24-12-2010, 15:34
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
סלט מיונז - תפו"א , וסלט שרי פטריות בפסטו
סלט מיונז
אין לי מושג מה השם האמיתי של הסלט הזה, אבל אצלנו בבית פשוט קוראים
לו סלט מיונז, יש כאלו שקוראים לו סלט תפו"א וביצים וגם ראיתי שהוא נקרא סלט תפו"א רוסי
בכל אופן , מה זה משנה? העיקר שהוא טעים!
רכיבים – חופשי חופשי איך שאתם אוהבים, כמה ביצים? כמה שיש!
אוהבים יותר ביצים מתפו"א – אז שימו יותר וכד'
כך אני הכנתי:
6 תפו"א בינוניים
6 ביצים3-4 מלפפונים חמוצים בינוניים
מיונז
מלח
לבשל במים חמים ביצים ותפו"א בקליפתם.
עד שתפו"א מתרכך , באותו זמן גם הביצים מוכנות.
לקלוף את תפו"א והביצים, לחתוך לקוביות ולהניח בקערה גדולה.
לחתוך מלפפון חמוץ לקוביות קטנות יותר, ולשפוך מעט מהנוזלים של המלפפון חמוץ לתוך הקערה.
להוסיף מלח, מיונז, תתחילו עם 6 כפות מיונז בערך ותוסיפו אם צריך או אם תרצו עוד.
אני אוהבת מלאאאאאאאאא מיונז .
סלט עגבניות שרי ופטריות בפסטו
רכיבים:
1 קילו עגבניות שרי
1 סלסילת פטריות שמפניון
לרוטב:
צרור עלי בזיליקום
50-100 גרם צנוברים
חצי כוס שמן זית
חצי כפית מלח
אופן הכנה:
לחתוך את עגבניות השרי לחצאים או לרבעים תלוי בגודלן.
לחתוך את הפטריות למשולשים (כמו פיצה)
לרוטב: לקלות את הצנוברים, לשים מעט צנוברים שלמים בצד.
לשים במעבד מזון את עלי הבזיליקום ללא הגבעולים, שמן זית,
חצי כפית מלח, צנוברים. לטחון (לא יותר מדי)
לשפוך את הרוטב על הירקות + הצנוברים השלמים.
ושיהיה בתאבון.
_____________________________________
|