11-10-2010, 21:53
|
|
|
חבר מתאריך: 21.10.09
הודעות: 224
|
|
מנגנון פרופיילינג סלולרי לזיהוי טרוריסטים
במובן זה חברת הסטארט-אפ הישראלית ג'נסיס EW היא ייחודית וחריגה. החברה, שנחשפת כאן לראשונה לציבור הישראלי, פיתחה תוכנות מודיעין המאפשרות גילוי וסיכול של איומי טרור ופשע באמצעות מעקב חכם אחר התנהגות תקשורתית של פעילי טרור. בשונה מטכנולוגיות המפותחות על ידי נייס מערכות וורינט, בג'נסיס לא רק מאזינים לטרוריסטים, אלא בעיקר מתמקדים בניתוח דפוס השימוש שלהם במכשיר הסלולר.
כיצד זה עובד?
היזמים מאחורי החברה הם פיני בירמן וטלה כהן, והמערכת שהם פיתחו קרויה COM-Gen, הבונה אוטומטית "פרופיל התנהגות תקשורתית" של נעקבים. הפרופיל כולל את מאפייני השימוש בטלפון הסלולרי של הנעקב: למי הוא מתקשר ומי מתקשר אליו, מתי, אורך שיחה ממוצע, כמה שיחות בכל שעה, היכן הוא נוהג להימצא, כמה זמן בכל מקום ומתי, עם מי מתקשרים אלו הקשורים לו ועוד. "בדרך כלל מערכות המודיעין צריכות לדעת מהו מספר טלפון של נעקב או להכיר אותו. כשהוא מחליף מספר, SIM או טלפון הדבר יוצר קושי רציני. הטרוריסטים וחברי ארגוני הפשע ניצלו עד היום את העובדה הזו והחליפו מספרים", אומר בירמן. "ואולם ברגע שהמערכת עוקבת אחר הפרופיל התקשורתי, גם החלפת כרטיס SIM בטלפון ומספר לא תעזור. הפרופיל התקשורתי מסייע בזיהוי מהיר של הנעקב על פי המאפיינים שכבר נצברו אודותיו - והוא לא יצליח לבלבל את אנשי המודיעין".
על בסיס הפרופיל התקשורתי, המערכת יודעת לזהות אירועים חריגים ומתריעה גורמי מודיעין. למשל, תנועה של פעיל טרור לאזור מועד לפיגועים, יציאה של טרוריסט מהאזור שבו הוא נוהג לשהות, מפגש של חברי הארגון, מפגש עם חברים של ארגון טרור אחר, חבירה של מספר טרוריסטים והליכה יחד לאותו יעד, התקרבות לגבול או למתקן אסטרטגי רגיש ועוד. יתרון נוסף של המערכת הוא בכך שהיא אוטומטית. בארגוני ריגול נוהגים להשתמש באנליסטים ובקציני מודיעין המסוגלים לנתח מידע בזמן אמת של מבצעים בשטח. הכשרת אנליסט מעין זה לוקחת זמן רב, ובמובן זה המערכת חוסכת משאבים. אבל מעבר לכך היא חוסכת זמן יקר בסיכול אירועי טרור ופשע.
מכאן: ועוד בהרחבה:
http://it.themarker.com/tmit/article/10378
עוד
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3838903,00.html
יש גם גירסה אזרחית לתוכנה הנ"ל
|