה פשוט כי אני מפחדת להישאר לבד עם הנשק." זה כבר עניין רציני, מעבר לחייל שפשוט שבוז על המקום שבו הוא משרת.

יש הבדל בין חייל שפשוט לא "טוב לו" בתפקיד/יחידה מסויימת, לבין חייל שנופל למצוקה נפשית אמיתית, שיכול להיות להביא לתוצאות קשות מאוד.
לחייל "שפשוט לא בא לו" או שבאמת לא אוהב את התפקיד שלו, אפילו מסיבות מוצדקות (סגל פיקודי רע, איכות כוח אדם גרוע, תפקיד שפשוט מתיש ולא ממצא) יש לו/ה 2 אופציות:

א- לנסות לשנות את התפקיד/ יחידה ע"י תהליך מקובל של שיחות עם המפקדים; טופס 55 (מעבר ליחידה אחרת). זה מצריך לתת פייט רציני (צריך סבלנות, זהו מערכת ענקית שלא קופצת לשרת אותך) ולקוות שיצא לך מזה משהו. אם לחייל יש עילה מוצדקת לשנות מיקום/תפקיד, והוא מתמיד בנסיונות שלו ויהיה סבלני, יצליח.

ב- הבן אדם פשוט צריך להתבגר ולהבין שבחיים לא תמיד יש לנו את העבודה הכי כייפית, אבל אפשר לנסות להוציא את הטוב שבמצב (להתחבר לאנשים טובים לדוגמא) ובסופו של דבר זה ייגמר (השירות בסופו של דבר מגיע לסוף. זה נראה ארוך במהלך השירות, כמשתחררים פתאום שמים לב איך הכל עבר כ"כ מהר).

אני ממליץ לה לפנות לקב"ן מכיוון שהיא במצוקה נפשית, ולכן אם אפשר לעזור לה בשלב מוקדם, זה יכול להיות משהו משמעותי וחשוב, כדי לעצור את הדיכאון, ולשקם אותה ולהחזיר אותה למסלול תקין תוך כדי שירות.

קב"ן זה לא "כרטיס יציאה החוצה", אבל זה כן מקום (עם הקב"ן הנכון) שבו אפשר לעשות סדר מכל הבלבול והכיאוס הנפשי שהחייל/ת נמצאת בו.
הקב"ן יכול לעזור לחייל/ת לעבור את התקופה שבתפקיד, או אפילו, אם נחוץ, לשנות תפקיד.

מה שחשוב לי כרגע זה לעזור לחיילת הזאת לצאת ממצב נפשי ירוד מאשר לתת לה טיפים באיך לצאת מהיחידה שלה. הרי מי מבטיח לה שהיא "תיפול" ליחידה שהיא כן רוצה? להפלט מיחידה זה רק חצי מהעבודה; לאיזה יחידה/תפקיד היא תגיע זה ממש לא בידיים שלה ויכול להיות מצב שהיא רק עשתה לעצמה רע. התוצאה תהיה שהיא עשתה המון בלאגן ורעש ויצאה מהיחידה- רק שבגלל כל הרעש והבלאגן, שום יחידה ותפקיד איכותי לא ירצו בה והיא תיפול לתפקיד ומקום שהיא ממש לא רוצה להיות בו.

אז אני לא הבנתי את הטענות שלך אלי, ומבקש ממך שאם יש לך משהו להגיד, נא הגד זאת בצורה מנומסת, ולא לצאת בצורה אגרסיבית ומזלזלת.

ישן 27-01-2011, 14:51

דיברתי עכשיו עם גורם בברה"ן בחת"ם
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי idk125 שמתחילה ב "אתמול הייתה לי שיחה עם המסו"ל..."

אני מכיר אותו אישית- זהו בן אדם מאוד אמין, שאכפת לו מהחיילים, והוא אמר לי שהצוות שהוא עובד איתו הוא צוות מיומן, שיודע לזהות בכיינים ואנשים שלא רוצים "סתם" וכאלו שבאמת צריכים אוזן קשבת ועזרה.
לפי מה שאת מתארת כאן בפורום (הקראתי לו את ההודעה שראשונה שלך) הוא חושב שחשוב מאוד שתפגשי עם קב"ן- תדברי איתו. אין לך מה להפסיד, וזה לא פוגע בך בשירות. הכל אנונימי.

בבקשה, אל תתני לזה להפשיע עליך ולהביא אותך למצוקה. יש דרכים שאפשר להתמודד אם הבעיות שלך וחשוב מאוד שאת תדברי עם בעל מקצוע שיכול לעזור לך במצב הנפשי שלך, וכמו כן לעזור לך מול גורמי היחידה שלך עם את מרגישה שהם לא מקשיבים או עוזרים.

תדרשי פגישת קב"ן כבר עכשיו, ותראי שזה יעזור.
בהצלחה, ואל תדאגי, יהיה בסדר

עריכה: תבדקי בפרטי..

נערך לאחרונה ע"י Gevaldic Man בתאריך 27-01-2011 בשעה 14:54.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:12

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר