23-02-2010, 06:25
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ralf
רוסיה רואה באירן הרבה יותר מעוד שוק לכלי הנשק שלה, לאירן ורוסיה יש לא מעט אינטרסים משותפים בהרבה תחומים.
תאר לך מצב שבו המשטר באירן יפול ויקום במקום משטר פרו מערבי, הדבר בהחלט יפגע קשות באינטרסים של רוסיה באיזור המזרח התיכון.
|
למה אתה סבור שבשביל רוסיה איראן זה יותר משוק? ד"א, גם בשביל איראן רוסיה היא לא יותר מספק. בזה נגמרים האינטרסים המשותפים שלהם, ומתחילה תחרות (הים הקספי, ייצוא נפט).
אני מאוד מתקשה לראות איך באיראן יכול לקום משטר פרו מערבי. אבל אם זה יקרה, מבחינת הרוסים לא יהיה שינוי משמעותי, בניגוד לסין, למשל, שצריכה את הנפט האיראני.
ציטוט:
הטכנלוגיה הזאת יכולה להגיע לידי גורמים עוינים שיתשתמשו בה כנגד ישראל.
|
מהרוסים? ומה אם הסינים, למשל, או הודים?
ציטוט:
"אז ישראל לא ממש נתנה לרוסיה מה שהיא רצתה, כנון?" זאת הסחיטה שאני מדבר עליה,הרוסים משתמשים בנושא של אספקת מערכת הנ"מ S-300 כדי לסחוט את הישראלים, ובדרך הזאת היא גם מקבלת וויתורים ישראלים ובכל זאת לא מכעיסה את החברים שלה מטהרן.
|
זאת לא סחיטה - סחיטה זה כאשר צד ראשון מאיים על הצד השני במשהו, אלא אם כן הצד השני יענה לדרישות של הצד הראשון ללא תמורה כלשהי. אתה חושב שאי מכירת מעכות S-300 שהעלות שלהם מוערכת במאות רבות של מיליוני דולרים תמורת (לדבריך) הספקת כטבמ"ים בעלות של 100 מיליון דולר נופלת בהגדרה זו? אני לא רואה כיצד.
ציטוט:
אל תביני אותי לא נכון, הביקורת שלי היא לא כלפי רוסיה, שהרי היא פועלת לפי האינטרסים שלה,וזו זכותה המלאה, הבעיה היא עם הצד הישראלי שנכנע לסחטנות הרוסית ומשחק לידם בלי בעצם שהצד הישראלי יקבל תמורה הולמת.
|
האם הבנתי נכון, שלדעתך תמורה הולמת היא שרוסיה תנתק את הקשרים המסחריים שלה עם איראן תמורת הספקת כמה מערכות כטבמ"ים? זה לא מציאותי ולא הגיוני, למרות שזה היה יכול להיות מאוד נחמד בשבילנו.
ציטוט:
מה אתה אומר, אז אם ישראל תרכוש את המערכת S-300, רוסיה תבטל את העיסקה עם אירן?
|
אני אומר שזה מה שנאמר בעבר, ונאמר גם שהסעודים מוכנים לרכוש S-400 תמורת ההבטחה הרוסית לא לספק S-300 לאיראן. ובינתיים אנחנו רואים שאין לאיראנים S-300, אבל הרוסים מכינים כמה חוזים (כולל גם בתחום ההגנ"א) בשביל הסעודים.
ציטוט:
אם רוסיה תמכור אמל"ח מפר איזון לאירן או סוריה, אז היא תסתבך עם המערב, ולכן היא בינתיים לא עושה זאת. אבל היא בכל זאת ממשיכה בסיפוק עזרה לאיראן בנושא הגרעיני ובנושאים אחרים
|
מה זאת אומרת רוסיה תסתבך אם המערב אם היא תמכור נשק מפר איזון לאיראן או סוריה? איך אתה רואה את ההסתבכות הזאת? במיוחד אם, לדבריך, איראן היא בעלת ברית חשובה של רוסיה (ואז מצופה מרוסיה לשמור על היתרון הצבאי של איראן מול ישראל).