לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #7  
ישן 27-11-2010, 02:14
צלמית המשתמש של lion032
  lion032 lion032 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.08.05
הודעות: 592
שלח הודעה דרך ICQ אל lion032
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי stiller1706 שמתחילה ב "סופסוף מישהו מסביר במילים..."

אני אדבר רק על וויסקי סקוטי כי זה תקף בעיקר לו, וויסקי אירי נדיר מאוד למצוא סינגלים, אמריקאי וקנדים הם לא בדויק וויסקי והתזקיק היחיד בעולם שכן אפשר להתייחס אליו בצורה ובמונחים של וויסקי סקוטי זה וויסקי יפני שגם מיוצר מ100% שעורה ועל פי חוקי טוהר הוויסקי הסקוטיים.
סינגל מאלט הוא וויסקי שמיוצר אך ורק במזקקה אחת ולא מעורבב עם שום וויסקי אחר.
בלנדד זה לא ערבוב של דגנים משום שוויסקי סקוטי חייב על פי חוק טוהר הוויסקי (משנות ה80-90 אאל"ט) להיות מורכב משעורה, מים, שמרים ואם המזקקה בוחרת אז גם כראמל בשביל הצבע.
לדוגמא: קואל איילה זה סינגל מאלט אבל הוא גם משמש כאחד מ40 הלבבות של ג'וני שחור. לקחת סינגל וערבבת אותו עם עוד וויסקי זה כבר לא סינגל מאלט אלא בלנדד וויסקי, שגם לו יש מספר דרגות.
בלנדד: יכול להכיל הכל, סינגלים וגריין (ווסקי שמזוקק בזיקוק פחות איכותי (זיקוק רציף) אך בעל יכולת זיקוק מהירה מאד, וויסקי זה הוא באיכות נמוכה בדר"כ)
פיור מאלט: אל תתבלבל זה לא סינגל מאלט וגם לא משהוא איכותי יותר בגלל שהשם שלו נשמע יותר טוב, זה בלנדד ווסקי שמורכב אך ורק מסינגל מאלטים (ג'וני ירוק לדוגמא)
_____________________________________
חופ"ל טירונים במיל'


נערך לאחרונה ע"י lion032 בתאריך 27-11-2010 בשעה 02:19.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 28-11-2010, 10:29
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
כמה דברים כדי לדייק:
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי lion032 שמתחילה ב "אני אדבר רק על וויסקי סקוטי..."

א) גם סינגל מאלט מעורבב, אבל מעורבב עם עצמו. מערבבים חביות שונות, ופעמים רבות גם עם חביות משנים קודמות, וזאת על מנת להגיע לטעם אחיד.

ב) מה שהופך וויסקי בלנדד וכזה הוא ערבוב בין וויסיק סינגל מאלט וויסקי דגנים.

ג) וויסקי דגנים עשוי משעורה לא מונבטת (כלומר, לא מאלט) ולרוב מזוקק בשיטת הזיקוק הרציף ולכן הוא יותר זול לייצור אך הוא גם לא מכיל את כל הטעמים העמוקים שאנחנו מכירים בוויסקי סינגל מאלט.

ד) ערבוב בין סוגי סינגל מאלט לא נותן בלנדד אלא VATTED MALT (נקרא גם בלנדד מאלט ובעבר נקרא גם פיור מאלט אך שונה בגלל הבילבול ששם זה יצר ).

ה) אם רוצים ללכת על המוצר הכי פחות מעורבב יש וויסקי סינגל בארל שהוא וויסקי יסנגל מאלט שנלקח אך ורק מחבית ספציפית. במקרים רבים הוא גם בחוזק חבית, משמע הוא לא דולל במים על מנת להוריד את אחוז האלכוהול ואינו עובר פילטורים שונים ומשונים. מדובר בדבר שהכי קרוב מלשתות ישר מהחבית.
בגלל שמדובר בתוצר של חבית ספציפית ולא בערבוב, הטעם שונה מעט בין חבית לחבית, מה שואמר ששני בקבוקי סינגל בארל מחביות שונות יהיו עם טעם קצת שונה.
_____________________________________
חברי כנסת ישרים


נערך לאחרונה ע"י stoned בתאריך 28-11-2010 בשעה 10:36.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:50

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר