|
28-06-2010, 12:34
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
|
|
לא רק שזה קרה, אלא שהינה בא עוד אחד
אלוף הפיקוד והש"ג
מפקדת פיקוד זה מקום שמטבע בריאתו מתרכזים בו כל מיני בעלי תפקידים בכירים. רק במטכ"ל אתה רואה יותר קצינים בכירים. יוצא מזה, שאם אתה משרת בפיקוד, אתה מתרגל מהר למצב, ומפסיק להתרגש מכל סגן אלוף או אלוף משנה מצוי, מה עוד שלא פעם נוצר מצב שבו רב"ט או סמל ממלאים תפקיד ייחודי ועל פיתחו משחרים כל רמי המעלה האלה. חד גדיא! דווקא באווירת פסגות שכזו, אתה צפוי יותר מבכל מקום אחר לאירועים לא שגרתיים. היה לי, למשל, הכבוד לשרת תחת שלושה אלופי פיקוד שונים, כל אחד ותכונותיו. אחד מהם, היה חייל מן השורה הראשונה, אך ידע שלא לשמור על ריחוק מן החייל הפשוט. בו בזמן, אף פעם לא שכחת בנוכחותו בפני מי אתה עומד, והוא לא נזקק אף פעם לתרגילי מנהיגות. הוא היה מסוגל לעצור ליד הש"ג ולשקוע איתו לשיחה מפורטת על מצב העגלים ברפת בקיבוץ, בעוד כל מיני קצינים בכירים בפמלייתו ממתינים שהאלוף יגמור לטפוח לש"ג על הכתף בלוית ד"ש לחברים. באחד הימים, בהיותי קצין תורן, יצאתי לסיבוב ביקורת על השומרים בבסיס. כדרכי, הייתי מתחיל סיבוב כזה בשער, וממנו מקיף את הבסיס עד חזרתי לשער מן הצד השני. בדקתי את מצבו של הש"ג, ומצאתי אותו שקט ושליו, ספון לו במלונה שבשער, ושומע מוזיקה להנאתו. המשכתי בסיבוב, ובהתקרבי שוב לשער מצידו השני, התחלתי לחשוד. בדרך כלל היו כלי רכב מתקרבים לשער בצפירות ובצעקות של חוסר סבלנות. הנהגים של הבסיס ציפו שהש"ג יכיר אותם ולא יעכב אותם לצורך ביקורת. אם היה איזה חייל חדש בשער, היה סופג לא מעט עלבונות מנהגים כאלה. בהתקרבי לשער, ראיתי מחזה מוזר ביותר: רכב שמתחיל לצפור בעצבנות כבר ממרחק של כחמישים מטר, מפסיק לצפור, עוצר בשער, ושומו שמיים – הנהג מצדיע לש"ג!! חשד איום התגנב ללבי, ופרצתי בריצה לכיוון השער. ומי עומד לו שם, לבוש בחגור לבן, עוזי על כתפו וקסדת ש"ג על ראשו? ניחשתם – אלוף הפיקוד! הרגשתי סחרחורת פתאומית, ויש להניח שאם מישהו היה מסתכל עלי, הוא היה מעיר משהו על חיוורון פתאומי. מה מסתבר? האלוף עבר ליד השער וביקש מהש"ג שירד לקיוסק שבפינה לקנות לו סיגריות. הבחור אמר לו שאינו יכול לנטוש את העמדה שלו, והאלוף אמר לו בלי להניד עפעף כי זה בסר גמור, והוא מחליף אותו.
אותו אלוף היה חובב נשק מושבע. היות והוא גם היה פלמחניק לשעבר, ובעל היסטוריה מפוארת מאד בצה"ל, הוא הספיק לאגור אוסף ענק של כלי נשק מכל מיני מקורות. כדי לפשט את עניין שמירת האוסף, דבר שמצריך רישוי משטרתי, חדר ביטחון מיוחד וכדומה, הוא היה מחזיק את האוסף הזה בנשקיה שבבסיס. כשהתמנה לאלוף הפיקוד, עבר האוסף איתו, ולצורך הדבר פונה חדר שלם בנשקיה. לי נודע הדבר מפי אחד הנשקים, והיות וגם אני חובב נשק, הפצרתי בנשק זה לאפשר לי להציץ באוסף. אחרי מאמצים מרובים, הכניס אותי הבחור לאותו חדר. היו שם עשרות רבות של פריטים, מאקדחים, דרך רובים ותת מקלעים ועד מקלעים כבדים, חלקם חדשים וחלקם בני מאה שנים ויותר. כל כלי בעטיפת פלסטיק משלו, כל כלי מסומן בתווית משלו, כל כלי ותחמושתו לידו. גן עדן למשוגעים לדבר! הזמן – זמן קצר לאחר מלחמת יום הכיפורים, ורובה הגליל זה עתה התחיל להיכנס לצה"ל. מצאתי באוסף רובה סער גרמני MP-44, וניצלתי את ההזדמנות, והראיתי לנשק איך פותחו מרובה זה, בין היתר, הגליל והקלצ'ניקוב. פרשנו על הרצפה שמיכה, ופרקנו את כל שלושת הכלים האלה. תוך כדי דיון מעמיק בצורת נעילת הבריח, מישהו זורק לי שאלה מאחור, מצד הכניסה לחדר. אני מתחיל לענות, מסתובב, ומי נמצא שם? כן, אלוף הפיקוד. חשתי רעידה מסוימת מאד באזור הפופיק, כי , הפעם, נתפסתי על חם! אבל, אלופנו, בלי שום רמז לכעס על הפלישה לאוסף הפרטי שלו, שלח את הנשק להוריד מן המדף עוד כלי, והראה לנו עוד פרט השייך לאותה משפחת כלי נשק. אחרי עוד כמה דקות של שיחה מרתקת, אמר לנשק להכין לו ליום המחרת רשימה מסוימת של כלים ותחמושת, כי הוא יוצא לניסוי כלים במטווח. לכיווני זרק שאמתין לו בשער הבסיס למחרת בבוקר כי אני יוצא איתו. כשיצא, נשארנו הנשק ואני המומים לגמרי, כי כל אחד מאתנו חשב שזה הסוף שלו.
למחרת, די שכחתי מכל העניין, אך כשהגעתי לאגף שבו שירתי בפיקוד, נאמר לי שמחפשים אותי מלשכת האלוף ושאמהר. הספקתי להודיע למפקד שלי לאן אני הולך ורצתי לשער. בקיצור – היה נהדר! ירינו, השווינו נתונים, פרקנו כלים, ניקינו והרכבנו, וחזרנו בערב לפיקוד מאובקים ומפויחים אך מרוצים כמו שרק משוגעים לדבר יכולים להיות. בדרך כלל, בשעת ערב כזאת, הפיקוד שקט, רוב באגפים חשוכים ורק תורנים מאיישים את העמדות החשובות יותר. הפעם – היה כל האגף שלי מואר, ונראה שאף אחד לא הלך הביתה! מייד כשנכנסתי התנפלו עלי והריצו אותי בבהילות למשרדו של ראש האגף. לא הבנתי בהתחלה במה מדובר. במשרדו המתינו לי יחד איתו כל הקצינים הבכירים של האגף והאווירה הייתה מתוחה מאד. "מה שאלו אותך?" שאלו אותי. "מה אמרת?", "מי חקר אותך?". לאט לאט התחלתי להבין. הימים היו ימי וועדת אגרנט שחקרה את מהלכי מלחמת יום הכיפורים, וכדרכה של כל חקירה, היא עוררה לא מעט חששות וחרדות. חייכתי לי חיוך קטן ומסתורי והודעתי שאני מצטער, אבל לנוכח הנסיבות אינני יכול לדבר על מה שהיה באותו יום בלשכת האלוף, אלא אם כן יפנה ראש האגף ישירות לאלוף ויבקש ממנו להנחות אותי לספר לו. האיש החוויר עוד יותר והחליט שיותר טוב שלא ללכת בכיוון הזה. מאז היו ניסיונות אחדים לדובב אותי. כל פעם עניתי שלא, סתם הלכנו למטווח. אלא מאי – אף אחד לא האמין לי. התפשטה שמועה עקשנית שהלכתי עם האלוף למתקן סודי של גורם ביטחוני מסווג לצורך חקירה. למה אני דווקא? כי כנראה ידעתי יותר מכולם. לא עזרו ההכחשות שלי. כולם התעקשו לרדת מן הנושא בנוכחותי, אבל הקפידו לשמור איתי על יחסי ידידות. מה שבטוח, בטוח!
|
|