05-07-2010, 02:22
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "מבצע סבוטאז': כתבה ב- the new republic על מאמצי החבלה בתוכנית הגרעין האירנית"
לפחות לחלק מהטענות יש בסיס עובדתי, אבל הפרטים בכתבות, בסיפורי ובאגדות קצת מוגזמים.
אגב, אותו "מייקל רוס" פרסם לפני מספר שנים ספר על עלילותיו במוסד.
אגב2, בלי קשר לסיפור הספציפי הזה, בגדול ניתן להניח שבענייני ריגול, מודיעין ומבצעים מיוחדים,
כל מה שקיים במגזר העסקי קיים גם אצל ממשלות. זה אומר, לדוגמה, שכל טכניקה שמשתמשים
בה בריגול תעשייתי, כנראה גם קיימת בריגול "מדיני". בניגוד לתחומים אחרים, כאן כנראה שהמגזר
העסקי מחקה את הממשלות ולא להפך (התחום הברור מאליו הוא הפעלה של אלימות פיזית באופן
מאורגן - בגדול, צבאות יודעים לעשות יותר דברים ממאפיות וחבורות בריוני רחוב). קיים עיסוק בתחום
של "technological special-ops" במגזר הפרטי/עסקי, וכאמור, ראוי להעריך שארגוני ביון עושים
הרבה יותר בתחום הזה. בהתחשב בפרשיות מוכרות או מוכרות למחצה מהעבר, הייתי אומר
שהדוגמות בכתב הן רק קצה המזלג, לפחות מבחינת הכוונות של ישראל (מבחינת יכולות, עם כל
הכבוד לנו, אנחנו לא בליגה של המעצמות מרוב הבחינות החשובות כאן).
הייתי בטוח שיש לי מצגת על הסתרת רכיבים אלקטרוניים במעגלים משולבים כדי להוסיף "פיצ'רים",
אבל אני לא מוצא אותה עכשיו. בכל-אופן, חיפוש בגוגל יכול להביא ידיעות על כך שה-FBI ושאר
סוכנויות מודאגות מכך שאחד מכל עשרה רכיבים אלקטרוניים באמריקה מזויף, וכשזה בא מהמזרח
הרחוק, הם מודאגים מכל מיני סוגים של תפקודיות נוספת שהרכיבים האלה מכילים...
|