בשיטוט שעשיתי אתמול בביטאוני שנות השמונים עליתי על מספר תמונות של טייסת יסעורים שלא מצאתי תיעוד שלה בשום אתר היסטוריה על חיל האויר.
סמל הטייסת נראה כמו כלי פרש בשח-מט שמסביבו מעויין כחול ובפינה העליונה והתחתונה יש כתם צהוב.
מישהו מכיר? למה היא נסגרה? וכו.
מתוך שער הביטאון .
מעניין גם ה- V הצהוב שבתמונה - שבמקרה הזה הוא באמת V אמיתי.
ה-V - כנראה אילתור של סימן הזיהוי שנעשה בחופזה עקב פגיעה במסוקים ישראליים בשל"ג באש "ידידותית".
סמל הטייסת הוא שריד לעידן בו ח"א החליט להתיר את פרסום סמלי הטייסות (אחרי זמן ארוך שהצנזורה פסלה אותם) והוסיפה סמלים "חדשים" לטייסות - כדי "לנפח" את הסד"כ בעיני האוייב.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי mr_doron שמתחילה ב "אין בעיה - רק בערב אחרי..."
צילום של בז בטייסת דמה:
ועוד אחת קטנה:
לדעתי הבז הספציפי הזה ביצע טיסת ראווה אחת עם הסמל הזה, צילמו מספר תמונות וזהו.
וכמו שסולו אמר בגיליון של שנת ה-40 יש צילומים נוספים של טייסת היסעורים (נראה שהיא הייתה חלק מטייסת דורסי הלילה- מופיעה שם תמונה של רביעיית מסוקים בליין - 2 מכל "טייסת")
קצת יותר ברור.
למישהו יש מה להוסיף? אני עד היום לא ראיתי טייסת דמיונית אחרת חוץ משני אלו.
נערך לאחרונה ע"י mr_doron בתאריך 22-06-2006 בשעה 23:59.
"לא אמיתיים" על חלק מהמסוקים והמטוסים, בגלל עניני בטחון שדה וכו'. ניתן למצוא הרבה תמונות של מטוסי כפיר, F-15 וקורנסים עם סמלים לא אמיתיים.
יתכן שהיה רצון להראות סד"כ גדול מכפי שהיה באמת , או סתם להסתיר את הסמלים האמיתיים, כמו שבעבר הסתירו מספרי זנב וכו'
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי nadavgolani שמתחילה ב "אינני יודע לגבי הטייסת אך זכור לי שהיתה בעייה לאנשי הצוות בגלל המספר:666 על כל המשתמע"
אבל אז הוא כבר עבר שידרוג ליסעור 2000 ומספרו שונה ל-066.
זכורה לי הכתבה בעיתון ביום אחרי התאונה כשדיברו על ההיסטוריה של המסוק וקראו לו "מסוק השטן" - פורסמה בצד תמונת השער הזו מהביטאון.
מתוך אתר חיל האויר:
31 במרס 1996
שבעה חיילים נהרגים בהתרסקות מסוק יסעור בנחל דרגות שבמדבר יהודה.
המסוק ביצע פניה חריפה ימינה, פגע בקרקע בשיפולי הוואדי והתרסק.
למרבה המזל, חיילים נוספים, שהיו אמורים לקחת חלק בתרגיל, ירדו מהמסוק זמן קצר לפני ההתרסקות.
נערך לאחרונה ע"י mr_doron בתאריך 23-06-2006 בשעה 00:30.
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "אותו מסוק היה מעורב גם בתאונה בבסיס מחניים, 22 שנים קודם לכן"
א. עידו - אכן ערבבת. כמו שנאמר, 666 (066) הוא אחד משני המסוקים ה"אוסטרים" שהגיעו בטיסה בשנת 1981, מעודפי יחידת החילןץ האוסטרית.
ב. 666 היה אכן המסוק של אסון הכבל בו נהרגו לוחמי 669, גיל צוריאנו ואסף רוזנברג ז"ל. אגב, הקברניט היה סא"ל הרב רפי פרץ, ראש המכינה הקדם צבאית בעצמונה.
ג. המסוק במחניים ששוקם (העליון ששרד, לא התחתון שהתרסק) היה 135.
ד. השימוש בסמלים מפוברקים החל שנים רבות לפני שמח"א אביהו בן התיר (למיטב זכרוני ב-1991) לחשוף את הסמלים. התמונות שבהם אפשר לראות את הסמלים הללו (הנשר הצהוב על הבזים של טייסת הבז השנייה, צריח השחמט על יסעורי "דורסי הלילה" וסמלים שונים על כפירים - C-2 כולם) החל באמצע שנות השמונים. תמונות בודדות שהותרו לפרסם עם סמלים כללו "במקרה" את המזוייפים.
תודה, אמיר.
יש לך דוגמה לסמלים האלו מטייסות הכפירים ?
מה שכן לגבי טייסת היסעורים הזו עושה רושם שהסמל החזיק מעמד הרבה זמן ועל מספר רב של מסוקים -כך שממש היא עושה רושם של טייסת אמיתית, בעוד הטייסת בזים המפוברקת מופיעה על מטוס 802 בלבד וכמו שציינתי זה נראה כאילו היתה טיסה בודדת עם הסמל.
עוד שאלה- בספר כל מטוסי חיל האויר של דני שלום יש תמונה של מירז' 153 מטייסת הנגב כאשר סמל הטייסת נצבע בצבע צהוב במקום אדום - יש קשר לפיברוקים האלו ?
נערך לאחרונה ע"י mr_doron בתאריך 23-06-2006 בשעה 12:51.
סיבה: תוספת
א. לא הייתי מייחס משמעות לצבע הצהוב, כמו שלטייסת העמק יש גרסאות גם עם רקע כחול.
ב. דוגמה שמצאתי לסמל כפיר מזויף - בספר Israel Air Force 1984, בעמ' 54, יש תמונה של מיראז' 895 על המסלול. הסמל הוא עיגול צהוב שחוצה אותו מעין V שוכב שחודו קדימה. אגב, הכיתוב (אם תמצא את הספר), כתוב שם C-7. אין C-7 אפורים למיטב ידיעתי, לא כל שכן בסדרת המספרים 8XX אלא רק 5XX.
דוגמה נוספת, באותו ספר - בעמ' 96 כפיר C-2 שכנראה שייך ל-101 (חצי מייצב מפוספס אדום לבן) עם עיגול צהוב ועוד משהו שחור בתוכו.
אח"כ אסרוק את התמונות.
שתי התמונות הראשונות הם של הסמלים המפוברקים כפי שכתבתי הודעה אחת למעלה. התמונה השלישית מצחיקה - מדובר בספר של ח"א מאמצע שנות ה-80'. רוב הסמלים עדיין מחוקים או מקושקשים, אבל הסמל הזה, של טייסת "הציפור הצהובה", "טופל" בצורה מעניינת.
נפלתי על האלבום של חיל האויר היחידי שאין לי ולא יצא לי לראות עדיין.
לדעתי זה סוג של סיפור שיהיה מעניין גם להכניס אותו לאתר מרחב אווירי בתור קוריוז משנות השמונים.
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי major_tom שמתחילה ב "זהו סמל טייסת תעופה באחד הבסיסים."
ד"א, גם אם זה נכון - טייסת תעופה, כידוע, היא יחידת שירותים, ואינה מפעילה מטוסים. אם מישהו שם על מטוס סמל שלה זה "ניפוח" של מספר הטייסות (חריג יחיד - מטוס קל בסיסי, אם כי הוא נושא לרוב את סמל הבסיס).
סמל מנ"ט בצביעה מחורבנת, אבל עדיין מנ"ט ... הכפירים הדו מושביים (או כפי שכונו בח"א - כפד"מים) שירתו במנ"ט, לפחות שניים מהם.
עריכה - בדקתי במקורותי, אכן 306 ו-310 היו בשימוש מנ"ט. 310 עומד במוזיאון, זנב אל זנב עם קורנס 297 ...
נערך לאחרונה ע"י amirsgv בתאריך 24-06-2006 בשעה 22:35.
*חיפשתי את הסמל הנ"ל הן באתר חיל האויר והן ב"מרחב אוירי".
הוא מזכיר את זה של טייסת "העמק" (שבה שירתו מיסטרים מדגם זה- IV) אך על פי מרחב אוירי, הציפור נוטה לכיוון השני. או שאולי זה באמת מיסטר של "העמק"?
_____________________________________
לעולם אשא דגלך בגאווה
נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 23-06-2006 בשעה 20:10.
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "אמיר, מה לגבי הסמל על המיסטר הזה?"
משתי סיבות:
א. לפי הסכמה זו תמונה שצולמה באמצע שנות ה-60', אולי לקראת סופן. מדיניות ההסתרה של ח"א (לא רק ביחס לסמלים, אלא גם ביחס לדברים אחרים) הייתה מאוד מתירנית, כמעט דומה להיום - אמנם פחות סמלים אבל יותר חשיפה של צ"א. לא חושב שזה עלה על דעתו של מישהו ...
ב. הסמל נראה כמו גרסה לא מוצלחת של טייסת "העמק". בניגוד לדורון אני לא רואה כאן כחול, אבל התמונה נראית לי פשוט הפוכה (inverted)
אני ראיתי באיזה מקום תמונה צבעונית של מסטרים מטייסת העמק עם רקע כחול לסמל - לכן אמרתי זאת (אם אני אמצע אני אוסיף) וזה לא הפוך בגלל המספר של המטוס וגם לפי דלת כן הנסע הקידמי.
2 דברים שאני חושב יתאימו לדיון....
התמונה בתדלוק - צנזורה או בגלל שזה העברה מארה"ב לארץ...מה שלא ניראה לי כי אני חושב שיש סמל על הזנב , מנ"ט אם אני לא טועה .
ראשית, אף מטוס של מנ"ט לא הגיע צבוע בצבעי מנ"ט. בתכל'ס אף מטוס לא מגיע מחו"ל עם סמלי הטייסות ו/או סימני זיהוי. לדוגמה - המטוס התחתון נושא את הברק האדום של ט.119.
לגבי מטוסי מנ"ט- לפני יוה"כ ותקופה לאחריה היו להם מטוס או שניים שלא תוחזקו עצמאית אלא דרך ט.119. הם גויסו למלחמה ואחד מהם למיטב ידיעתי אף אבד.
אחרי המלחמה הגיעו שניים ממוכשרים מארה"ב, שניהם במוזיאון היום - 297 בתצוגה (הקיצוני מימין במבט חזיתי), 295 זרוק ברחבות. היה גם עוד אחד, 214, ממוכשר חלקית, והיו עוד כמה שאיני יודע את מספריהם.
חלק מהסמלים אני מסרתי לביל נורטון וכל הסמלים האלה נצבעו על מטוסים שונים למטרת הטעיה .
במיוחד עבור כתבים זרים שרצו לבקר בבסיסי ח"א ולכתוב על ח"א. כל זאת עד כניסתו של אלוף במיל' אביהו בן נון לתפקיד מח"א. אז הוא אישר את חשיפת סמלי הטייסות.
אגב עבדכם הנאמן היה הראשון לצייר את הסמלים האמיתיים והם פורסמו לראשונה במגזין שהוציא לאור בזמנו דני שלום בשם "באויר" לצערי אין בידי העתק שלו.
עוד פרט היסטורי - כד לחשיפת סמלי הטייסות כאשר היה מועבר מטוס בגרירה ממקום למקום בתוך הבסיסים היתה הוראה טכנית המחייבת להסתיר את סמלי הטייסת גם בזמן הגרירה וגם בזמן שהות המטוס במוסך או בכל יחידה אחרת מחוץ לטייסת שלו.
עוד פרט היסטורי - כד לחשיפת סמלי הטייסות כאשר היה מועבר מטוס בגרירה ממקום למקום בתוך הבסיסים היתה הוראה טכנית המחייבת להסתיר את סמלי הטייסת גם בזמן הגרירה וגם בזמן שהות המטוס במוסך או בכל יחידה אחרת מחוץ לטייסת שלו.