28-10-2010, 22:19
|
|
מנהל פורום צבא ובטחון
|
|
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,953
|
|
רשמים מהכנס
למרות שהכנס היה בלמ"סי וכמעט כל המצגות נשאו כותרת כזו, במהלך היום זכיתי למספר הערות מקציני ח"א ואפילו ממפקד ינ"ט עצמו על כל שאני מצלם במהלך הרצאות. גם הקצין האחראי לארגון הכנס זיגזג בצורה לא עקבית בעניין המותר והאסור מבחינת תיעוד. מאחר והתמונות דורשות עיבוד והכנה, הן יתווספו בשלב מאוחר יותר.
תקלה מביכה במערכת ההגברה נמשכה החל מנאום הפתיחה של מפקד ינ"ט סא"ל וונגר, דרך נאום הפתיחה השני של אהרון לשם ולתוך ההרצאה הראשונה של דורון רותם.
הערה אחרונה ואולי מעט נאיבית: יום העיון נקרא ע"ש אל"מ חיים בן ברק ז"ל. במבואה של אולם הכנסים הוקרנה מצגת על חייו ופועלו של האיש, במיקום לא נוח ולא ממש מתאים. לטעמי האישי היה מכובד יותר אם בהרצאת הפתיחה היו מועברים לפחות כמה משפטים שיבהירו מי היה ומה הקשר שלו ליום זה.
"חדרי מצב - השו"ב העתידי" דורון רותם (תע"א/מל"מ)
ההרצאה נפתחה באנלוגיה מרתקת של שדה הקרב הדיגיטלי של ימינו למצור וקרב כנגד עיר מוקפת חומה בימי הביניים, שנתנה גם להדיוט להבין את המבנה הבסיסי של התנהלות קרב בעידן המודרני והטכנולוגי. בהמשך פירט דורון על המיגרציה הגוברת של מוצרי השו"ב מהעולם הבטחוני לשוק האזרחי, תוך פירוט של מוצרי תע"א הרלוונטיים לנושא.
"כיפת ברזל – ניסוי מערכת 2" אמיר מגדל ודורי דגן (מהנדסים ומנהלים בפרוייקט)
באחת ההרצאות המרתקות של היום, הסבירו אמיר ודורי על סדרת הניסויים השניה של מערכת כיפת ברזל באתר שדמה. ההרצאה פירטה - תוך השלכה של המתאר האמיתי והמסווג על איזור גיאוגרפי אחר ותמים בארץ - איך נבנה מערך הניסוי ומה השיקולים המבצעיים והבטיחותיים שנלקחו בחשבון במהלכו. לאחר ההרצאה הוקרן סרט קצר אך איכותי שסיכם את סדרת הניסויים והציג את היירוטים המוצלחים.
"שדה ניסוי ימי - סטטוס וחזון" אהרון לשם (רפאל/מה"ן שדמה)
אהרון סקר את מגבלות אתר הניסויים שדמה ואת מגבלות אתרי הניסויים היבשתיים בכלל, שסובלים ממגבלות גיאוגרפיות ומגודל מוגדר שלא תמיד מספיק למתאר הניסוי. האלטרנטיבה העתידית עליה הרצה אהרון הינה שימוש בספינות אזרחיות מוסבות כבסיס ניסויים נייד הניתן להעתקה ופריסה לפי הצורך.
"ניסויי יירוט חוץ אטמוספרי בשדה ניסוי מוגבל" דר' יעקב רובינסקי (תע"א/מל"מ)
דר' רובינסקי הציג פיתרון חדש וחדשני של מפעל מל"מ לטילי מטרה לאימוני יירוט טק"ק. הפתרון, שמתחרה באנקור כחול/שחור, מתבסס על שיגור קרקעי בטווח קצר יחסית תוך שימוש בגוף מתנפח שידמה את גודל הטיל בשלב טרום-יירוט וביירוט עצמו. הייתרון הגדול שאמור להיות לפיתרון זה הוא בחיסכון במטוס משגר.
"סת"ק כמשגוח אופטי לקב"ט" רס"ן הנרי סלע (ינ"ט/מ. גף פיתוח)
סת"ק - סינתאודוליט, בשמו המלא - הוא הטלסקופ הקרקעי בו משתמשים בשדות ניסוי למעקב אחר נשוא הניסוי. בהרצאה הודגמה יכולת שפותחה בתוך ינ"ט והופכת את הסינתאודוליט, עם תוספת טכנולוגית פשוטה וזולה במיוחד, לכלי עזר לקצין הבטיחות של הניסוי (והאיש עם האצבע על הכפתור האדום).
"תפישת שדה ניסוי מוטס – ניתוח אנליטי" סגן אסף עובדיה (מנ"ט/מהנדס ניסוי)
בהרצאה זו נסקר השימוש במטוסים כאמצעי לביצוע ניסויים בחימוש, כולל הדקויות והשוני בין חימוש א"א (משוגר) לחימוש א"ק (מוטל).
"ניסויי מערכת מעיל רוח להגנה אקטיבית על טנקים" סא"ל ארז מימון (נס"א/רע"ן אל-אופ ותקשוב)
ההרצאה לא הועברה ע"י סא"ל מימון אלא ע"י סרן רועי מהיחידה. בתחילת ההרצאה ניתן הסבר על מרכיבי המערכת השונים, ובהמשך התמקדה בסדרת הניסויים המפרכת שעברה מערכת מעיל רוח לפני שהוכרזה מבצעית. יש לזכור שהמערכת פועלת (קורנת ויורה) בטווחים קצרים מאוד מרק"מ וחי"ר במתארי לחימה שונים, ולכן נדרשה לעבור בדיקות רבות בכל אספקט אפשרי של התחום הבטיחותי והתחום המבצעי.
"שימושים במערכות הדמיה מבוססות STK לשליטה ובקרה" יעקב זילביגר (סינרג'י
אינטגרציה בע"מ/מנכ"ל משותף)
בהרצאה זו לא השתתפתי
לאחר הפסקה לארוחת צהריים, הוזמנו לסיור באולם הפיקוד החדש של ינ"ט, בהנחיתו של רס"ן רז מהיחידה. הוקרן סרט במלאת 40 שנה להקמת היחידה, ולאחר מכן זכינו לביקור בחלקיו השונים של מכלול הפיקוד תוך הסברים על בעלי התפקידים והתנהלות הניסויים.
תודה גדולה לטל ענבר שנתן לנו את ההזדמנות להשתתף ביום זה, שלמרות שחלקים ממנו היו מעט קשים להבנה עבור מי שאינו פעיל בתחום עדיין היה מרתק ומאיר עיניים.
_____________________________________
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל
|