17-10-2010, 08:06
|
|
|
חבר מתאריך: 16.12.09
|
|
חופשת לידה ומילואים
אני אב טרי ותיכננתי בתיאום עם העבודה ובהגשת בקשה לביטוח הלאומי לצאת לחלק מחופשת הלידה; עפ"י תקנות הביטוח הלאומי האם לוקחת בכל מקרה את ששת השבועות הראשונים שלאחר הלידה ועפ"י התיכנון שלנו אני אקח חופשת לידה של שלושה שבועות בעוד שלושה שבועות. כלומר, החל מה-7 בנובממבר ועד לסיומו של החודש.
טוב אז כמו שאומרים ביידיש אנשים מתכננים תוכניות ואלוהים צוחק; קיבלתי צו לאימון ב-7/11-12/11 . על פי האתר של מקמל"ר מילואימניק זכאי לפטור רק ארבעה שבועות לאחר הלידה. במשרד קישור לא שמעו על חופשת לידה. זה לא יפה אבל אני מאחל בכל ליבי לכל המשרד שברבות הימים כשקצינת הקישור והפקידות יתחתנו עם בחירי ליבן ויביאו ילדים במזל טוב שהבעלים שלהן יקבלו מילואים, ואם אפשר ארוכים.
קיוויתי לצאת מהעניין באופן בלתי רשמי, התקשרתי למ"פ שלי והתבשרתי שהוא לא משחרר אף אחד משום סיבה. בקיצור אני תקוע; אין לי כוונה לעזוב את בתי למשך שבוע בגיל שבעה שבועות - זה לא הוגן כלפיה ובוודאי שלא כלפי אמה שלה. ואילו להזיז את חופשת הלידה או להוסיף אליה עוד שבוע מילואים שם אותי במקום בעייתי מול העבודה. אני גם לא חושב שיש אפשרות לעשות מילואים בעת חופשת הלידה - קשה לי להאמין שביטוח לאומי ישלם לי על אותם תאריכים גם על מילואים וגם על חופשת הלידה.
עכשיו, רק לסבר את האוזן, אני (כמעט) בן 39 וכבר עושה מילואים לא מעט שנים ובעצם קרוב לסוף. אני בהחלט חושב שחשוב לעשות מילואים וחשוב להתאמן. אבל אני באמת לקראת הסוף, מצפה לקצת התחשבות - מה גם שזו לא תעסוקה ואני לא פוגע לא במילוי המשימות ולא בסבב היציאות. למישהו יש רעיון מה אני יכול לעשות?
|