04-11-2024, 23:17
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.12
|
|
"מה אתה טוען? שהסרטון ערוך מגמתית ולא היה מעשה סדום? שלא היה צריך לפרסם אותו?
משהו בעובדות שציינתי לא נכון?
אני לא הדובר של הפרקליטות. אני רק מסביר שהיה חשד רציני להתעללות- זה לא "נרטיב מזויף"."
אינני חושב שהינך קשה הבנה, אז כנראה מתמם. כמובן, אסור להדליף את הסרטון מתוך הפרקליטות, על כך יש חקירה, המתנהלת בעצלתיים, בהוראת שר הבטחון. ב-3 הודעות שלי חזרתי על כך. ואתה עכשיו שואל אותי מה אני טוען, "האם לא היה צריך לפרסם אותו".
האם ברור לך סדרי חקירה ומשפט תקינים או שאיבדת את הצפון לאור ההפרות החמורות של הפרקליטות האזרחית במהלך השנים האחרונות בתהליכי חקירה בשנים האחרונות.
באמצעות הסרטון הפרקליטות ניסתה לחזק אשמת החשודים טרם הוכחה אשמתם באמצעות משפט ציבורי.
שוב, בניגוד לך, הצבעתי על חזקת החפות, על העקרון שנחקר או נאשם חף מפשע כל עוד לא הוכחה אשמתו. לך אין ספק, בדלי ראיות ואמון כביר בפרקליטות הצבאית מספיקים לקבוע שהינם אשמים. מדוע הינך חוזר על אונס כאשר סעיף אונס הורד בכלל מטיוטת כתב האישום.
300 שנה של התקדמות במשפט המערבי בה נקבע שאדם זכאי, חף מפשע, כל עוד לא הוכח שהינו אשם מעל כל ספק נעלמו אצלך, וחזרת לימי הביניים, שהחשודים אשמים כל עוד לא הוכח אחרת, ואפילו לא צריך להוכיח אחרת. טוב, יש לעזרתך בישראל הרבה אנשים החושבים כך.
וכן, הפשיטה על החיילים בשדה תימן הייתה אלימה ולכן באה תגובה שאינני תומך בה.
מדוע לא זומנו בתהליך הרגיל החיילים החשודים למשרדי מצ"ח? ובלי שליחת ביריונים ממצ"ח מכוסי מסכות לתפוס את החיילים כאילו הם עריקים?
איכן כתבתי את הביטוי "נאראטיב מזוייף" ? הינך מכניס מילים בפי כחלק מתפיסת הצדק שלך. הכל מותר.
בינתיים אין משפט, כתבי אישום כנראה לא יוצגו כלל, והחקירה על הדלפת הסרטון שפגע בצה"ל וחייליו בעולם הואצה לפחות לפי הודעות אחרונות.
|