27-10-2010, 10:16
|
|
|
חבר מתאריך: 26.08.05
|
|
בהמשך לאשכול אסון אנצריה - דעה אישית על המודיעין הלבנוני
תראו, זה לא סוד שלחיזבאללה ולמודיעין הלבנוני היו כמה הצלחות מדהימות בשנים האחרונות. רוב ההצלחות זכו לכותרות ואיזכורים גם בארץ, אלא שרוב התגובות היו בנוסח: "חיזבולים מפגרים \ אנחנו יותר טובים \ יריחו זה לא רק קזינו" וזוהי פריזמה למקור ההצלחות הללו.
שימו לב למה שקורה בלבנון מאז מלחמות לבנון השניה: לטענתם, הם תופסים סוכנים ישראלים על ימין ועל שמאל. לטענתם, הם תופסים מערכות שידור משוכללות שקשה עד כמעט בלתי אפשרי לתפוס. לטענתם, הם מזהים מערכת האזנה לתקשורת קווית שיושבת על ציר מרכזי ואף מצליחים להביא להשמדתה.
לדעתי, יש לכך שתי סיבות עיקריות שייתכן ושזורות אלה באלה:
ראשית, אמצעים טכנולוגיים שאני משוכנע שהם קיבלו, איכשהו, מגוף מודיעיני מוביל בעל ידע ויכולות מתקדמות. אין לי מושג איך ומאיפה, אבל השידרוג שהם עברו בוודאי בארבע השנים האחרונות דומה לשידרוג של מחשב קומודור 64 לדרגה של פאוורמק. משהו בקנה מידה לא הגיוני ומחייב בדיקה מעמיקה. גם אם נניח שחלק ניכר מאוד מהתפיסות שלהם מבויימות לצרכי תעמולה פנימיים (שהרי "הערבים לא יכולים לתפוס סוכנים ישראלים. אנחנו יותר חכמים מהם ולנו יש את 8200"), הרי שאין שום מדינת אויב אחרת במזרח התיכון שהגיעה להישגים מפליגים וראויים למלוא ההערכה והשבח בפרק זמן כל כך קצר בתחום לוחמת המודיעין כמו המודיעין הלבנוני.
הסיבה העיקרית השניה לצבר ההצלחות הפנומנליות שלהם מובנת היטב מתוך שיחה שהיתה לי בעמדת שמירה בבסיס מזלטים בתחילת שנות ה-90 אי שם. באותה תקופה הייתי חובב טיסנים מושבע, וכשאיפשרו לי לבחור היכן לעשות 21 ימי שמירות ברור היה לי שבסיס מזלטים הוא הבחירה האולטימטיבית. אני זוכר ששאלתי את הקצין שישב איתי בעמדה שאלה שעניינה אותי מתוקף שירותי הצבאי והיא האם השידורים של המזלטים מוצפנים או שאפשר לגלות אותם. הוא הביט בי בזלזול ואת המבט שלו אני זוכר עד היום, ואמר בפשטות שאין סיבה להצפין כי ממילא "הערבים" (ציטוט במקור) בחיים לא ימצאו את התדר כי זה כמו למצוא "דג בורי מסויים בים". אבל, הוא הוסיף, "מה אתה דואג"?! ממילא את המתקנים הרגישים בישראל לא מצלם המזל"ט בדרכו לארץ היעד, כך שהכל בטוח. אמר ולא יסף.
אם תקראו את התגובות הנפוצות-דרך אגב גם באתר הזה-לידיעות על הישגים של האויב, תגלו שמאז 67' השתנו המון דברים, אבל התפיסה שלנו את האויב נותרה כמעט כשהיתה. וזו גם הסיבה, להערכתי, שחוץ מאיש המודיעין הלבנוני שקורא את מה שכתבתי כאן, ונאלץ עכשיו לתרגם ולהפיץ את התגובה הזו, על חשבון ארוחת הצהריים שלו, לאף אחד אחר זה לא הולך להזיז, ודעתו של איש לא תשתנה.
בעתיד, המחיר ייגבה באלפי ליטרים של דם. כרגיל. חבל.
|