28-05-2006, 11:54
|
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
|
|
חבר מתאריך: 02.07.05
|
|
בצה"ל החליטו לבטל את דרגת המתכת הניתנת לסמ"רים ולהחליפה בדרגה מבד
התפרסם היום ב - http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/427/811.html
-------------------------------------------------------------------------------------------------
כל לוחם מחכה לרגע שבו מפקדיו מצמידים את עלה המתכת המוכסף, שזכה לכינוי "פלאפל", על דרגת הסמל שלו כדי לציין את הפיכתו לפז"מניק. יש מפקדים שמורידים את דרגתם מהכותפת כדי לסמל חיבה ויש כאלו שמעדיפים לתת "צ'פחה" על הדרגה כדי שתינעץ בכתף.המסורת הזו תגיע בקרוב לקיצה לאחר שראש ענף משמר ומשמעת בצה"ל, סגן אלוף אזולאי, החליט לבטל סופית את עלה המתכת בדרגת הסמ"ר ולהמירה ברקמת בד שתוצמד לדרגות. הלוחמים הקרביים כבר זועמים על ההחלטה ואף מגדירים אותה "מסמר במסורת" של החיילים הוותיקים.
מאחורי ההחלטה לבטל את עלה המתכת עומד איש קבע בחיל האוויר. איש הקבע, שהציע להחליף את דרגת העלה ממתכת לדרגת בד, טען כי השינוי יקל על כיבוס המדים מאחר ואלו העוסקים בכיבוס נאלצים להוציא את הסיכה בכל פעם. בנוסף אמר איש הקבע כי יש חיילים שמסתובבים עם דרגה אחת בלבד לאחר שאיבדו את הדרגה השנייה.
ראש ענף משטר ומשמעת, סא"ל אזולאי, התייחס ברצינות להצעה והקים ועדה כדי לבחון את הרעיון. באופן מפתיע הביעו חברי הוועדה הזדהות עם הצעתו של הנגד ומתחו ביקורת על כך שהחיילים, שעונדים סמל ראשון ממתכת מחזיקים בדרגה המתכתית היחידה לאחר שהנגדים בשירות קבע עברו לדרגות רקומות על כתפיהם. נגדי המשמעת גם אמרו בנוסף כי הסמלים הראשונים בחטיבות החי"ר נוהגים לסובב את עלה המתכת בהתרסה כלפי מטה כדי להפגין את היותם פז"מניקים כחלק ממסורת ארוכת שנים.
הוועדה החליטה לנסות כפיילוט להפיץ דרגות רקומות במקביל להענקת הדרגה המתכתית, אך הרס"פים בגדוד החי"ר לא התרגשו, לפחות עד סוף השבוע האחרון, שבו החליט סא"ל אזולאי כי מהחודש הבא כל מי שייתפס עונד דרגת מתכת יועמד לדין משמעתי. "כמו שאנשים שמסתובבים בהופעה מרושלת נשפטים, כך יישפטו גם מי שמסתובבים עם דרגה מתכתית", אמר י
בקרב הלוחמים מעוררת ההחלטה זעם רב. "אני לא מבין את הנגדים בקבע, ברור לי שמשעמם להם ואין להם מה לעשות כל היום אבל עד כדי כך?", אמר ל-NRG מעריב סמ"ר מחטיבת גולני. "רוצים לרמוס את הגאווה של הוותיקים, חוץ מזה אין לי שום הסבר לכך. אני בטוח שההחלטה הזו באה מקנאה של הנגדים שרואים אותנו מסתובבים כל היום מתחת לאף עם דרגה מתכתית נוצצת".
הלוחם אומר כי מי שקיבל את ההחלטה לא מודע למסורת הצה"לית ולחשיבות של הפז"ם. "אחרי שמנסים לקחת לנו בכוח את הזכויות של הוותיקים ולצ'פר את הצעירים, מנסים עכשיו לתקוע עוד מסמר במסורת. אני קיבלתי את הדרגה שלי מהמ"פ שלי לשעבר אחרי שנלחמנו ביחד בעזה וביהודה ושומרון. זו הסמליות, ויש לי אפילו חור בכתף מדקירה של ה'שפיץ' בטקס בפלוגה".
|