20-10-2010, 19:16
|
|
|
חבר מתאריך: 03.04.03
הודעות: 23,256
|
|
הכנת לחם ביתי
התחשק לי לפני כמה ימים לעשות לחם והיום החלטתי לבצע את המשימה. קודם ראוי לציין שמדובר
באמת בעבודה שאיננה מפחידה למרות שזה נשמע מאיים. אם עומדים בכמה חוקים פשוטים, אין
סיבה שלא לאכול לחם טרי הום-מייד (שזה כמובן הרבה יותר כייף מסתם לחם קנוי).
מצרכים:
3.5 כוסות קמח לבן (אפשר לעשות שילוב עם קמח מלא).
15 גרם שמרים (השתמשתי בשמרית - שמתייחסים אליה כשמרים טריים).
2-2.5 כפות שמן זית (השתמשתי בכתית מעולה. אפשר ללגום אותו כך מרוב שהוא עדין).
1-1.25 כוסות מים פושרים (משתנה ביחס לדביקות של הבצק).
כף סוכר+-.
כפית וחצי-שתיים של מלח.
מרדדים את הקמח, מוסיפים שמרים וסוכר (מערבבים על יבש). שמים שמן ומים ומתחילים ללוש. אחרי
כמה דקות של לישה מוסיפים את המלח (שמרים שונאים מלח ולכן לא הוספתי את המלח בהתחלה).
אחרי 10 דקות לישה (הבצק צריך להיות נעים, לא דביק ולא נוזלי) שמים בקערה עם מגבת לחה ונותנים
לזה שעת תפיחה (או לפחות עד הכפלת נפח). אחרי זה שוב לשים 10 דקות ושוב מתפיחים (פעם שנייה
ואחרונה - גם כשעה או עד הכפלת נפח).
מחממים תנור מראש ל-190-200 מעלות ומכניסים את הבצק ל-25-30 דקות (תסתכלו על הלחם ותכירו
את התנור שלכם). זהו, מוציאים ונותנים ללחם לנוח כמה דקות לפני פריסה.
תמונות (לא כל השלבים כי שכחתי לצלם):
הבצק מוכן (מונח להתפחה ראשונה)
הבצק תופח
הבצק בתנור (התפחה שניה לא צילמתי)
הלחם יצא (נראה קטן - זה לא ענקי אבל לא קטן כלל)
אפשר לראות שתוך הלחם יצא אוורירי מאוד (האוויר שנוצר משתי התפחות) ויש קרום יחסית עבה וקריספי)
הלחם כבר נגמר, אני לא מת על לחם אבל אחרי שכולם אכלו ממנו, אחותי באה וסיימה הכל עם
מריחת חמאה. "וואו, הוא ממש טעים!". (כן, אני יודע ). בכוונה עשיתי צורה עגולה כי אני
אוהב את המראה הכפרי הזה. יכולתי בקלות לעשות צורת חלה אבל אני פחות מתחבר לצורה
המלאכותית.
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י EtEoR בתאריך 20-10-2010 בשעה 19:30.
|