27-08-2010, 13:00
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.06
|
|
המועדפים עלי...
שום דבר אינו כמו שהוא נראה. עליכם ללמוד לפקפק בכול. לחכות בטרם תזוזו, להביט בטרם תצעדו, ולשים לב לכל דבר. אלו דברים שלמדתי באלכימיה, אבל בעולם החדש שנקלעתם אליו בטעות ערכם לא יסולא בפז.
- מייקל סקוט
{ מתוך הספר "הסודות של ניקולס פלמל בן האלמוות" , מפי הדמות 'מר פלמל' }
אני לא יודע מהו המפתח להצלחה, אבל המפתח לכישלון הוא לנסות לרצות את כולם.
- ביל קוסבי
ייחוס משפחתי זה כמו גזר, החלק הטוב נמצא באדמה.
- הרב עדין אבן ישראל
אנו פועלים כאילו נוחיות ומותרות הן הדרישות העיקריות של החיים, בשעה שכל מה שאנו צריכים כדי להיות מאושרים הוא דבר מה שילהיב אותנו.
- צ'ארלס קינגסלי
אם אתה מאבד את נשמתך ומודע לכך - עדיין נותרה לך נשמה לאבד.
- צ'ארלס בוקובסקי
הון-תועפות, הדר-מלכות, עוז-תפאורה - כולם אבק פורח, ללב אשר שכל את שמחתו.
- סופוקלס
חיי-אנוש - כמוץ לפני הרוח,
כי הגורל מגביה ומשפיל,
מוריד ומתרומם, ואין אדם
אשר ידע מה ילד-יום.
- סופוקלס
כוח ללא צדק הרי זו רק אלימות; צדק ללא כח זה שום דבר.
- מיאמוטו מוסאשי
לשחק על בטוח, פרושו לא לשחק.
- רוברט אלטמן
כולנו יודעים את זה אבל אף אחד לא מחייך, וכשאני אומר מחייך אני מתכוון לשמחה אמיתית שבאה מהלב, לא שמחה תלוית נסיעה לחופשה בחו"ל, קניית בגד, מחמאה שקיבלנו, עיסקה שנסגרה או חצי בקבוק ויסקי. הרי נצטרך לחזור מחו"ל, ושמחת קניית הבגד חולפת מייד אחרי שהוא נלבש בפעם הראשונה, והעסקה חולפת והסוטול עובר. אני רוצה שמחה אמיתית, שמחה של אהבה מתמדת, של הסתפקות במה שיש, של הכרת תודה.
- אילן הייטנר
אל תייחס כוונת זדון למה שניתן להסביר על ידי טיפשות.
- רוברט ג'יי הנלון
כי ברב חכמה רב כעס, ויוסיף דעת - יוסיף מכאוב.
- מגילת קהלת
כי מקרה בני האדם ומקרה הבהמה מקרה אחד להם, כמות זה כן מות זה, ורוח אחד לכל, ומותר האדם מן הבהמה אין.
- מגילת קהלת
לדעתי אלוהים הוא משהו שהאנשים משתמשים בו כדי לברוח מהמציאות. אני חושב שהאמונה מאפשרת לאנשים להכחיש את מה שעומד להם ממש מול העיניים, והדבר הזה, החיים האלה, הקיום הזה, ההכרה הזאת, או כל מילה אחרת שמתארת את זה, זה כל מה שיש. זה מה שיש ורק זה. לדעתי אנשים מאמינים משום שהם רוצים וצריכים להאמין במשהו, ולא חשוב במה. כשלא מאמינים - החיים קשים ומדכאים ואכזריים.
- ג'יימס פריי
הדת של דור אחד, היא השעשוע הספרותי של הדור הבא.
- ראלף וולדו אמרסון
העובדה שאדם מאמין מאושר יותר מאדם ספקן, אינה משמעותית יותר מהעובדה שאדם שיכור מאושר מאדם פיכח.
- ג'ורג' ברנרד שו
מעולם לא עשה האדם את הרע בגלוי ובשמחה כפי שעשה זאת בשם הדת.
- בלייז פסקאל
הדעה האווילית ביותר שהמציא ההומו-סאפיאנס מעודו היא שהאלוהים, אדון כל הבריאה, ריבון העולם, חפץ בהערצה המתקתקה של ברואיו, ניתן להטייה על ידי תפילותיהם, ומתקצף כאשר אינו מקבל את החנופה הזאת. עם זאת הפנטסיה האבסורדית הזאת מכסה את כל ההוצאות של התעשייה הכי עתיקה, הכי גדולה והכי פחות יצרנית שבכל ההיסטוריה. הדעה האוולית השנייה היא שההזדווגות היא ביסודה מלאת חטא.
- רוברט א. היינליין
אני לא פוחד מהמוות - הייתי מת במשך מיליארדים על מיליארדים של שנים לפני שנולדתי, ולא סבלתי בשל כך שמץ אי נוחות.
- מרק טווין
|