10-04-2010, 19:15
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ralf
לפי מה שידוע לי, אותו טנק הוא בסך הכל מורכב מתובה של T-80 עם שידרוגים בצריח, לא בדיוק דור חדש של טנקים. (אם זה אותו טנק שאתה מתכוון אליו)
|
לא-לא, מדובר בתובה חדש לגמרי שאמור היה לשמש כפלטפורמה אחידה למשפחת כלים שונים (כולל גם "קואליציה-SV"), עם צוות של שלושה אנשים היושבים צד לצד זה בחלק הקדמי של הטנק בתא סגור וממוגן, תא לחימה מודולרי לא מאוייש, מנוע חדש בעל הספק של 1,400-1,800 כ"ס, שבע גלגלי מרכוב, מיגון חדש וכו'.
ציטוט:
אתה אומר תותח אמור להיות מערכת טעינה אוטמטית..טוב לא ידוע הרבה על הפרויקט הזה, אבל ממה שקראתי מדובר על תומ"ת שיש לו שני קנים בקוטר 152 מ"מ בכדי להשיג קצב אש גבוה, לא יודע אם דובר על מערכת טעינה אוטומטית.
|
סירפד הביא איור צמויין, ואני גם אחפש איורים נוספים (לא מזמן הם הופיע ברשת, אם כי אני לא יודע מה המקור).
ציטוט:
תראה, לדעתי ההנהגה של של רוסיה מתנהגת בצורה פרגמטית והגיונית בעניין הזה, זאת אומרת היא מוכנה לבחון אלטרנטיבות זרות ואפילו לרכוש אותן כדי לספק לצבא הרוסי אמל"ח מתקדם, ויש לראות בזה דבר חיובי, שדרך אגב, אין מה להתבייש בזה, הרבה מדינות מתקדמות קונות אמל"ח מתוצרת זרה, גם ארה"ב עושה את זה, אז למה שרוסיה לא תעשה זאת.
מצד שני, אתה צודק בזה שיש גבול, זאת אומרת אם רוסיה תתחיל לרכוש טנקים ותומ"תים מתוצרת זרה, אז זה יפגע במעמדה כיצרנית מובילה של אמל"ח (איכות זה נושא אחר). אבל מה באמת האלטרנטיבות שיש לרוסים בעניין הזה ,האם הם יסתפקו בשידרוג המערכות הקיימות,סביר להניח שזה מה שהם יעשו.
|
בינתיים ניראה שהרוסים מסתפקים בשידרוגים ואולי T-90M. לא חסר תוכניות ופרויקטים במשרדי פיתוח רוסיים, אבל, להבנתי, הם פחות מהפכניים ונמצאים בשלבי פיתוח מוקדמים יותר.
ציטוט:
דרך אגב, הביטול הרוסי של הפרויקטים הללו, מזכיר את ביטול פרויקט FCS האמריקאי (כמובן שהפרויקט האמריקאי הרבה יותר גדול ומורכב)
|
אחד ההסברים שראיתי (וזה לא יותר מספקולציה בשבלב זה), שהרוסים דווקה רוצים פלטפורמה אחידה שתשמת למשפחה שלימה של רקמ"ים. לפני שנה, לדעתי, נחשפה פלטפורמה זחלית משוריינת אחידה בשם E300, שאמורה לשמש כבסיס לנגמ"ש, מערכת נ"ם, תומ"ת וכן הלאה. אולי גם כאן רצו משהו יותר אוניברסאלי כדוגמת ה-FCS. לי אישית כל העניים הזה מזכיר את ביטול הפרויקט Crusader של צבא ארה"ב (שאותי אישית מאוד מרשים), בגלל השינוים בתפישה וטקטיקה. אבל עדיף לחכות עד שהדברים יתבהרו יותר.