17-06-2010, 12:19
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
אלוהים ישמור! איך כולם מפספסים את הגילוי המדעי המסעיר!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Segmany שמתחילה ב "רשימת הדרישות מטורקיה: התנצלות, פיצויים, השבת הספינות, הסרת המצור בעזה וחקירה בינ"ל"
ישנה יישות פוליטית בהווה שיש לה אפילו פחות כישורים והבנה דיפלומטית מאשר ישראל!
רציתי כבר לכתוב על זה "דעה" כמה ימים לאחר סיפור המשט, אבל לא מצאתי זמן. דווקא פרשיית היחסים הנסגרים על תורכיה זו "הרמה להנחתה" עבור ישראל - לא שלטווח ארוך זה משנה, אבל בשלב זה השתלבות תורכיה בקמפיין האנטי ישראלי, ועוד כ"מעצמת פעילי שלום", חשפה אגף שלם של הקמפיין למתקפת נגד אפשרית יעילה.
תורכיה היא לא רק מדינה מושמצת ושנואה, כמעט בכל מקום שאני מכיר, היא גם, לפחות בשנים האחרונות, מגלה יותר ויותר סוג של התנהלות דיפלומטית אימבצילית מטופשת וחובבנית. לתורכים רקורד מביך ב"צ'ילבה דיפלומטית" שהסתיימה בכך שהם התקפלו, או עשו מעצמם צחוק. מעבר לכך: בניגוד לערבים שחלקם לפחות למד לקרוא את ישראל כמו ספר, התורכים - שאמורים להכיר אותנו בטחונית - מגלים בורות מביכה ומטפסים, לעיני לא מעט עיניים, על עצים שהם לא יכולים לרדת מהם, גם אם משם הם מקללים את הילד הישראלי שלא ממש יכול להגיב.
יש לי רושם חזק שהתורכי מתנהל כשתוי המתפרק לחלוטים מכל עניבה, נימוס או קוד אתי שהיה מחוייב לו: הוא מקלל את כולם, נהנה לרגע מתחושת הפורקן של מי שיכול באחת לקלל את כל אלה שמטעמי נוחות או אתיקה היה מנועה מלבזותם. הבעיה, כמובן, היא שמעבר לבידור שהוא מספק לצופים (אני לא עוקב אחרי דיונים ברחבי העולם, אבל אני לא אתפלא אם יש רבים מאוד שאומרים "אני מאחל לישראלים ולתורכים הצלחה במאבק המתגבש ביניהם"), הוא גורם לעצמו להראות טיפש ושוטה. אין סיכוי שישראל תענה לדרישות התורכים, כאשר מבחינה מעשית הם הותירו את עניין היחסים הדיפלומטיים ככלי ריק עוד לפני "רשימת הבקשות". ומה עוד שהתורכים נראים כמי שאחזה בהם תזזית, ולא מעבר לכך, ואפילו בברדק הישראלי אין מי שיקום (פרט אולי לרבי רהן) ויחשוב שיש משהו בדרישה התורכית.
נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 17-06-2010 בשעה 12:23.
|