16-12-2010, 10:34
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
התקף לב מקסיקני
טוב, אז החברה חזרה הביתה מאוחר (עבודה + סידורים מעצבנים) וידעתי שהיא תהיה מורעבת.
מצב המזווה לא היה בכי טוב, וממש לא התחשק לי לצאת לסופר, אז החלטתי לאלתר מדברים שהיו בבית.
לחם לא היה, אבל מצאתי טורטיות, היו 2 בייצים, בייקון, 2 פלפלים צהובים, פלפל אחד אדום, בצל, עגבניות, מלפפונים, מיונז, שום ומגוון תבלינים.
התחלתי בלהכין ממרח:
3 כפיות מיונז, כמות נדיבה של שמן זית, שום כתוש, מלח וצ'ילי יבש גרוס.
מערבבים הכל בקערית ושומרים במקרר עד הישמוש.
הכנתי סלט ירקות מעגבניה, מלפפון ובצל, תיבלתי בשמן זית, מלח ולימון.
חתכתי בצל לרצועות ואידיתי עם שמן זית, חתכתי את הפלפלים (צהובים + אדום) לרצועות והוספתי לבצל.
אחרי שהעסק התרכך הוספתי 2 שיני שום כתוש, 2 כפיות כוסברה קצוצה ו-2 כפיות פטרוזיליה קצוצה.
תיבלתי במלח וקצת אבקת קארי והמשכתי עוד קצת לאדות על מנת שהטעמים ישתלבו.
טיגנתי בייקון במחבת עד שהוא נהיה קריספי.
ברגע שהחברה חזרה חיממתי את תבשיל הפילפלים והכנתי ביצת עין הפוכה, כאשר הצהוב עדיין נוזלי.
צילחות:
מרחתי את הטורטיה בממרח שהכנתי מראש, הנחתי בזהירות את ביצת העין ההפוכה, עליה שמתי את הבייקון, הוספתי סלט ותבשיל פילפלים, בטורטיה שלי הוספתי גם טבסקו בנדיבות, קיפלתי ו.. בתאבון.
רק בזהירות, ברגע שהחלמון נפצע זה עלול להיות קצת מלכלך.
|