21-05-2010, 11:43
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
משום שהעלות של מוצרי אפל היא בעיקר בחומרה יקרה מאוד. מיקרוסופט לא מוכרת חומרה (הכוונה ל"ברזלים", אני יודע שהיא מוכרת מקלדות, עכברים, סטיקים וכו'), אז אין לה ברירה לקחת את העמלה שלה בעלות של התוכנה שהיא מוכרת...
ככלל אני לא אוהב שמכתיבים לי מה לקנות. אין שום סיבה בייקום שבגללה תהיה הגבלה על איזו חומרה מערכת הפעלה יכולה לרוץ - מילא פעם, שהם עבדו על חומרה שהיא לא PC (כלומר - 'תואם IBM" או x86 בשפה המקצועית), היה אפשר להגיד שזכותם ליצור מערכת שעובדת על איזה מעבד שבא להם - אבל היום שאפילו הם מוכרים את המחשבים שלהם בעצם עם מעבדים של אינטל - ההגבלה המלאכותית שזה לא ירוץ על PC (אם עדיין קיימת, אני לא עוקב, אבל משער שכן) - מראה לך שמטרת הביזנס שלהם היא שתקנה חומרה בצבע לבן ותשלם עליה מחירי פרמיום.
אשר לאחריות - אני לא כל כך מבין על מה אתה מדבר. אחריות ש... מה? אחריות לאי אובדן מידע? אחריות לאי קלקול? גם אם יש אחריות כזו, אני בספק אם ניתן לעמוד בה, אלא אם כן המערכת מושלמת. ואם היא מושלמת - אין צורך באחריות ממילא. וכאמור, היא לא.
באשר לחלונות 7, הידועה גם כויסטה2 - לדעתי דביל מי שרוכש את המוצר הזה. מי שרכש, בעייה שלו. אין שום סיבה למשתמש חלונות לעבור מאקס פי. ו"אפקטים שהעתיקו בלינוקס/מקינטוש" זו ממש לא סיבה. זה מחשב, לא צעצוע של ילד בן שנה (למרות שלמשתמשי מק באמת יש נטייה להיות ילדותיים משהו...)
אגב, לא אמרתי שאפל היא רעה. גם לא אמרתי שהיא גרועה ממיקרוסופט. אמרתי שיש לי יותר בעיות אינטראופרביליות עם בעלי מק מאשר עם בעלי חלונות. ייתכן מאוד שחלק ניכר מהן נובעות מעצם זה שמיקרוסופט עדיין שולטת בשוק, אבל את העובדות זה לא משנה. דברים טריוויאליים שבלינוקס עובדים כבר שנים (ומאפשרים את התאימות עם העולם של חלונות), ועל כן היו ניתנים להעתקה בנקל לסביבה של מק (בהיותה מבוססת BSD כיום) - עדיין לא עובדים באופן טריוויאלי שם - וגם החוסר במוצרים חינמיים טובים - הופכים את המק למערכת יקרה הרבה יותר, שבעליה מצליחים לדבר בעיקר עם "התאומים הסיאמיים" שלהם - שזה פחות או יותר הבעייה שיש עם חלונות.
לסיכום - אם אתה כבר ממילא חייב לבזבז כסף על מערכת הפעלה, להשתמש בפורמטים סגורים, לקנות גירסה חדשה של מערכת ההפעלה, בד"כ עם מחשב חדש כי הישן לא עומד בדרישות הביצועים של החדשה - פשוט משתלם יותר כבר לקנות PC עם חלונות (ועובדה שזה מה שרוב העולם עושה...)
אבל וואלה, זה מהוויכוחים האלה שלא יגמרו. נחכה שתשלח קורות חיים למשרה מהמק שלך, והמקבל יקבל אותם מחורבשים או לא ניתנים לפתיחה; נחכה שתנסה לעבוד עם מערכות שקיימות בחברות... נחכה שתנסה לפתח אפליקציה לסלולרי שלך, ותגלה שאתה חייב לקנות מק בשביל זה (!) (אה, מה איכפת לך, אתה מהפרייארים שקנו כבר מק סתם )
בקיצור - אתה נהנה לבזבז כסף - לגיטימי! המשך כך. אני הייתי מעדיף לתרום לצדקה או משהו כזה, שלפחות למי שאין לו, יהנה מהכסף. סתם להוציא כסף על צביעה בלבן ותפוח נגוס... חבל.
שבת שלום
|