06-10-2010, 05:11
|
|
|
חבר מתאריך: 07.04.08
|
|
[QUOTE=קרן-אור]אם הוא אמור להחליף את ההלפייר, מן הסתם הרש"ק שלו מסוגל להשמיד טנקים. כיוון שכך, מול אילו מטרות יידרש הרש"ק הגדול של המייבריק? נגד ספינות ובונקרים.
אני חושב שטיל מונחה טלוויזיה יהיה יעיל גם כנגד טנקים וגם כנגד מטרות אחרות: ספינות, מרכזי ניהול אש, בונקרים, ארטילריה וכו'. בנוסף לרש"ק חלול יש ל-MAVERICK גם רש"ק נפיץ עם 130ק"ג חנ"ם וזה יכול לעשות בום רציני.
אין לי מושג בלוחמה ימית, אבל בונקרים נראים לי מטרה אידיאלית ל- SDB או JDAM דואה המוטלת ממרחק (הרי את הנ.צ. שלהם אפשר למצוא מראש) ולא למייבריק שמחייב קירבה יחסית. הרי "הנחיית הטלויזיה" של המייבריק היא "שגר ושכח", אין אפשרות לעדכן מטרות תו"כ מעוף- כך שהטווח של "30 ק"מ" לא ריאלי במיוחד: הוא נכון רק למטרות גדולות במיוחד, שאפשר לאתר מטווח זה, ולמז"א מתאים. דומני שהכותב פשוט התבלבל בין ג'אוולין ומייבריק.
אני מניח שאתה צודק לגבי טווח העסקה של מטרות קטנות יחסית, אבל יש מספיק מטרות גדולות, בעיקר בים, שה-MAVERICK יוכל לטפל בהם בהצלחה במיוחד עם הרש"ק הגדול. הדיוק והטווח יהיו היתרונות של טיל זה, אבל יש לזכור שזהו טיל ישן יחסית, ובהחלט ישנם כלי נשק שיכולים להחליפו בחלק מהישומיים שלו בזמן זה.
אני מניח שזה מיועד לסיוע קרוב באמ"ט, בו ה-F18 לא יוכל לטוס בגובה שנדרש ל-SDB
אני לא מכניס מטוס לאזור אמ"ט על מנת לפגוע בטנק.פגיעה בטנקים זה הג'וב של טילי הנ"ט למיניהן ולא מטוסים של 50 מיליון דולר.
.[/QUOTE
|