שלום לכולם, זה המתכון המצולם הראשון שאני מפרסם (מקווה שאני עומד בסטנדרטים של הפורום).
ימי החורף הקרים שזכינו להם "לפתע" בינואר-פברואר הביאו לי מוזה.
המצרכים:
4 גזרים מנוקים וחתוכים לקוביות
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי קצוצים
שמן זית
ציר עוף (או אבקת מק עוף מומסת במים לפי הוראות היצרן)
כוס אפונה ירוקה יבשה
4 נקנייות "קבנוס" (או כל נקניק מעושן דומה)
חתיכת בשר מעושן (חזיר או הודו)
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים
1/3 כוס גריסי פנינה
מלח ופלפל לתיקון טיבול למקרה הצורך
ההכנה:
מטגנים בסיר שבו הולכים להכין את המרק את הגזרים, הבצל והסלרי בשמן הזית תוך ערבוב מדי פעם במשך כ-20 דקות
לאחר שיש סימני בישול בירקות מכסים בציר העוף ומביאים לרתיחה
מוסיפים את הבשרים המעושנים למרק יחד עם האפונה ומבשלים כשעה על אש קטנה
כעבור שעה, שולפים את הנקניקים מהמרק וחותכים אותם לחתיכות קטנות.
מסננים את הירקות המבושלים (האפונה צריכה להיות רכה) מהמרק - שומרים על הנוזל כמובן.
את הירקות טוחנים למחית ומחזירים חזרה למרק יחד עם הנקניקים החתוכים.
לאחר שהעסק שוב מגיע לרתיחה, מוסיפים את חתיכות תפוח-האדמה ואת הגריסים ומבשלים 20 דקות נוספות
טועמים, מתקנים טיבול (מלח פלפל, אולי קצת מיץ לימון) ומגישים.
במקרה שהרבה נוזלים מתאדים בתהליך הבישול, אל תפחדו להוסיף מים או ציר נוסף (כמה שנדרש)
בתאבון!
_____________________________________
"אין זו סבלנות לשאת את שאתה יכול לשאת בסבלנות. סבלנות היא לשאת את שאינך יכול לשאת."
נערך לאחרונה ע"י hagar_krispin בתאריך 04-02-2011 בשעה 19:47.
סיבה: בהסכמת הכותב - טעות ברכיב
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי MONOCHROME שמתחילה ב "מרק אפונה עם בשרים מעושנים"
עומד בסטנדרט כמו מלך!!!
הרעיון של המרק מעולה והוא גם נראה מצוין עשית לי חשק לגריסים
בדיוק עכשיו אצלי על הלהבה סיר מרק ירקות עם עוף - אז מרק אני תיכף אוכל רק לא את שלך חחח.
כתבת שעועית ירוקה יבשה במקום אפונה לדעתי...אם תסכים אערוך לך.