מקובל להניח שנוכחות צל"ב ואו"ם תקשה דווקא על צה"ל בתקיפות אוויריות ותמרון קרקעי
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
א. הוסף לנתונים שלך את נוכחות צל"ב ויוניפי"ל בדרום לבנון. ההשפעה אינה מוחלטת, אך אני מניח שבאיזורי הפעילות מעט קשה יותר לחיזבאללה להתבצר, והוא העביר חלק מפעילותו צפונה.
ולא על חיזבאללה שפועל במודל מבוזר עם "צימוד חלש" בין הכוחות שלו.
זוכר את התקיפה השגויה על עמדת או"ם, כמה רעש היה...?
השילוב של ירי מכפרים/בתי חולים/סמוך לעמדות או"ם הוא מסובך, ולדעתי ישראל צריכה להבהיר עם הפתיחה באש מצידה שעל או"ם לפנות את עמדותיו -כל עמדה שחיזבאללה ייצמד אליה. כבר היה לנו כפר כנא בגלל זה, ומי יודע מה עוד. לדעתי, חובה להבהיר מראש, עוד היום, שבהיפתח אש מצד ישראל, על כוחות או"ם להסתגר במחנות שלהם, לסמן את עצמם - ולדאוג שלא יהיה ירי רקטות או נוכחות חיזבאללה בסביבתם הקרובה. ולא -דמם בראשם. וזה פתרון פרוייזורי, עד שיתקפלו מהשטח לגמרי, כמו שהם בטח יעשו ע"פ הנסיון איתם במלחמות עד כה.
אבל ההבהרה הזאת, שאם יהיה ירי רקטות מתוך/לצד עמדות או"ם- זה לא יקנה להם חסינות, שיצפו פגיעה- זה צריך לבוא עוד היום, ולו מהסיבה שהם הם ידעו שהם יופצצו אוטומטית אם יהיה זיהוי והפללה של ירי מסביבתם או מהמחנה שלה ם -יגרמו להם להוית אסרטיביים יותר בהתנגדות לחיזבאללה, או שיגרמו להם להסתלק מהמקום מבעוד מועד.
כבר כתבתי פה בפוסט אחר - בזמן אש, אין זמן לדיבורים. את ההבנות האלו יש לסגור מראש, בכתב, למשמרת אצל מפקד כוחות או"ם בלבנון, ואצל המזכ"ל שלו. רק זה יגרום להם לפעול ברצינות.
ב. יש לי בעיה עם חקר הביצועים שלך. אני התרשמתי שב- 2006 החיזבאללה ירה רקטות קצרות טווח בקצב קבוע בערך, שנקבע כניראה לפי הרצון שלהם ליצור טרור בצפון ולא ע"י היכולות שלהם. סה"כ נורו כ-4000 רקטות שהן חלק קטן מהסד"כ שהיה קיים. לכן, ניתוח אמיתי של הקצב הצפוי צריך להיות מבוסס על ניתוח העורף הישראלי- ניתוח שלא בא לי לתת לחיזבאללה במתנה.
|
זאת נקודה שלדעתי ראויה לבירור מעמיק. האם הם ירו בשביל לשמר לחץ קבוע על האוכלוסיה שלנו? או אולי בשביל לחסוך בתחמושת עד לסיום הלחימה? או כמובן כי זה מה שהם יכלו לירות וזה היה קצה גבול היכולת שלהם?
שאלה נוספת: האם הם ירו את כל הרקטות הכבדות שנותרו להם על כל היעדים שלהן - או שנהגו בירי מסוג זה בתבונה, כמהלך הסלמה מבוקר?
שאלות טובות, ויש להן השפעה ישירה על הדיון שלנו.
יחד עם זאת- לא הייתי רוצה להותיר בידי "סייד חסן "נצחון אלוהי" נאסראללה את השיקול מתי, כמה ומה לירות. במלחמה הבאה הוא כבר יקבע את מעמדו כמחריב הסדרתי של לבנון. אנחנו לא בוחרים את המנהיגים שלהם.
לא הייתי רוצה להסתמך על הפצצות עומק ו/ואו איום בהחרבת לבנון בשביל להרתיע .
מאד הייתי רוצה שלא יישאר להם במה לגמול , גם אם הם מאד רוצים.
הייתי רוצה טיפול עומק בחיזבאללה, במודל "אורנים גדול" - תמרון קרקעי מהיר, אגריסיבי, כזה שמכוון להביא לכיתור וחיסול חיזבאללה ככוח לוחם. בדיוק כמו שנעשה לאש"ף ב 82. את מקומה של טוניס תתפוס הפעם עיראק/איראן/דרום תימן. שילכו לאן שתישא אותם הרוח -עם תחתונים בלבד.
אני חושב שצה"ל של היום שונה לגמרי מצהל של 82.
הפעם לא ייקח שבועיים שלושה להגיע לביירות דמשק..אם רק תינתן הפקודה.
למעשה, אם צה"ל יפלוש לעומק לבנון, וילכוד את עיקר הכוח של חיזבאללה - אני לא חושב שנצפה בקרבות מבית לבית. צבא סוריה הפעם לא ישתתף במשחק - אז הם היו נוכחים בלבנון, היום לא. זו תהיה מערכה של חיזבאללה בלבד.
הגורם החשוב ביותר להצלחה הוא האם צהל מסוגל להשלים תנועת כיתור רבת ראשים, עמוקה, מהירה, וגם לטפל במכת הפתיחה בכמה שיותר אתרי חיזבאלה, שמורות, מאגרי תחמושת וכו'?
האם צה"ל מסוגל לנטרל תנועת כוחות של חיזבאללה, לבודד את השטח, ולטפל ביורי הרקיטות בצורה יעילה יותר?
אם יוכתר מהלך הכיתור בהצלחה, ויטופלו הטילים הכבדים - חיזבאללה לדעתי ייכנע. יחפש דרך להפסקת אש. הוא יכול לעשות זאת בדרך של איום בהסלמה על ת"א למשל...
אם ישראל תשכיל לטפל ב"שיניים ובציפורניים" של חיזבאללה לפני שהיא מטפלת בגוף , אם הדבר ייעשה בתנופה, תוך יצירת הלם בצד השני וערפל קרב חיוני עד להשלמת המהלכים העיקריים - גם ארגון "מתאבדים" כמו חיזבאללה יש לו נקודת השבר שלו. אני מעריך שמרבית הלוחמים שלו, אלו שלא ייהרגו ויישבו - פשוט יניחו את נשקם ויברחו. לפעמים, גדולתה של גרילה מוצלחת / טרור היא בעצם הידיעה מתי לא להילחם, מתי להניח את הנשק, עד יעבור זעם. זה תסריט סביר במקרה שצה"ל יצליח במהלכי התמרון שלו.
מפקדים בחיזבאללה אמנם מדברים על "השמדת אוגדות", לוחמת נ"ט מתוחכמת, מארבי נ"ט ומיקושים וכו'.
לדעתי- הם ראו יותר מדי סרטים.
אם צה"ל יתנהל בפיכחון, בהחלטיות, באגרסיביות -המהלכים העיקריים יושלמו תוך ימים.
אם האוכלוסיה האזרחית תגורש צפונה ולא תורשה לחזור עד לחתימת הסכם שלום מלא מול לבנון באחרית הימים - זו למעשה תהיה נאכבה 2. משודרגת.
אני משער שעצם האיום באובדן שטח (במודל 1967 ברמת הגולן -כיבוש, הרס הבתים, גירוש האולכוסיה, החזקה בשטח כשטח חיוני לבטחון ישראל!) למי יודע כמה זמן יכול להרגיע הרבה מאד שיעים הרפתקנים.
נערך לאחרונה ע"י שטורס בתאריך 12-05-2010 בשעה 14:19.
|