31-08-2010, 13:20
|
|
|
חבר מתאריך: 18.08.10
|
|
בוא נדבר על זכויות ודמוקרטיה
למחרת הרצחו של רבין היתה לי זכות דמוקרטית לומר שהוא קיבל את המגיע לו בהיותו פחדן עלוב שתרם
לאבדן ירושלים העתיקה ויצא לנופש הנפש בעוד אני ישבתי בהמתנה. יכולתי לומר שההוראה לשבירת עצמות
ילדים באינטפדה הראשונה בהיותו בפלורידה, והאתרוגות עליו בעניין זה גרמו לו לייבא את עראפאת ממקום מרבצו
בטוניס בליווי רוצחי האתלטים ושולחי הרוצחים של ילדי מעלות.
היתה לי זכות כל כך חזקה שכל זרועות הביטחון, המס והעיתונות היו עטים עלי ותא בית כלא וחבטות יבשות היו
נחשבים בעיני כבית הבראה בתורכיה לפני שהתאסלמה בהשוואה למה שקיצוני המורשה היו רוצים להמיט עלי.
תחושות הזעם כלפי דברי, אפילו היום, אחרי אלפי הרוגים ומספר עצום של כאלו שמאותגרים יום יום
ע"י גופם המרוסק והמראה המזויע של צלקותיהם, שבאו בעקבות סיכון שהוא אחראי לו. סיכון שכלל לא היה סיכון
מישום שמוקדם מאוד הובאה לידיעתו הקלטה של ערפאת בד' אפריקה על כוונתו לבצע ניקנוק של ישראל. הוא ידע.
כשלכולם ברור היום הביזיון בלחיצת היד הבישנית כאילו התפייס עם הצ'ילבה מגן הילדים. בין
נחלי הדם של העבר ואלו שעוד יבואו הוא נתן הכשר לעראפת ותורתו לעיני העולם המשתאה.
אפילו היום כשהתוצאות ידועות, הדברים האלו צורמים וללא ספק יש מי שמחפש עילה להפסיק את
חילול המורשה ואת הזלזול המוסווה שלי בשיר הנבזה שהוא זייף והפך המנון הקרנות ומכוני השלום.
אין ספק שבאותה תקופה, מיד לאחר הרצח, היתה נמצאית דרך דמוקרטית, משהו בסגנון "בלתי
תחוקתי" או נגד זכויות אנוש או נגד כבוד האדם, כדי להשתיק אותי. אולי היו ממציאים מושג של הסתה
ואחריות ישירה לרצח בדיעבד.
הדמוקרטיה היא גמישה ויצירתית והיתה מוצאית דרך לסתימת פי.
בכל זאת יש הבדל קטן בין דברי ודברי זובי (האיות שלי בערבית אינו מהמשופרים). דברי הם כנראה
דברי אמת ולמען עם ישראל יש למצוא דרך יצירתית ודמוקרטית לנקום בה למען אותם לוחמים שנפגעו במשט.
באופן דמוקרטי אמרתי? שיהיה ברור, לא רוצה מחלקה יהודית על פתח ביתי, אני לא מתכוון
לנקמה בסגנון כבוד משפחה, עריפה, שיפוד, כריתת ידיים וכדו'. כיד הדמיון ששולט במחוזותיה
אני מתכוון לדמוקרטית. אני אומר אהרון ברק.
|