20-06-2010, 01:12
|
|
|
חבר מתאריך: 08.05.08
|
|
כמה דברים, אבל אני חושש שאני טיפה לא מעודכן
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "מ"כ הורה לחייליו "לצעוד כמו באושוויץ" והודח."
קורס קצינים עברתי ב-2005. דווקא על טקטיקות ברמת המחלקה למדנו יפה מאוד. חשוב להגיד שהיו אצלנו כמה חניכים עם ותק די רציני בלחימה, והם גם היו אנשי קבע, ככה שזה עזר מאוד. לפי מה שהבנתי הקורס היום הוא במקום אחר, יותר תובעני.
העברתי קורס מ"כים בתור מ"מ בביסל"ח ב-2006. אני זוכר שהיו לנו ישיבות שהיו ברוח "בואו ננסה לגרום לחיילים להעריך את הקורס" ושטויות כאלו. אני לא גדלתי בביסל"ח (ז"א מ"כ שנשאר להדרכה) אבל אני חושב שמפקדים שגדלו שם (מ"כים\סמלים) הם בדר"כ מאוד איכותיים. אבל (זהירות - קלישאה) מחוסרי ניסיון בלחימה, או שלא העבירו זמן בפלוגה ותיקה.
מה ההבדל בין גפן לביסל"ח? למה גפן כל כך מוערך וביסל"ח לא?
לדעתי, קודם כל, זו ההתייחסות. עם השנים נבנה לביסל"ח שם מאוד מאוד לא טוב. הרי אם תגיע למקום שלפני כן רק טיפטפו לך כמה הוא גרוע, רוב הסיכויים שתגיע בגישה מזלזלת. יכול להישתמע שאני חושב שהבעיה היא מחוץ לביסל"ח, אבל ההיפך - הפיקוד בביסל"ח חלש מידי. ומכאן אני מגיע להבדל השני בין גפן לביסל"ח - המפקדים בגפן יודעים איך מפקד צריך להיראות. הם כבר פיקדו על חיילים, הם פיקדו על מפקדים, ויודעים איך מפקד צריך להיראות. המפק"צים בגפן מגיעים אחרי תפקיד, ויש כמה חטיבות שמגדילות לעשות וגם שולחות חבר'ה שמיועדים לקידום. לעניות דעתי, אם הצבא יצליח להביא לביסל"ח קצינים אחרי תפקיד, אני חושב שזה יעשה חלק גדול מהעבודה.
ידעתי לתרגל אותם יפה מאוד בלחימה, החבר'ה למדו המון, בעיקר שטח פתוח אגב. לא ידעתי להסביר להם איך לפקד. מתי לתת בראש ומתי לשחרר. וכו' וכו'.
קלטתי את כל הדברים הנ"ל בסיטואציה שתישמע לכם קצת מצחיקה - שבוע מפקדי חוליות בבא"ח, שהעברתי בתור סמ"פ, כמעט שנתיים אחרי. היתה לי תחושת סיפוק מטורפת. היה לי כל כך הרבה מה להגיד - על לחימת החוליה! - ששבוע אחד לא הספיק, והייתי לוקח את החבר'ה האלה לתירגולים בנפרד משאר הפלוגה, כשהיו "חורים" בלו"ז.
הייתי אומר ש"אנחנו תמיד אומרים למ"כים שהתפקיד שלהם הוא הכי קשה, אבל האמת היא שמ"מים הוא התפקיד התובעני ביותר בדרגות האלו" - ועכשיו אני חושב שזה פשוט נורא. אנחנו לא סומכים מספיק על המ"כים שלנו, והרבה פעמים גם לא על הסמל. מפקד כיתה נמצא תמיד בשפיץ של הלחימה לפעמים אפילו לבד, בלי המ"מ (לא חסר קרבות מפורסמים שתגובת המ"כ היא שקבעה איך תיראה הלחימה) - אבל הקורס שלו לא מספיק "מלא". חצי ממי שעבר את הקורס יודע לדקלם ש"לדעתי צריך לקצר את הקורס בחצי".
בקיצור, ביסל"ח צריך להפסיק להצטער על זה שהוא קיים, חבל לי על הזילות בתפקיד המ"כ. לדעתי דרושים מפקדים בכירים כמו מקחצ"ר או אפילו אלוף מז"י שיפילו את כובד משקלם על זה (אני לא חושב שמח"ט ביסל"ח יצליח, אני זוכר שהמח"ט בתקופתי ניסה להביא כמה קצינים לתפקיד שני מ-202, מיותר לציין מה היו התשובות).
לפני כמה שנים נפתח ב-17 קורס מ"כים ותיקות, וקורס מ"כים למיועדים לפיקוד בבא"ח. אותי הרעיון טיפה מקומם, כי מפקד הוא מפקד ולא צריך "למסד" את ההבדלים (שרובם לא ערכיים במיוחד) בפיקוד בין הבא"ח לותיקה. מישהו מוכן לספר מה העיניינים שם כרגע?
נערך לאחרונה ע"י hardcore631 בתאריך 20-06-2010 בשעה 01:23.
סיבה: שגיאות כתיב, הוספת הערות
|