21-06-2010, 10:54
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
יותם פלדמן שוב מסתבך? ניסה להקליט דיונים סודיים בביתן הישראלי ביורוסאטורי
למה ניסה יותם פלדמן להקליט שיחות פרטיות של בכירי משרד הביטחון והתעשיות במהלך תערוכת יורוסאטורי?
דבורית שרגל חושפת בבלוג שלה, velvet underground, כי פלדמן הגיע אל הביתן הישראלי בתערוכת הנשק יורוסאטורי שהתקיימה בשבוע שעבר כשהוא מצוייד במגוון מכשירי הקלטה בינהם מכשיר סמוי ומכשיר בעל משדר עימו הוא נכנס לישיבות פרטיות של המשלחת הישראלית לתערוכה.
באמצעות המשדר ומכשירי ההקלטה ניסה פלדמן לתעד שיחות פרטיות של בכירים במשהב"ט עם גורמי ממשל זרים ואנשי התעשיות מהארץ ומחו"ל.
פלדמן הסגיר עצמו בכך שהטה את גופו כדי שמכשיר ההקלטה יפנה אל הדובר ולכן נוצרה מהומה שבעקבותיה הורחק מהביתן הישראלי אך חזר אליו בטענה כי הוא שייך למערך הדוברות המייחצן את הביתן.
בנוסף טען שיש לו אישור להיות במקום (כפי שיש אישור לכל מבקר אחר בתערוכה).
פלדמן הורחק ע"י כוחות הביטחון הצרפתים לאור בקשתו של קב"ט הביתן הישראלי.
הצרפתים רצו להעבירו לטיפול המשטרה, אך הקב"ט חס עליו.
שלמה דרור, דובר משרד הביטחון, אישר את הפרטים ואף אמר לשרגל כי פלדמן פנה אליו לפני כחודשיים וביקש ליצור כתבה על התערוכה. בלי לומר לאיזה גוף שידור/כלי תקשורת, וגם לא היה סגור על הסיפור בכללותו.
באותה פגישה אישר לו דרור להכין כתבה אך הזהיר אותו שיש דיונים סגורים, סודות עסקיים ודיונים בין מדינות, שלא נהוג להיכנס אליהם.
פלדמן זכור כמי שניסה להסתנן לישראל באופן לא חוקי ממצרים, כדי להכין כתבה על המסתננים האפריקאים, נתפס וישב בכלא המצרי עד ששר הפנים אלי ישי התערב למענו. בנוסף הוא התפרסם כשהצטרף להפגנות ליד רמאללה ואף נעצר על-ידי חיילי צה"ל בתואנה כי הוא "מכין כתבה".
הסיפור המלא (כולל התגובה המלאה של דובר משהב"ט) בבלוג של דבורית