11-12-2010, 06:31
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.04
|
|
למרות הסגנון המתון אתה שוב "מפספס" - בזדון (?)
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "העובדה שעבורך איו"ש (ערש העם היהודי) זה לא "הביתה" אלא גולה, אומרת הכל..."
אתה יודע היטב שאני מכיר בעובדה שארץ ישראל היא ארץ מולדתו של עם ישראל וזכותנו המלאה לחזור ולהקים את מדינתנו מדינת ישראל, בתוך שטחי ארץ ישראל. מהלעשות שבמשך אלפי שנות גלות, השתנתה אוכלוסיית ארץ ישראל ובמהלך מלחמת העצמאות הצלחנו להשתלט על חלקה המערבי של ארץ ישראל - מרגלי הרי השומרון ועד לים. באותו מעמד נקבעו גבולותיה הזמניים של מדינת ישראל ובמזרחה התמקמה אוכלוסיה ערבית, שמרביתה הגיעה מהשטחים עליהם הוקמה מדינת ישראל.
במלחמת "ששת הימים", נכבש כל שטח של ארץ ישראל המערבית ונקבעו עובדות בשטח המחייבות שנוי בגבולות מדינת ישראל וקביעתם כגבולות קבע. בשטח שיוותר, לאחר הסכם, גם על דעת ממשלת ישראל הנוכחית, תוקם מדינה פלסטינאית. במקרה זה כל ישראלי/יהודי, שימשיך לגור שם (אני מכבד רצונם של אנשים לבחור את מקום מגוריהם), יחשב כל יהודי היושב בארץ זרה - דהינו בגלות מבחינתינו.
הפרטנר במקרה הנדון איננו הפרטנר שלי הוא הפרטנר של כל ממשלות ישראל. הוא הפרטנר איתו מקיימים שיחות הנמשכות שנים על גבי שנים. שיחות ש"הישגיהן" (אם בכלל ניתן להגדיר כהישג את מה שמושג), מדולדלים. לא הייתה ממשלה, שהחליטה וגם קיימה ניתוק מהפרטנר.
דעתי בהקשר לחילופי שטחים ותוצאות ביצועם, איננו בגדר בידור. היא המציאות - אולי המרה אבל המציאות. לא ניתן לשלול אזרחות מאף אחד ולא הייתי רוצה לחיות במדינה שחוקיה יאפשרו זאת.
להאשים אותי בשאיפות להקמת מדינה דו לאומית זהו האבסורד בהתגלמותו. אני "נאבק" למען שמירתה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית - מה שמחייב הפרדות והפסקת שליטה על שטחי "איו"ש" היקרים שלך. מי שבעד המשך שליטתנו הוא יביא למדינה דו לאומית - מה שלמעשה יחסל את מדינת ישראל.
|