לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-05-2010, 17:51
  שטורס שטורס אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.01.07
מעט חקב"צ: כמה רקטות / טילים חיזבאללה מסוגל לירות במלחמה הבאה?

חקצ"ב - חקר ביצועים.
טוב, בפוסט פומבי כזה, וללא מקורות מידע אמינים דיים, זה יהיה ניסיון גס ולא מדויק, אבל אני עדיין סבור שאיכותית, נוכל להסיק כמה תובנות מועילות.
ברשותכם, אני רוצה להציג את הנושא במספר משפטים. כל המידע מבוסס על מקורות גלויים בלבד.

1. הנחות יסוד

א. בידי חיזבאללה כ- 40,000 טילים ורקטות.
ב. נניח שכ- 1,000 מתוכם הם טילים ורקטות כבדות, דוגמת זילזאל, פאג'ר, פאתח, סקאד, M600 וכד'.
ג. נאמוד את סך הסד"כ הלוחם של חיזבאללה ב-10,000 לוחמים ותומכי לחימה כל הגזרות, בסך הכל.
ד. נניח 14 ימי לחימה עד להפסקת האש.
ה. נניח שבידי חיזבאללה יכולות נ"מ בסיסיות, ברמת טילי כתף לכל היותר.
ו. פריסה - נניח שחיזבאללה פרס מראש בערים, בתי הכפרים, במנהרות, שמורות טבע ובונקרים חלק גדול או את רוב הארסנל הטילי/רקטי שלו. המערך שלו מבוזר, ללא שליטה מרכזית. פקודות האש פשוטות, ונתוני המטרות ידועים למפעילים, ולא מחייבים תקשורת בזמן אמת. ("אתה יורה על קרית שמונה", "ואתה על צפת").
ז. נניח שבידי חיזבאללה מערכי נ"ט מתקדמים יותר מאלו שהיו בידיו במלחמת לבנון השניה.
ח. נניח שהדיוק של חלק קטן - עד 1% - מהארסנל הכבד של חיזבאללה הוא מתחת ל- CEP 50 מטר.
ושהדיוק של יתר הארסנל דומה לדיוקם של הרקטות שנורו לצפון בימי מלחמת לבנון השניה.
ט. נניח שכ- 20% בסך הכל מסך הלוחמים של חיזבאללה (2000 איש) עבר הכשרה בירי רקטות, וכ- 10% מהם ( 200 איש) הוכשרו במיוחד , באיראן מן הסתם, לירי טילים ורקטות כבדות דוגמת סקאד וכד'.

השאלה שאני רוצה להעלות היא:
בנתונים אלו, כיצד יכולה להראות המלחמה הבאה?

הרי כל בר דעת מבין שחיזבאללה לא יזכה לירות את כל הארסנל שלו. ואפילו לא את מרביתו.
הלא אם יש להם 2000 יורי רקיטות, ומתוכם נניח 200 שהוכשרו לירות רקטות וטילים כבדים דוגמת סקאד וכו', ואם נניח שחלקם הגדול ייפגע בהפצצות אוויריות דוגמת "ליל הפאג'רים", מהו הכוח השיורי שיישאר בידם אחרי גלי ההפצצות הראשונים ? האם הוא יהיה אפקטיבי בשביל להשפיע על תוצאות המערכה? כיצד יושפע כוח שיורי זה ממהלכי תמרון קרקעיים אגרסיביים מהירים ?

ממלחמת לבנון השניה אנחנו הפקנו לקחים - אבל גם הם.
אני מקווה שהפקנו לקחים טוב יותר משהם הפיקו.
הניסיון של מלחמת יוה"כ הראה שהאויב הפיק את לקחי מלחמת ששת הימים - וישראל לא. הם למדו לנטרל את העוצמות היחסיות של ישראל - ואנחנו לא למדנו להתמודד עם מערכת הנשק החדשות שהם הכניסו לזירה.
וזו תופעה מדאיגה שיכולה לחזור. אף אחד לא חסין מפניה. במיוחד לא חברה שהאתוס הצבאי שלה מבוסס על מיתוסים שגויים כגון "קרב" החווה הסינית ודומים לו.

שאלות שאפשר לשאול תחת הנחות אלו:
כמה רקטות וטילים יכולים לירות ביום לחימה ממוצע ?
איזה סוגי רקטת וטילים הם יירו ומתי?
איזה נזק הם יכולים לגרום ?
האם ניתן לנטרל את ירי הרקטות ולהפסיקו או לצמצמו למינימום נסבל תוך מספר בודד של ימי לחימה?
אם כן - כיצד?
וכתוצאה מכך - איזו אסטרטגיה על צה"ל לממש על מנת למזער את סכנות הארסנל של חיזבאללה, ולספוג מינימום אבידות, נזקים חומריים, מורליים, מדיניים, כלכליים, דיפלומטיים?
האם חיזבאללה מביא בחשבון תמרון צה"לי נרחב בשטחי לבנון - ונערך לכך?
אם כן -כיצד זה משפיע על התכניות המבצעיות ועל מהלכי התמרון עצמם?
אם נניח שהם ירצו לירות - כמו בלבנון II - כ- 200-250 רקטות ליום לחימה, מה פירוש הדבר? האם זו גזירת גורל?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-05-2010, 18:52
צלמית המשתמש של infected aviad
  משתמש זכר infected aviad infected aviad אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.10.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שטורס שמתחילה ב "מעט חקב"צ: כמה רקטות / טילים חיזבאללה מסוגל לירות במלחמה הבאה?"

השתמשת ביותר מדי השערות ובמילה "נניח". ניראה לי שקצת קשה להגיע עם זה לתובנות מועילות.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי שטורס
.
אם נניח שהם ירצו לירות - כמו בלבנון II - כ- 200-250 רקטות ליום לחימה, מה פירוש הדבר? האם זו גזירת גורל?

ציטוט:

אני מניח שבמלחמה הבאה הם ינסו על ההתחלה לעשות מין תצוגת תכלית של רקטות על חיפה ודרומה, אולי אפילו על גוש דן, אבל לא יותר מדי. אחרי הכל, גם במלחמה הקודמת לקח להם זמן לירות רקטות על חיפה וחדרה. (חיפה, כיום לאחר תחילת המלחמה + התנצלות מצד נסראללה. הדבר מתפרש לעיתים כמין ניסיון נואש של חיזבאללה שהרגיש שדוחקים אותו לפינה. בנוסף לכך חדרה, לקראת סוף המלחמה).
אבל, וזה אבל גדול, כניראה חיזבאללה יודע שכל הרקטות והטילים העוצמתיים שלו הם ברי פגיעה, ולכן הוא ינסה לשגר אותם כמה שיותר מהר, מחשש מפני "ליל הפאג'רים 2".
לי ניראה שהם ישתמשו בסקאדים רק אם צה"ל יתקדם יותר מדי מבחינתם אל עומק לבנון, או כמין משימת ריכוך של ההגנות האנטי בליסטיות של ישראל לפני מתקפה סורית.

ציטוט:

השאלה רצינית?
ציטוט:

האם ניתן לנטרל את ירי הרקטות ולהפסיקו או לצמצמו למינימום נסבל תוך מספר בודד של ימי לחימה?
אם כן - כיצד?

בעיני, כן. שילוב של צוותי יחידות מובחרות לאורך הליטני ובבקעת הלבנון במתקפות בסגנון הסקת הצנחנים לליטני ומבצע נערי החוף של מגלן, יחד עם כוחות "רגילים" שישתלטו על אזורים שולטים מדרום לליטני. תוסיף לזה את חיל האוויר, והינה, קיבלת זרוע רקטית ארוכת טווח משותקת. אני לא מדבר על רקטות לטווחים בינוניים שייפגעו ממהלך כזה.

ציטוט:

האם חיזבאללה מביא בחשבון תמרון צה"לי נרחב בשטחי לבנון - ונערך לכך?
אם כן -כיצד זה משפיע על התכניות המבצעיות ועל מהלכי התמרון עצמם?

לפחות מהכתבה ממגזין טיים ניתן להבין שחיזבאללה משקיע גם במוצבים באזור ג'זין והבקעה, אזורים שולטים שכניראה יתחוללו בהם קרבות במטרה פגוע בזרוע הרקטית ארוכת הטווח. אני מניח, לפחות על בסיס ההתנהגות שלו במלחמת לבנון השנייה ולפי הפרסומים, שחיזבאללה ימשוך אל המוצבים שלו כוחות צה"ל, ומשיגיעו כוחות כאלו, ישתמש ביכולות הנ"מ והנ"ט שלו, יפעל על-מנת לבודד את כוחות החי"ר ולעשות להם חיים קשים בתוואי מסובך ללחימה מעשה ידיהם.
ישן 11-05-2010, 20:14
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שטורס שמתחילה ב "מעט חקב"צ: כמה רקטות / טילים חיזבאללה מסוגל לירות במלחמה הבאה?"

ציטוט:
כמה רקטות וטילים יכולים לירות ביום לחימה ממוצע ?
א. הוסף לנתונים שלך את נוכחות צל"ב ויוניפי"ל בדרום לבנון. ההשפעה אינה מוחלטת, אך אני מניח שבאיזורי הפעילות מעט קשה יותר לחיזבאללה להתבצר, והוא העביר חלק מפעילותו צפונה.

ב. יש לי בעיה עם חקר הביצועים שלך. אני התרשמתי שב- 2006 החיזבאללה ירה רקטות קצרות טווח בקצב קבוע בערך, שנקבע כניראה לפי הרצון שלהם ליצור טרור בצפון ולא ע"י היכולות שלהם. סה"כ נורו כ-4000 רקטות שהן חלק קטן מהסד"כ שהיה קיים. לכן, ניתוח אמיתי של הקצב הצפוי צריך להיות מבוסס על ניתוח העורף הישראלי- ניתוח שלא בא לי לתת לחיזבאללה במתנה.
ישן 12-05-2010, 14:14
  שטורס שטורס אינו מחובר  

מקובל להניח שנוכחות צל"ב ואו"ם תקשה דווקא על צה"ל בתקיפות אוויריות ותמרון קרקעי
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "[QUOTE] כמה רקטות וטילים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
א. הוסף לנתונים שלך את נוכחות צל"ב ויוניפי"ל בדרום לבנון. ההשפעה אינה מוחלטת, אך אני מניח שבאיזורי הפעילות מעט קשה יותר לחיזבאללה להתבצר, והוא העביר חלק מפעילותו צפונה.

ולא על חיזבאללה שפועל במודל מבוזר עם "צימוד חלש" בין הכוחות שלו.
זוכר את התקיפה השגויה על עמדת או"ם, כמה רעש היה...?
השילוב של ירי מכפרים/בתי חולים/סמוך לעמדות או"ם הוא מסובך, ולדעתי ישראל צריכה להבהיר עם הפתיחה באש מצידה שעל או"ם לפנות את עמדותיו -כל עמדה שחיזבאללה ייצמד אליה. כבר היה לנו כפר כנא בגלל זה, ומי יודע מה עוד. לדעתי, חובה להבהיר מראש, עוד היום, שבהיפתח אש מצד ישראל, על כוחות או"ם להסתגר במחנות שלהם, לסמן את עצמם - ולדאוג שלא יהיה ירי רקטות או נוכחות חיזבאללה בסביבתם הקרובה. ולא -דמם בראשם. וזה פתרון פרוייזורי, עד שיתקפלו מהשטח לגמרי, כמו שהם בטח יעשו ע"פ הנסיון איתם במלחמות עד כה.
אבל ההבהרה הזאת, שאם יהיה ירי רקטות מתוך/לצד עמדות או"ם- זה לא יקנה להם חסינות, שיצפו פגיעה- זה צריך לבוא עוד היום, ולו מהסיבה שהם הם ידעו שהם יופצצו אוטומטית אם יהיה זיהוי והפללה של ירי מסביבתם או מהמחנה שלה ם -יגרמו להם להוית אסרטיביים יותר בהתנגדות לחיזבאללה, או שיגרמו להם להסתלק מהמקום מבעוד מועד.
כבר כתבתי פה בפוסט אחר - בזמן אש, אין זמן לדיבורים. את ההבנות האלו יש לסגור מראש, בכתב, למשמרת אצל מפקד כוחות או"ם בלבנון, ואצל המזכ"ל שלו. רק זה יגרום להם לפעול ברצינות.

ב. יש לי בעיה עם חקר הביצועים שלך. אני התרשמתי שב- 2006 החיזבאללה ירה רקטות קצרות טווח בקצב קבוע בערך, שנקבע כניראה לפי הרצון שלהם ליצור טרור בצפון ולא ע"י היכולות שלהם. סה"כ נורו כ-4000 רקטות שהן חלק קטן מהסד"כ שהיה קיים. לכן, ניתוח אמיתי של הקצב הצפוי צריך להיות מבוסס על ניתוח העורף הישראלי- ניתוח שלא בא לי לתת לחיזבאללה במתנה.

זאת נקודה שלדעתי ראויה לבירור מעמיק. האם הם ירו בשביל לשמר לחץ קבוע על האוכלוסיה שלנו? או אולי בשביל לחסוך בתחמושת עד לסיום הלחימה? או כמובן כי זה מה שהם יכלו לירות וזה היה קצה גבול היכולת שלהם?
שאלה נוספת: האם הם ירו את כל הרקטות הכבדות שנותרו להם על כל היעדים שלהן - או שנהגו בירי מסוג זה בתבונה, כמהלך הסלמה מבוקר?
שאלות טובות, ויש להן השפעה ישירה על הדיון שלנו.
יחד עם זאת- לא הייתי רוצה להותיר בידי "סייד חסן "נצחון אלוהי" נאסראללה את השיקול מתי, כמה ומה לירות. במלחמה הבאה הוא כבר יקבע את מעמדו כמחריב הסדרתי של לבנון. אנחנו לא בוחרים את המנהיגים שלהם.
לא הייתי רוצה להסתמך על הפצצות עומק ו/ואו איום בהחרבת לבנון בשביל להרתיע .
מאד הייתי רוצה שלא יישאר להם במה לגמול , גם אם הם מאד רוצים.
הייתי רוצה טיפול עומק בחיזבאללה, במודל "אורנים גדול" - תמרון קרקעי מהיר, אגריסיבי, כזה שמכוון להביא לכיתור וחיסול חיזבאללה ככוח לוחם. בדיוק כמו שנעשה לאש"ף ב 82. את מקומה של טוניס תתפוס הפעם עיראק/איראן/דרום תימן. שילכו לאן שתישא אותם הרוח -עם תחתונים בלבד.
אני חושב שצה"ל של היום שונה לגמרי מצהל של 82.
הפעם לא ייקח שבועיים שלושה להגיע לביירות דמשק..אם רק תינתן הפקודה.
למעשה, אם צה"ל יפלוש לעומק לבנון, וילכוד את עיקר הכוח של חיזבאללה - אני לא חושב שנצפה בקרבות מבית לבית. צבא סוריה הפעם לא ישתתף במשחק - אז הם היו נוכחים בלבנון, היום לא. זו תהיה מערכה של חיזבאללה בלבד.
הגורם החשוב ביותר להצלחה הוא האם צהל מסוגל להשלים תנועת כיתור רבת ראשים, עמוקה, מהירה, וגם לטפל במכת הפתיחה בכמה שיותר אתרי חיזבאלה, שמורות, מאגרי תחמושת וכו'?
האם צה"ל מסוגל לנטרל תנועת כוחות של חיזבאללה, לבודד את השטח, ולטפל ביורי הרקיטות בצורה יעילה יותר?
אם יוכתר מהלך הכיתור בהצלחה, ויטופלו הטילים הכבדים - חיזבאללה לדעתי ייכנע. יחפש דרך להפסקת אש. הוא יכול לעשות זאת בדרך של איום בהסלמה על ת"א למשל...
אם ישראל תשכיל לטפל ב"שיניים ובציפורניים" של חיזבאללה לפני שהיא מטפלת בגוף , אם הדבר ייעשה בתנופה, תוך יצירת הלם בצד השני וערפל קרב חיוני עד להשלמת המהלכים העיקריים - גם ארגון "מתאבדים" כמו חיזבאללה יש לו נקודת השבר שלו. אני מעריך שמרבית הלוחמים שלו, אלו שלא ייהרגו ויישבו - פשוט יניחו את נשקם ויברחו. לפעמים, גדולתה של גרילה מוצלחת / טרור היא בעצם הידיעה מתי לא להילחם, מתי להניח את הנשק, עד יעבור זעם. זה תסריט סביר במקרה שצה"ל יצליח במהלכי התמרון שלו.

מפקדים בחיזבאללה אמנם מדברים על "השמדת אוגדות", לוחמת נ"ט מתוחכמת, מארבי נ"ט ומיקושים וכו'.
לדעתי- הם ראו יותר מדי סרטים.
אם צה"ל יתנהל בפיכחון, בהחלטיות, באגרסיביות -המהלכים העיקריים יושלמו תוך ימים.
אם האוכלוסיה האזרחית תגורש צפונה ולא תורשה לחזור עד לחתימת הסכם שלום מלא מול לבנון באחרית הימים - זו למעשה תהיה נאכבה 2. משודרגת.
אני משער שעצם האיום באובדן שטח (במודל 1967 ברמת הגולן -כיבוש, הרס הבתים, גירוש האולכוסיה, החזקה בשטח כשטח חיוני לבטחון ישראל!) למי יודע כמה זמן יכול להרגיע הרבה מאד שיעים הרפתקנים.

נערך לאחרונה ע"י שטורס בתאריך 12-05-2010 בשעה 14:19.
ישן 12-05-2010, 15:53
  mes mes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.02.10
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי שטורס שמתחילה ב "מקובל להניח שנוכחות צל"ב ואו"ם תקשה דווקא על צה"ל בתקיפות אוויריות ותמרון קרקעי"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שטורס
זאת נקודה שלדעתי ראויה לבירור מעמיק. האם הם ירו בשביל לשמר לחץ קבוע על האוכלוסיה שלנו? או אולי בשביל לחסוך בתחמושת עד לסיום הלחימה? או כמובן כי זה מה שהם יכלו לירות וזה היה קצה גבול היכולת שלהם?
שאלה נוספת: האם הם ירו את כל הרקטות הכבדות שנותרו להם על כל היעדים שלהן - או שנהגו בירי מסוג זה בתבונה, כמהלך הסלמה מבוקר?
שאלות טובות, ויש להן השפעה ישירה על הדיון שלנו.
יחד עם זאת- לא הייתי רוצה להותיר בידי "סייד חסן "נצחון אלוהי" נאסראללה את השיקול מתי, כמה ומה לירות. במלחמה הבאה הוא כבר יקבע את מעמדו כמחריב הסדרתי של לבנון. אנחנו לא בוחרים את המנהיגים שלהם.
לא הייתי רוצה להסתמך על הפצצות עומק ו/ואו איום בהחרבת לבנון בשביל להרתיע .
מאד הייתי רוצה שלא יישאר להם במה לגמול , גם אם הם מאד רוצים.
הייתי רוצה טיפול עומק בחיזבאללה, במודל "אורנים גדול" - תמרון קרקעי מהיר, אגריסיבי, כזה שמכוון להביא לכיתור וחיסול חיזבאללה ככוח לוחם. בדיוק כמו שנעשה לאש"ף ב 82. את מקומה של טוניס תתפוס הפעם עיראק/איראן/דרום תימן. שילכו לאן שתישא אותם הרוח -עם תחתונים בלבד.
אני חושב שצה"ל של היום שונה לגמרי מצהל של 82.
הפעם לא ייקח שבועיים שלושה להגיע לביירות דמשק..אם רק תינתן הפקודה.
למעשה, אם צה"ל יפלוש לעומק לבנון, וילכוד את עיקר הכוח של חיזבאללה - אני לא חושב שנצפה בקרבות מבית לבית. צבא סוריה הפעם לא ישתתף במשחק - אז הם היו נוכחים בלבנון, היום לא. זו תהיה מערכה של חיזבאללה בלבד.
הגורם החשוב ביותר להצלחה הוא האם צהל מסוגל להשלים תנועת כיתור רבת ראשים, עמוקה, מהירה, וגם לטפל במכת הפתיחה בכמה שיותר אתרי חיזבאלה, שמורות, מאגרי תחמושת וכו'?
האם צה"ל מסוגל לנטרל תנועת כוחות של חיזבאללה, לבודד את השטח, ולטפל ביורי הרקיטות בצורה יעילה יותר?
אם יוכתר מהלך הכיתור בהצלחה, ויטופלו הטילים הכבדים - חיזבאללה לדעתי ייכנע. יחפש דרך להפסקת אש. הוא יכול לעשות זאת בדרך של איום בהסלמה על ת"א למשל...
אם ישראל תשכיל לטפל ב"שיניים ובציפורניים" של חיזבאללה לפני שהיא מטפלת בגוף , אם הדבר ייעשה בתנופה, תוך יצירת הלם בצד השני וערפל קרב חיוני עד להשלמת המהלכים העיקריים - גם ארגון "מתאבדים" כמו חיזבאללה יש לו נקודת השבר שלו. אני מעריך שמרבית הלוחמים שלו, אלו שלא ייהרגו ויישבו - פשוט יניחו את נשקם ויברחו. לפעמים, גדולתה של גרילה מוצלחת / טרור היא בעצם הידיעה מתי לא להילחם, מתי להניח את הנשק, עד יעבור זעם. זה תסריט סביר במקרה שצה"ל יצליח במהלכי התמרון שלו.

מפקדים בחיזבאללה אמנם מדברים על "השמדת אוגדות", לוחמת נ"ט מתוחכמת, מארבי נ"ט ומיקושים וכו'.
לדעתי- הם ראו יותר מדי סרטים.
אם צה"ל יתנהל בפיכחון, בהחלטיות, באגרסיביות -המהלכים העיקריים יושלמו תוך ימים.
אם האוכלוסיה האזרחית תגורש צפונה ולא תורשה לחזור עד לחתימת הסכם שלום מלא מול לבנון באחרית הימים - זו למעשה תהיה נאכבה 2. משודרגת.
אני משער שעצם האיום באובדן שטח (במודל 1967 ברמת הגולן -כיבוש, הרס הבתים, גירוש האולכוסיה, החזקה בשטח כשטח חיוני לבטחון ישראל!) למי יודע כמה זמן יכול להרגיע הרבה מאד שיעים הרפתקנים.

מסכים ב100 אחוז.
לדעתי,אם כבר העלית את הסוגיה של סוריה, לדעתי (ולדעת כמה סגני אלופים לשעבר שדיברתי איתם), סוריה לא כל כך תמהר להיכנס לעזרת חזבאללה, הם יודעים טוב מאוד, שבמקרה של כניסה והתערבות רחבת היקף, ישראל, פשוט מאוד, תגרום להם נזק כבד מאוד.
מה גם שהמשטר של עלול ליפול במקרה של תבוסה... השלטון העלווי (אסד), במיעוט, והרוב בסוריה מחכה לכל הזדמנות שתהיה לו על מנת להדיח אותו מהתפקיד.

זה מה שהסביר לי מכר, אלוף משנה בצנחנים עד לפני 5 שנים.

דבר אחד לדעתי יקרה, (השערה בלבד), חזבאללה ינסה לשגר את הטילים הכבדים כגון סקאד וזילזל, כאלה שפגעו בחדרה בליל 3-4.8.06 . כי הוא סבור שטילים אלה יופצצו במהרה, והוא רוצה להרחיב את הגזרה, ולפגוע גם בהרס תשתיות גדולות במרכז...

אני ממש מתרשם מהידע פה בטילים ובמבצעים כלשהם... כל הכבוד.
ישן 12-05-2010, 13:53
  שטורס שטורס אינו מחובר  

לרשות נאסראללה עומד עזמי בישארה, ועמד אמיר מח'ול, ד"ר עומר סעיד
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי b.a שמתחילה ב "אני מניח שאדון נסראללה ישמח..."

ועוד כמה דוקטורים מלומדים וסתם חכי"ם למכביר. וזה עוד מבלי להזכיר את התיירים הערבים ישראלים שנוסעים לתורכיה ותופסים טיסת המשך לאיראן ו/או לבנון.
הוסף על כך את האינטרנט - וקיבלת תמונת מצב מלבבת ממש בהיבט שציירת.

[QUOTEb.a]אני מניח שאדון נסראללה ישמח לקבל חוות דעת מלומדות אשר יעזרו לו לתכנן את מהלכיו בעתיד לתפארת מדינת ישראל.

מטרת הפוסט הזה הינה הפוכה ממה ששערת/רמזת: להסיק עד כמה שניתן ממקורות גלויים לגמרי מהי יכולת הירי האמיתית של חיזבאללה, לאור לקחי לבנון II. דהיינו - לקחת את מספר הקסם "40,000 רקטות" ולאמוד את כמות הרקטות האמיתית, טיבן והשפעתן, על מהלך לחימה אפשרי, ובכך לנטרל את עוקצה של הל"פ של חיזבאללה וכלי התקשורת הישראלית המסייעים בידו, כמו גם כמה גורמי בטחון חסרי אחריות שמפיצים מספרים ומפחידים את האוכלוסייה שלנו.

אם מתוך 40,000 רקטות הם מסוגלים לירות ב- 14 ימי לחימה 2000, מתוכן 100 כבדות - לדעתי יש חשיבות ציבורית לדעת את זה. ולהבין שלא כצעקתה. שחיזבאללה הוא נמר עם שיניים אמנם, אבל לא כזה שיכול לחסל את הצפון או אפילו להשבית את המדינה לתקופה משמעותית.

לאחר עריכה: האם ריבוי הקושיות דהיום, המכוונות לבחינת מוראל ועמידות העורף (כולל אלה של המפחד) הינו מכוון או מוכוון ?[/QUOTE]

הבחור דמתקרא mes המפחד אכן נראה לי כמו סוג של שתול/ גורם זר. הוא העלה 2 פוסטים הזויים קמעא.

http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...3&highlight=mes
ישן 12-05-2010, 15:01
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...

עיין במצגות שהעליתי לאשכול הכנס של מכון פישר. בייחוד באלו של טירה, יפרח ורובין.
הן יוסיפו לך כמה נקודות.
גם בכנס היום באוניברסיטת ת"א נאמרו דברים בסגנון. ראה באשכול הזה.

ישן 13-05-2010, 14:32
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי שטורס שמתחילה ב "עיינתי עיין היטב במצגת של יפרח. הוא זרק כפפה למכון פישר..."

השקף הראשון מנסה לחזק את הצורך ברקטות ארטילריות ע"י השוואה בין "20,000 טון הפצצות שחה"א הטיל ב-2006, כדי להרוג 500 מחבלים, ל-108 טון החנ"מ ברקטות שהחיזבאללה ירה, שהרגו 57 איש". מעבר לעובדה שזו השוואה דמגוגית שמתעלמת מההבדלים הברורים בבחירת המטרות ע"י שני הצדדים, היא מוטעית- חה"א לא הטיל 20,000 טון חימוש אלא 21,648 חימושים, שרובם מן הסתם עם רש"ק של פחות מטון (לפי "מלחמת הטילים הראשונה" של אלוף (מיל.) יצחק בן ישראל).

השקף השני טוען שלפי מחקר מסווג אפשר היה לקנות אלפי טילים ורקטות במחיר של טייסת רעם+ שתי טייסות סופה (LCC): מטוס "סופה" עולה כ-50 מיליון ש"ח, כך שטייסת עולה כ-1.2 מיליארד דולר. אם נניח שמחיר "חץ" או "לורה" כמיליון דולר, הרי אפשר להחליף את הטייסת ב- 1200 טילים: הרבה פחות מהמספרים בשקף. ברור שחימוש המטוסים עולה עוד כסף, ושהחזקת טייסת באופן שוטף עולה הרבה יותר מאחזקת מערך מקביל של טילים, והשאלה היא האם זה מכסה את ההפרש- אשמח אם מישהו יוכל להמשיך את החישוב.
ישן 13-05-2010, 16:05
  שטורס שטורס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "[font=Verdana]השקף הראשון..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
השקף הראשון מנסה לחזק את הצורך ברקטות ארטילריות ע"י השוואה בין "20,000 טון הפצצות שחה"א הטיל ב-2006, כדי להרוג 500 מחבלים, ל-108 טון החנ"מ ברקטות שהחיזבאללה ירה, שהרגו 57 איש". מעבר לעובדה שזו השוואה דמגוגית שמתעלמת מההבדלים הברורים בבחירת המטרות ע"י שני הצדדים, היא מוטעית- חה"א לא הטיל 20,000 טון חימוש אלא 21,648 חימושים, שרובם מן הסתם עם רש"ק של פחות מטון (לפי "מלחמת הטילים הראשונה" של אלוף (מיל.) יצחק בן ישראל).

ויש עוד כמה תמיהות.

א. האם כל המחבלים שנהרגו ב- 2006, נפגעו מהפצצות של ח"א? חי"ר לא היה שם? האם ארטליריה לא ירתה אלפי פגזים, כולל מצרר? אם כך - מה זה אומר על יעילותה של הארטילריה המודרנית?
ב. לגבי הטונאז' הכולל שהוטל - זה לא משנה לדעתי. היות ומדובר ברוב המקרים בחימוש מדויק, לא משנה באמת מה משקלו של הרש"ק - כל עוד הוא מתאים למטרה אליה הוא הוטל. ההיפך...הסטטיסטיקה הזאת עגומה מאד ומטרידה מאד: בעידן של חמ"מ, היעילות המושגת במונחים של חילי אויב הרוגים לטיל מדויק הינם מגוחכים ונמוכים מאד מאש סטטיסטיקת שחיזבאללה יורה.
ג. ברור שפער היעילות עליו מצביע יפרח נובע מסוג המטרות - חיזבאללה ירה סטטיסטית אלפי רקטות לישובים גדולים, עם שפע מטרות. לכן הסתברות הפגיעה שלו גבוהה בהרבה - כי פשוט יש יותר מטרות ליחידת שטח.

השקף השני טוען שלפי מחקר מסווג אפשר היה לקנות אלפי טילים ורקטות במחיר של טייסת רעם+ שתי טייסות סופה (LCC): מטוס "סופה" עולה כ-50 מיליון ש"ח, כך שטייסת עולה כ-1.2 מיליארד דולר. אם נניח שמחיר "חץ" או "לורה" כמיליון דולר, הרי אפשר להחליף את הטייסת ב- 1200 טילים: הרבה פחות מהמספרים בשקף. ברור שחימוש המטוסים עולה עוד כסף, ושהחזקת טייסת באופן שוטף עולה הרבה יותר מאחזקת מערך מקביל של טילים, והשאלה היא האם זה מכסה את ההפרש- אשמח אם מישהו יוכל להמשיך את החישוב.

א. לדעתי, יפרח מתכוון לעלות מחזור חיים כוללת. לא רק רכש- אלא חימוש,חלפים, הכשרה, מתקנים, וכו'. שנאמדים במליונים רבים נוספים למטוס.

טעות קולמוס: צ"ל 50 מיליון דולר לסופה, ולא ש"ח. הלוואי...

נערך לאחרונה ע"י שטורס בתאריך 13-05-2010 בשעה 16:14.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:28

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר