15-11-2015, 22:29
|
|
|
חבר מתאריך: 12.03.14
|
|
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "לפי מה שנכתב עד כה ועכשי על פי דבריך אני כבר מבין באיזו תופעה מדובר....."
איך מה יכול לקרות? סטחר הוא המג"בניק היחידי.. לפחות שאני יודע עליו.. שמוציא אלפי שקלים על ציוד אישי בכדי להשתמש בו בפעילויות מבצעיות.
המצב במשמר הגבול הוא כזה: פרט למג"ב איו"ש שמקבל את הציוד מצה"ל, הציוד במחוזות האחרים הוא מאוד לא מתאים, מאוד מסורבל ברוב המקרים, בלוי, אינו תואם את רוב הלוחמים ומיושן ביחס לרמת הציוד בצה"ל.
אני לא ממש יודע מה הסיבה לכך אבל אני יכול לשער שזה חוסר המודעות של הפיקוד לרמת הציוד בשטח, במיוחד שמשמר הגבול הוא אחוז מסויים במערכת יותר גדולה שנקראת משטרת ישראל.
לכן כאשר מישהו מצליח "להתארגן" על איזה ווסט טוב, המפקדים שלו לא רק שלא יעירו לו, אלא ישאלו אותו איך ומאיפה הוא השיג כדי שהם ישיגו גם. לפי דעתי גם אין דבר רע בלהשיג ציוד טוב כשהברירה היחידה שלך היא ציוד שישבור לך את הגב ויקרע לך תוך כדי פעילות. דרך אגב- למה ללכת רחוק? גם בצה"ל קיימת תופעה של חוסר אחידות במה שקשור לציוד. כל לוחם לובש מה שהוא בוחר, האחד משיג מחבר, השני קונה ב'אזימוט', והשלישי חותם באפסנאות. ולא מעירים להם על זה.
לעומת זאת- במשטרה קיים נוהל ברור: אין להשתמש בציוד שלא נופק ע"י משטרת ישראל. גם בהיבט הבטיחותי וגם בהיבט המשפטי זה הגיוני מאוד, אבל לא זכור לי שמישהו אוכף אותו.
מזכיר לי איזה מ"פ במג"ב י-ם שדאג לעצמו לקרמון המודולארי החדש של צה"ל, בזמן שהלוחמים שלו מסתובבים עם ציוד בלוי ולא מותאם לסוג הפעילות של הפלוגה.
נערך לאחרונה ע"י magav3011 בתאריך 15-11-2015 בשעה 22:38.
|