|
01-08-2010, 20:44
|
|
|
חבר מתאריך: 11.02.04
|
|
ציטוט:
אני דווקא מתחום של הנדסת החשמל, ובהנדסת חשמל (בדומה להנדסות אחרות), הידע מצטבר.
למעשה, ברוב הקורסים בתואר משתמשים בחדו"א ברמה כה מעמיקה כך שהידע בחדו"א בסמסטר מתקדם גדול בהרבה על הידע בסמסטר הראשון והשני.
|
חדוו"א הוא קורס די ביסיסי, בעל שימוש(אין שם שום נושא מיותר שאני יכול לחשוב עליו), כנ"ל לגבי לוגיקה.
ציטוט:
למעשה, כשאני חושב על זה, כל המקצועות הנלמדים בסמסטר הראשון בתואר מהווים בסיס מוצק להמשכו, ובכך למעשה נסתרת הטענה שלך לגבי הידע הנדרש ("פרט לרפואה").
(במדעי המחשב בטכניון, כמדומני, יש תופעה דומה לגבי אלגברה).
|
הטכניון, הוא לא איזה מקום קסום, ואני לא מכיר שימושים לאגברה 2, בשאר התואר(אלה אם כן אתה בוחר בקורסי המשך, הקשורים לכך. יתר על כן אתה בתור מהנדס חשמל למדת באלגברה לניארית, נושאים שאין לך בהם שום צורך בחשמל, אלה אם כן אתה מוכן להסביר לי מתי בפעם האחרונה השתמשת בבסיס דואלי? למעשה רוב הסיכויים, שאתה בכלל לא וזכר על מה אני מדבר..
ציטוט:
מצד שני, למידת 90% מהחומר היא בגדר מעשה טפשי, פטרט ליתרון הברור מאליו אותו אתה מייעל לטובתך.
מוסדות רבים (ובפרט הטכניון) מלמדים את חומר הקורס בהיקף מלא, ואילו בוחנים על חלק קטן ממנו, כך ש"10%" שלא למדת לעתים מקבלים משקל גדול יותר.
|
לעיתים? יכול להיות לעיתים נדירות מאוד, לי עדיין זה לא קרה, כנראה שזה גם לא 90%, כנראה שזה יותר קרוב ל95%(אני רק גורם לעצמי להאמין שזה 80-90, מרגיע אותי..)
ציטוט:
יתר על כן, את כמות החומר בקורסים (ובייחוד קורסים נבנים, לא ניתן להבין את הרצאה x כשלא מבינים את הרצאה x-1) קשה ולעתים קרובות כלל לא ניתן לכמת, כך שלומר שלמידה של 90% מהחומר תסייע לך לקבל ציון שעונה על הציפיות שלך היא לא נכונה.
|
לא, ישנם נושאים ספציפים, שלא קשורים לכלום.. הרי ברור שאם זה היה מפריע לי בהמשך, הייתי חוזר לנק הבעייתית..(זה לא ברור? ) , לדוגמא אם יש איזה משפט דומה ל10 משפטים שהיו לפניו אפשר לחפף, ולא להתעמק בו, שהרי רוב הסיכויים שתוכל להוכיח אותו בהמשך לבד, על סמך מה המשפטים שראית מקודם.
ציטוט:
האמת מרה עוד יותר גם למידה מוחלטת, נכונה ומדוייקת של 100% מהחומר יכולה להביא את הנכשל.
|
קשה לי להאמין, אפשר לקבל ציון נמוך, לא נכשל, רק מעטים בכלל יכולים ללמוד את כל המקצועות בסמסטר ברמה של 100%, פיזית רק מעטים מסוגלים לכך.
ציטוט:
(טובי הסטודנטים בטכניון מקבלים לעתים ציונים מגוחכים, גם כשידעו את החומר על בוריו). ובכל מקרה, כדי לקבל ציון סביר של 80, יש למעשה לדעת 100% מהחומר בצורה מופתית (לפחות מהנסיון שלי בטכניון). כל מקרה שבו יודעים פחות, הציון עשוי לרדת אקספוננציאלית.
|
ומעשית אחרי פקטור הממוצע סביר לגמרי, ז"א 65..(לפחות ממה שאני יודע), מה ההגיון שעומד מאחורי זה?!
ציטוט:
וברמה הכללית, למידה של חלק מהחומר ולא כולו מעודדת בינוניות. לא מכיר מעסיק שפוי שיעסיק אותך עם הצהרה שכזו...
|
למה המעסיק צריך לדעת? כל מה שהמעסיק צריך לדעת זה את והידע שלי בפועל, כיצד אני לומד, זה העסק הפרטי שלי..
ציטוט:
לגבי המדע הבדיוני, לצערי (ולצערך) כלל לא מדובר במד"ב. אם לא ברורה לך מדוע אחריות של מהנדס כה גדולה, אשמח לפרט.
|
כן שמעתי כבר מספיק סיפורים, על גשרים נופלים, ומרצים שפוסלים שאלה בגלל טעות חישוב.
|
|