בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ישראל_היום שמתחילה ב "מהו בעינייכם זמרת/זמר גדולה/גדול, מה ההגדרה?"
ויודע להתאים את עצמו לרוח הזמן
מישהו שלא מוציא 3 אלבומים בשנה אלא מוציא אלבום ב3 שנים כדי לתת למעריצים לחכות בציפיה
ואם אותו זמר גם כותב ו/או מלחין אז יש לו נקודות בונוס
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ישראל_היום שמתחילה ב "מהו בעינייכם זמרת/זמר גדולה/גדול, מה ההגדרה?"
הועלו כאן כמה קריטריונים, "כזה שמושמע גם לאחר מותו", "כזה שיוצר אלבום אחת לכמה שנים"וכו'...
האם אלו באמת קריטריונים שעל פיהם ניתן יהיה לומר "הוא היה זמר גדול"?...
לא יודע...
מבחינתי, "זמר" כשמו כן הוא!
הוא אדם ששר בסופו של דבר בשל היותו אדם ששר "איכותו" (שוב לדעתי כמובן) תיקבע על פי איכות הקול שלו, אופן השירה/הגשת השיר וכו'....
לא קשור ללחן, לא קשור לנגינה, לא קשור לכמות ההשמעות שבחייו או לאחר מותו, שהרי יכל להיות זמר בעל קול מופלא וייחודי שלאו דווקא יושמע לאחר לכתו, לא?...
דוגמא - יש זמר בריטי בשם פול קווין, מישהו שמע? מכיר?...
מדובר בזמר בעל קול מדהים ואיכות/אופן שירה לא פחות!
אז מה...
הוא מושמע בתדירות גבוהה? (כלל לא)...
הוא מוכר ?...
הוא יושמע באופן עקבי לאחר לכתו? (ואני לא בטוח שזה לא קרה היות וכל האיש הזה הוא בגדר תעלומה)....
על כל השאלות הללו ניתן לענות "לא" !
אבל הוא עדיין זמר מעולה ונדיר...
אז איך זה נקבע?..
שאלה קשה חברים!
והנה דוגמא נדירה של שיר של פול קווין, מומלץ בהחלט וכדאי להכיר...
מבחינתי מדובר ביוצר בחסד עליון, שימו לב למילים ולקול המדהים....
שימו לב לתגובות שביוטיוב....
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "שאלה שאני לא בטוח שיש עליה תשובה אחת ומוחלטת!...."
אנחנו בארץ חושבים לדוגמא שעפרה חזה ז"ל זמרת גדולה עפ"י הקריטריונים שהועלו פה.
בחו"ל גם חשבו כך
בוא ניקח לדוגמא את אריק איינשטיין
הוא מעולם לא השתתף באירווזיון כך שאני בספק אם אירופה מכירה אותו.
מבחינתנו הוא זמר גדול
אותו דבר הפוך-הדוגמא שציינת
יכול להיות שבבריטניה הוא נחשב זמר גדול אך בהשוואה קיצונית גם אלטון ג'ון וכו'.
(אני יודע שאתה לא מחבב את הביטלס אז לא אתן אותם כדוגמא )
אז האם יהיה נכון לומר שהגיאוגרפיה גם משחקת תפקיד בהגדרה של מיהו זמר גדול?
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "העלת פה עניין ששווה דיון נפרד :)"
זמר גדול יכל לשיר בעברית, רוסית, אנגלית ואף טיבטית!
הקול שלו ומה שהוא יודע לעשות עם הקול שלו זה מה שיקבע אם הוא זמר גדול.
אמנם סביר להניח שזמר גדול בן העם היושב בטיבט לא ממש יהיה מוכר במחוזותינו אך עדיין...הוא זמר גדול מבחינת כשרונו.
פופולאריות לא חייבת להיות קנה מידה לכך היות והיא מן הסתם מושפעת מחשיפה, יחצנו"ת (שזה די חופף), מראה חיצוני וסגנון מוזיקאלי....
יכל להיות זמק עם קול של מסור חשמלי ואף זייפן שעדיין ייחשב לפופולארי אבל הוא חרא של זמר!... אווופס סליחה...
BB KING - נדמה לי שאין חולק שהשפעתו על הבלוז ענקית: ענק שלצלילי לוסיל גידל ענקים אחרים כמו אריק קלפטון, SRV מנוחתו עדן,סאם מור ( ודייויד פראטר ), באדי גאיי, ועוד. כאן ראוי גם לאזכר את השפעתו של רוי אורביסון.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ישראל_היום שמתחילה ב "הקריטריון הראשי,לא היחידי..."
כולנו זוכרים (למה?) את המקרנה
דבר שסחף את העולם בריקוד ובהלבשת מילים על הלחן.
קשה להגיד שהצמד הזה הם זמרים טובים
אני בספק אם אפשר להגיד שהם זמרים.
כנ"ל כל אומני הטרנד
זמרים חדשים שהם טובים קשה לי להגיד שיש
אולי עוד עשור התשובה שלי תהיה אחרת