01-02-2013, 20:28
|
|
|
חבר מתאריך: 15.10.04
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי AL KAPON
אני לא רוצה להשמע רע, אבל לרוב מי שבוחר להשתמט מצבא הוא אדם לא חכם במיוחד או מרדן כפיתי.
שתי תכונות שספק עם יקחו אותך למקום כלשהו בחיים.
וזו לדעתי הסיבה העיקרית לאותה מסקנה סטיסטית.
לצערי הרב ראיתי מספר לא מבוטל של אנשים שבחרו להשתמט. וחלקם הלא קטן די מצליח בחיים.
אגב חלק מאותה הצלחה מבוסס על זה שבזמן שבני גילם השתחררו, הם כבר היו בסוף התואר. או שהם צברו ניסיון של מספר שנים במקומות עבודה חלקם די טובים.
|
אתה לא נשמע רע, אלא, כפי שכתבת "אדם לא חכם במיוחד".
אתה סותר את המשפט השני שלך ע"י המשפט הרביעי שלך.
אני, לכשעצמי, מכיר אנשים שהשתמטו. אני חושב שזו חרפה, אני חושב שהחברה צריכה להיות יותר נחרצת לגבי אנשים כאלו, אבל אני חושב שצריך להציע פתרון לאוכלוסיה הזו שהולכת וגדלה.
ודרך אגב - רבים מאלו שמשתמטים הם חכמים, נבונים, אינטליגנטיים בצרה יוצאת דופן והגיעו למסקנה שאין להם מה לעשות בצבא, מאלף ואחת סיבות.
האם מעשה ההשתמטות הוא עבירה על החוק? תתפלא לשמוע, אבל לא! כאשר יש חוק יש לו גם יוצאים מן הכלל ("חורים בחוק") אשר מאפשרים לאנשים לא לקיים את החוק (לשוטרים מותר לעבור באור אדום, למשל). זה מפריע, זה מסריח, זה חוקי!
שמעון אבידן
מפקד חטיבת "גבעתי", תש"ח
|