18-12-2010, 19:46
|
|
מנהלת פורומי הצילום
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי hellfrost
1. את משווה עבדות, במשפט אחד עם "אי שמירת נגיעה"? באמת כאילו?
|
אוי נו, אל תתחיל לי עם ה... הזאת. (במקום שלוש נקודות תציב מילה כלשהי, אני לא מוצאת מילה מתאימה.)
מותר לכתוב באותו משפט כה דברים ששונים מאוד אחד מהשני, ולשם כך נועדה המילה "ולהבדיל", ואכן כתבתי אותה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי hellfrost
1
3. אני לא מבין את הקטע של הדתיים, להתקרב יותר ויותר לחרדים... כאילו שקיצוניות בדת, פחד ממין, מהאשה, וסלידה מהאחר, זה מה שיהפוך אותם ליהודים יותר טובים...
לא אכפת לי איזה רב פסק איזה הלכה. בתנ"ך צניעות ממש לא היתה ערך מרכזי ומודגש. באמת שההתייחסות לזה, היא כאילו כל הגברים הם סוטי מין מיוחמים, שאם רק תבחין עינם בטפך, או רעמת שיער, או חלילה ישמעו אשה שרה, מייד תאבד עליהם דעתם...
קצת מזכיר את הנצרות הקתולית ד"א...
|
אל תגיד "הקטע של הדתיים", כי כמו אצל "החילונים" - יש אצל "הדתיים" הרבה אנשים והרבה דעות.
בכל מקרה, גם אני (כדתייה) מתנגדת להתחרדות בציבור שלנו. אין לי בעיה עם אנשים שלוקחים על עצמם החמרות, יש לי בעיה עם גישות מתפתחות לפיהן אותן החמרות הן הלכה. חוץ מזה, מפריעה לי הנטיה להתחרדות בתחומים חברתיים, יותר מאשר בתחומים ההלכתיים.
אבל ההגדרה שלי למהי התחרדות שונה מההגדרה שלך. אתה טוען ששמירה על ההלכה היא התחרדות, אני טוענת ששמירה על ההלכה היא הכרח. התחרדות היא מעבר לזה.
|