14-12-2007, 16:26
|
|
|
חבר מתאריך: 26.06.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי nec_000
מי שטען שבצה"ל מרכבה סימן 2 הוא הגרוע ביותר שלנו, לא פגע רחוק מהמציאות והמבין יבין.
.
|
האם לדעתך המרכבה סימן 2 היא "גרועה" מהמג"חים שנשארו במערך המילואים (וישארו שם עוד זמן מה) ומהמרכבות סימן1?
ציטוט:
שנית, לנסות ולדמות מצב לפיו "צוות מיומן של בני 30 הוא המצב שקיים בצבע הסורי",
למול מצב בו "4 חברה ילדים בני 19" שאין להם שום נסיון וכל חטאם הוא בכך שנסיונם העקרי הוא
בשמירה במחסום או בש"ג, הינו נסיון לדמות מצג שווא..
|
עד לאחר מלחמת לבנון, זה היה המצב של רוב השריונרים הסדירים בצה"ל. באימון שהגדוד מילואים שלי ביצע בשנת 2004 החבר'ה הוותיקים בפלוגה היו מזועזעים מרמת המקצועיות הנמוכה שלנו (הצעירים).
אני עומד מאחורי דברי.
ציטוט:
א' מצבו הפינסי של הצבא הסורי הוא בכי רע, ולכן שעות האימון שהצוותים שלהם מקבל הוא נמוך לעין שיעור
למול שעות האימון שחייל צה"ל מקבל (בוודאי ובוודאי כיום)...
|
אני לא יכול להשוות את ההקצאות שמקבל צוות טנק סורי לעומת ישראלי, אבל גם אם תותחן בצה"ל יורה 10 פגזים על כל פגז שיורה הסורי, עצם העובדה שרוב השירות שלו עובר "מחוץ לטנק", בתעסוקות בט"ש וביום הפקודה הוא לא זוכר איך מתפעלים תקלות ומבצעים טיפולים בסיסיים - המצב הפיננסי העדיף לא יעזור לו. עדיף לבצע אימון על פנטוגרף חצי שעה ביום במשך חודשים ושנים, כל יום בעלות מזערית מאשר לירות 30 פגזים בשבוע אימון אינטנסיבי ולאחר מכן לא לגעת בבקרים שנתיים.
ציטוט:
ב' כפועל יוצא מכך גם מצב תחזוקת וכשירות הכלים - מצב עגום ביותר אצלהם.
|
בעוד מספר חודשים גדוד המג"חים שלי יעבור אימון טנקים באורך שבוע. תזכיר לי לספר לך כשאחזור כמה כלים חזרו למשטח בכוחות עצמם.
ציטוט:
ג' הפער הטכנולוגי השורר בין הציוד הצה"לי לציוד הסורי (פער העומד בממוצע על 20-40 שנה)
הוא פער שמכפר כמעט לחלוטין על כל פערי מיומנות כזו או אחרת
גם לו היה פער מיומנות שכזה - לא שאני חלילה אומר שיש.
|
שוב אגדת השריון הישראלי בלתי מנוצח? המרכבה הבלתי חדירה? מה לגבי מאות טנקי הT שעברו שידרוגים במערכת הבק"ש, מיגון ריאקטיבי (מיושן, אבל עדיף על הבלטנים של ה6ב ועל המיגון 7א) וטילי באסטיון (ששכחתי את השם השני שלהם. sniper אני חושב).
בהחלט יש יתרון, אבל לא הייתי בונה עליו - ולא לשכוח את יחסי הכוחות מבחינת הכמות.
ציטוט:
או במילים אחרות - קצת מטאפוריות אפשר לאמר:
"ילד עם joystick" היושב על מערכת בק"ש ואיכון ירי הקיימת במרכבה 4 המתקדמת של היום,
יתעלה בזמנים ובדיוק הירי מול הצוות המיומן ביותר שיש המשתמש בציוד בן 40 שנה כמו זה הקיים
ב T62 סוביטי.
|
למה? בק"ש נחל עוז מיושן (משנת 78 אם אני לא טועה) לא הפריע לתותחן לשים מהר יותר מתותחן מיומן פחות שהשתמש בבק"ש בז.
אני לא יכול להשוות למערכת שיש במרכבה 4. בכל אופן, קצב האש תלוי יותר במיומנות הטען ולאו דווקא בתותחן או במערכת בה הוא משתמש - ושם המקצועיות היא שקובעת.
ציטוט:
ואת מה ש"הילד" חלילה לא מיומן בו, המחשב מתקן ומחשב לבד, וזאת בזכות ריבוי סנסורים,
אלגוריתמים מתוחכמים, כח חישוב רב ודיוק מרכיבים של המערכת.
אלו המאפשרים פגיע "כמעט תמיד במכה ראשונה", והמאפשרים עוד ים רב של תכונות יחודיות
כגון דיוק ירי תוך כדי תנועה,
ירי על גופים מעופפים (מסוקי אויב),
יכולת ראיה לא קונווציונאלית,
תחמישים מדור ה- hi-tech
ועוד....
|
זה נשמע מרשים על הנייר ומרשים עוד יותר בסרטון התדמית של הטנק, אבל אחרי תצוגת התכלית מלפני שנה וקצת, קשה לי שלא לגחך במרירות אחרי קריאת השורות האלה.
כל האלגוריתמים והסנסורים לא יתקנו "על" לא מדוייק ולא יאטו את הזמן שלקח לתותחן לשים אותו על המטרה. הדיוק במטרה הראשונה ולא עוזר כשאין חימוש מתאים להתמודד מול האיום. את ה"תחמישים מדור ה- hi-tech" אי אפשר לירות כי עוד לא עדכנו את מחשב הירי, ואגב, ב2003 השתתפתי בתצוגת תכלית שכללה ירי פגז מסוג "רקפת" במסגרת קורס מ"פים והתוצאת היו מאד לא מרשימות. בינתיים משתמשים באותם חוצצנים וחלולים שלא מספקים את הסחורה במתאר הלחימה בדרום לבנון ובשטחים.
ציטוט:
וכלל בסיס ראוי לשינון:
פער מיומנויות טוב ככל שיהיה, לא מסוגל מבחינת היכולת שלו,
להתמודד אל מול השיפור "בסדר גודל" שפער טכנולוגי יכול להציע מכנגד,
על אחת כמה וכמה פער טכנולוגי בן 40 שנה.
|
אני חושב שהמשפט הראשון צריך להיות הפוך:
פער טכנולוגיה, טוב ככל שיהיה - לא מסוגל לגשר על חוסר מיומנות ומקצועיות.
כשטנק נע בצורה חשופה, לא תופס עמדה נכון, לא מבצע תרגולת טילים טילים, לא מפגיע מיסוך או מדוכות - אז הטיל / פגז הראשון שיפגע בו - גם אם לא יחדור את המיגון - יזעזע את המערכות המשוכללות בצורה כזאת שלא יהיה ניתן להשתמש בהן.
כפי שראינו באירוע חטיפת שליט וגם בשבוע שעבר בעזה - גם RPG7 בן 40 שנה יכול לנטרל טנק חדיש ומשוכלל. במקרה הפחות גרוע זה נגמר עם פציעות קלות וטנק שנגרר בחזרה. במקרה הגרוע ביותר זה נגמר עם שני הרוגים וחטוף.
|