05-11-2010, 10:22
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
ארוחת ערב - סלט קיסר ולביבות דלעת.
נפתח בסלט הקיסר שחברתי מאוד מחבבת, כ"F מחבבת עד שהיא עדיין אוכלת אותו לאחר שגילתה שברוטב יש מרכיבים שלא כ"כ מוצאים חן בעיניה (אנשובי וצלפים).
החלטנו ללכת על המתכון של קופי בר:
מרכיבים
חסה ולבבות חסה
חצי קופסת אנשובי
ביצה שלמה טרייה
חופן קטן של פרמזן
חצי כוס שמן קנולה
חצי כף חרדל גרגירים
חצי שן שום
מיץ מחצי לימון עסיסי
אופן ההכנה
שמים בבלנדר את כל החומרים שהוזכרו לעיל, ומערבלים עד שמתקבל רוטב קרמי (כמו מיונז). שופכים את הרוטב על ערימת עלי חסה ולבבות חסה שלמים שטופים וקרים.
מערבבים ומגישים...
אנחנו הוספנו גם קרוטונים ושבבי פרמז'ן (חותכים פרמז'ן עם קולן ירקות לשבבים דקיקים). מעדן.
את הלביבות הכנו לפי מתכון של איילת הירשמן:
ללביבות:
500 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
1 כף שמן זית
מלח ופלפל גרוס
1 וחצי כפות ג'ינגר קלוף קצוץ דק
חצי כוס כוסברה קצוצה
2 ביצים
כוס קמח לבן או קמח מלא (אנחנו השתמשנו בלבן)
הוראות הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות
2. שמים את קוביות הדלעת בקערה, יוצקים את שמן הזית וזורים מעט מלח ופחפל. מערבבים כך שהקוביות יצופו בתיבול. פורשים יריעת רדיד אלומיניום על משטח העבודה, מניחים במרכז את קוביות הדלעת, עוטפים היטב בנייר אלומיניום ואופים בתנור 45 דקות עד שהקוביות רכות.
מעבירים את הקוביות למכל מעבד המזון וטוחנים למחית. מעבירים לקערה, מוסיפים למחית הדלעת את הג'ינגר, הכוסברה, הביצים והקמח. מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים לעיסה אחידה.
3. יוצקים שמן לטיגון חצי עמוק ומחממים על להבה בינונית, לוקחים כך מעיסת הלביבות ומעבירים לשמן החם. מטגנים 2 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. מטגנים כך את כל כמות העיסה ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
ברמת העקרון המתכון הכיל גם קרם ריקוטה בצד, אבל אנחנו הסתפקנו ביוגורט.
תמונות יועלו בהמשך
למי שבכל מקרה רוצה:
חצי מכל שמנת מתוקה
1 מכל גבינת קיקוטה
מלח
אפשרות: עירית קצוצה
מקציפים בקערת המערבל את השמנת לקצפת רכה, שמים את גבינת הריקוטה בקערה, מוסיפים את הקצפת ומערבבים בתנועת קיפול. ממליחים קלות, מוסיפים את העירית ומערבבים קצת. מגישים את הלביבות לצד קרם הקחקוטה
|