|
14-07-2010, 21:34
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.11.02
הודעות: 14,010
|
|
הולה.
ראשית, אומר שאני סטודנט להנדסת חשמל - פיסיקה בטכניון.
אני מקווה שברור לך שהמקום הכי טוב (וכנראה גם הכי קשה) ללימודים שאת מתעניינת בהם הוא הטכניון...
בגדול, התארים של הנדסת חשמל והנדסה ביו רפואית די דומים (ואגב, תנאי הקבלה דומים..).
פיזיקה תואר מאוד מעניין, הבעיה היא כפי שאת יכולה לנחש היא בשוק העבודה, בהיצע, בשכר וכדומה.
למתעניינים בפיסיקה שמודעים לבעיה (החמורה, לדעתי) הזו, אני ממליץ בד"כ ללכת על מסלול של הנדסת חשמל.
התואר (בכלל, ובעיקר בטכניון) מורכב כמעט כולו מפיסיקה ומתמטיקה, והבוגרים אינם סובלים מהבעיות של פיסיקה שציינתי לעיל. (רק כדי לסבר את האוזן, אחת לשבוע מתקיימים ירידי תעסוקה בפקולטה לחשמל ומדעי המחשב כך שהסיכוי להשאר מובטל גם בזמן לימודים די קטן. בפיסיקה, כאמור, הדבר לא כך).
ברור שתואר בהנדסת חשמל בטכניון הוא לא קל (וגם על זה אוכל לפרט רבות) אך אם בכל זאת הפיסיקה הנלמדת בתואר הזה לא מספיקה לכך, ואת עומדת בתנאי הקבלה (ומסוגלת לעמוד בלחץ ובקושי גדולים יותר), אמליץ לך ללכת למסלול של תואר כפול (כלומר, שני תארים!) של הנדסת חשמל ופיסיקה.
ביו רפואית דומה להנדסת חשמל מבחינת הכיסוי הרוחבי של הלימודים (בניגוד לפיסיקה או מקצועות ממוקדים אחרים). בביו-רפואית ניתן גם להתמקד בחשמל ולמעשה לקבל רקע (נרחב מאוד, בניגוד לתארים אחרים שעובדים עם חשמל) בחשמל ובפיסיקה.
מבחינת שוק העבודה, מהנדס ביו רפואית מוגבל יותר ממהנדס חשמל (תוכלי לבדוק בעצמך במודעות הדרושים, הסיבה לכך די הגיונית, מספר חברות הציוד הרפואי קטנות בהרבה ממספר חברות ההייטק בארץ).
בד"כ הבוגרים משתלבים בחברות קטנות אך רובם משתדלים להמשיך למחקר ותארים מתקדמים.
לאמוד קושי בצורה אובייקטיבית זה כמעט בלתי אפשרי, אך אם בכל זאת הייתי צריך, הייתי אומר שהנדסת חשמל-פיסיקה הוא התואר הקשה והעמוס ביותר בטכניון, הנדסת חשמל וביו רפואית מאוד דומים (הן בתנאי הקבלה, הן בעומס והן בקושי הלימודים... ושיהיה ברור - אלו הם תארים לא קלים בכלל, בלשון המעטה. ביו רפואית והנדסת חשמל עושים את רוב הקורסים המתמטיים הקשים ביותר, בעיקר חשמלטורים שנדרשים לידע מתמטי גבוה יותר). הנדסת מכונות הכי פחות קשה (ובמקרה או לא, תנאי הקבלה אליו נמוכים יותר מהנ"ל, והם לרוב מתעסקים פחות במתמטיקה ובפיסיקה מהקודמים).
כיחס ישר לעומס שציינתי לעיל, בזמן לימודים בהנדסת מכונות יותר קל לעבוד מבזמן לימודים להנדסת חשמל ופיסיקה.
עם זאת חשוב לזכור 2 דברים:
1. בנאדם הולך ללמוד בד"כ (פרט לעניין ופרמטרים קטנים אחרים) כדי שימצא עבודה בתחום. לכן, אם הצעת עבודה אטרקטיבית מגיעה במהלך התואר (בחשמל, לפחות, ניתן לעבוד במקצוע כבר מהסמסטר השני) עדיף לפרוש את התואר ליותר שנים (תוך המנעות מ"אי תקינות אקדמית", לא משנה מה זה כרגע ).
2. גם במהלך וגם בסיום התואר, גם מהנדסי חשמל (ובפרט פיסיקה), גם מהנדסי ביו רפואית וגם מהנדסי מכונות בוגרי טכניון, לא ייתקל בקשיי השתלבות בשוק העבודה. את רמת ההיצע הכללית פירטתי קודם לכן, וכאמור, תוכלי לבדוק את זה לבד די בקלות..
לסיכום הנושא הזה, אציין כי אם הנושאים הנ"ל מעניינים אותך באותה מידה, ואת חושבת שאת מתאימה למסלול הלימודים (מבחינת כל התנאים לרבות תנאי קבלה, אישיות, מגורים וכד') - אמליץ לך להתחיל את הלימודים שדורשים את הסכם הגבוה ביותר מ3 סיבות:
1. יותר קל לעבור ממסלול שקשה יותר להתקבל אליו למסלול שקל יותר להתקבל אליו מאשר הפוך.
2. גם ככה רוב התארים הנ"ל דורשים מקצועות בסיס הנלמדים בשנה הראשונה כמעט זהים.
3. עדיף ללמוד את מקצועות הבסיס ברמה הגבוהה ביותר כדי שלא תצטרכי לבצע השלמות אם תעברי פקולטה. בד"כ, המקצועות שנלמדים ברמה הגבוהה ביותר תואמים את תנאי הקבלה הגבוהים ביותר.
מבחינה עקרונית (ואולי בלתי מובנת), מערכת השעות בטכניון בד"כ אינה עמוסה מידי (בעיקר ביחס לאונ' אחרות). זה לא יתרון, לדעתי. אותו חומר (ואולי ברמה גבוהה יותר כפי שנלמד בטכניון) נלמד הן בטכניון והן באונ' אחרות אך בטכניון הוא נפרש על מעט מאוד שעות לעומת מוסדות אחרים... דבר שמעצים את הקושי. התשובה הרשמית של הטכניון (אם נתעלם מבעיות תקציביות) היא שהמוסד מעודד למידה עצמית והמעסיק יודע שאם סטודנט הוא בוגר הטכניון-כנראה יכולותיו גדולות יותר או לכל הפחות נסיונו בלמידה עצמית מוכח. יכול להיות שזה בולשיט, אבל בכל מקרה זה המצב...
לגבי מעונות...
הטכניון מספק מעונות לכל הסטודנטים לשנה הראשונה. בשנים מתקדמות יותר, קבלת מעונות תלויה במצב סוציו-אקונומי או בממוצע ציונים. בכל מקרה ניתן למצוא דירות סבירות באיזור במחירים שנעים בין 700ל1500 לשותף.
לפני שהגעתי לטכניון הייתה לי התלבטות נוספת; היכן ללמוד.
ההתלבטות בתחום ההנדסה (ובתחומים שציינת בפרט) היא בין הטכניון לאונ' בן גוריון (המדורגים במקום הראשון והשני בהנדסה). ידוע שהטכניון "נחשב" יותר אך (כנראה עקב זאת) הוא ידוע כמוסד ששולל את החיים החברתיים, בניגוד לבן גוריון בנגב...
אחרי לבטים רבים הגעתי לטכניון ונוכחתי לדעת שלא כך הדבר.
חיי החברה כאן פעילים מאוד, כנראה שונים מבן גוריון... אבל בגדול אומר שחיי החברה שלך במוסד האקדמי לא תלויים במוסד או באנשים הלומדים בו אלא בך ואך ורק בך. אם תרצי לשמוע על אורח החיים שלי כאן, תופתעי לגלות שאני סטודנט בטכניון...
פירטתי את כל הנ"ל כי גם בפניי היו אותן הדילמות טרם לימודיי...
מקווה שזה היה לך לעזר.
בכל מקרה, אם תרצי מידע נוסף... תוכלי לשרשר פה או לפנות אלי בפרטי.
נראה לי שכיסיתי הכל.
שיהיה בהצלחה.
(בזבזתי עכשיו עשרים דקות בכתיבת ההודעה החופרת הזאת...אז הנה עוד פרט על החיים הסטודניאלים: בתקופת מבחנים אתה תעשה הכל, אבל ה-כ-ל... חוץ מללמוד וכעת, אלך לפתוח שוב את המקרר כדי לראות שלא השתנה שם משהו בחצי שעה האחרונה).
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י Shai בתאריך 14-07-2010 בשעה 21:49.
|
|