18-12-2010, 10:59
|
|
|
חבר מתאריך: 06.12.03
|
|
אני אנסה להסביר את עצמי קצת יותר טוב, הבנתי שמכינה יכולה לתת לך שני דברים, תקן אותי אם אני טועה:
1. שיפור בגרויות במקצועות שלומדים במכינה, כך בעצם ביצוע מכינה מקביל לשיפור בגרויות, והציונים החדשים מחליפים את הציונים בבגרות המקורית, ולכן, מעצם זה שבעתיד, כשאני אנסה להתקבל לטכניון, אני מן הסתם אצטרך להגיש את הציונים בבגרות, ומכיוון שחלק מהציונים בבגרות הוחלפו ע"י המכינה שעשיתי (נניח במכינה של אונ' ת"א) אז הטכניון כן "מקבל" את המכינה מכיוון שהוא יבדוק את מועמדותי, בין היתר, על סמך הציונים ששופרו במכינה.
בעצם שהמכינה מקבילה לשיפור בגרויות "רגיל", רק במסגרת מעט שונה שבה אני משפר כמה מקצועות ביחד.
2. שהציון הסופי המשוקלל בסוף המכינה מחליף לחלוטין את כל תעודת הבגרות, כך שאם שיפרתי נניח את מתמטיקה ופיזיקה והציון הסופי שלי בהם הוא 95, הציונים האלה לא ישובצו בתעודת בגרות (כמו בסעיף הראשון) וישוקללו רגיל עם מקצועות אחרים, שפוטנציאלית יורידו לי את הממוצע, אלא ילקחו רק הם בלבד (מתמטיקה ופיזיקה) ושהמשקל שלהם בחישוב הסכם יהיה כשל תעודת הבגרות כולה.
ולכן כשהטכניון אומרים שהם מקבלים רק את המכינה של הטכניון, הכוונה היא ל-"סידור" שבסעיף 2 בלבד.
מקווה שיצאתי מובן, ומצטער שאני משגע אותך אבל העזרה שלך חיונית לי, תודה.
|