12-07-2010, 13:18
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
"עשות"ממשיכה ביצור ממסרות ל'רק"מ מתקדם' לצה"ל. קיבלה הזמנה נוספת במליוני ש"ח
עשות אשקלון תמשיך לייצר ממסרות ל'רק"מ מתקדם'
החברה זכתה בהזמנת המשך למערכת הביטחון עבור צה"ל לייצור מערכות הנעה לרק"מ מתקדם בהיקף של כ- 76.5 מליוני ש"ח. ההיקף הכולל של העסקה עשוי להגיע לכ- 285 מליוני ש"ח.
עשות אשקלון תעשיות בע"מ, חברה בת של התעשייה הצבאית, מתמחה בפיתוח וייצור מערכות ההנעה: ממסרות ראשיות ומערכות תמסורת לתעופה לטנקים, לנגמ"שים ולרק"ם אחר; ובפיתוח וייצור מוצרים מסונטרים מטונגסטן (כמו חודרנים קינטיים ורסס).
עסקה זו מצטרפת להזמנות דומות וכן לעסקאות אחרות שקשרה החברה עם חברות תעופה מובילות בשנה האחרונה.
חברת עשות ייצרה, בין השאר, את הממסרות לטנקי המרכבה ונגמש הנמר, משקולות איזון למטוסי בואינג ומסוקי סיקורסקי, ממסרות וחלקי מנועי מטוסים לרולס רוייס אירבס ובואינג ועוד .
מנכ"ל עשות אשקלון דן כץ ציין כי ההזמנה מצטרפת לאחרות שהציבו אותה כיצרן מוביל של מערכות העברת תנועה והספק לרק"מ ורכב כבד, בנוסף על היותה יצרן מוביל של מערכות דומות למטוסים וציוד להנדסה אזרחית. עשות אשקלון מקיימת תמהיל עיסקי משולב לייצור מערכות נשק לשוק הביטחוני ומערכות מורכבות לתעופה האזרחית.
יצויין, כי עשות אשקלון סיימה את הרבעון הראשון של 2010 ברווח נקי של כ-8.2 מליון ₪, לעומת רווח נקי של כ-6.7 מליון ₪, ברבעון המקביל בשנה שעברה.
עשות אשקלון ממוקמת באשקלון,מעסיקה כ- 400 עובדים ומתמחה במערכות הנעה וממסרות למטוסים, גלים למנועי סילון, מיכללים לרק"ם ומוצרים מטונגסטן מסונטר.