10-05-2010, 06:41
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.06
הודעות: 2,225
|
|
אני לא בטוח אם זה כל כך שהאמריקאים לא מצטיינים או פשוט שבארץ יש לחמים מעולים.
פיתות הן אכן בעיה כאובה בארה"ב - לא כל כך חומוס אבל טחינה (גולמית) למשל אפשר בהחלט להשיג סבירה, במיוחד אם גרים לא רחוק משכונה שמשופעת בבני דודנו ואפשר לרכוש יבוא מטורקיה, לבנון וגם קצת מישראל - פעם גיליתי באיזה סופרמרקט פיתות שדמו מאוד לפיתות התעשיתיות שבארץ מוצאים בסופרמרקט ארוזות בניילון, בקיצור, תחתית החבית, אבל התנפלתי עליהן כמוצא שלל רב, במדבר כל קוץ הוא פרח אני מניח.
אחרי בורקסים גם אני להוט אבל האמת, ממש עדיף לצמצם, רוגלאך (אישית אני לא ממש מאוהב) זה יותר מאכל יהודי מאשר ישראלי ואם יש באזור קהיליה מזוקנת וחובשת שחורים יש סיכוי סביר למצוא גם מאלו (בד"כ בטעמי שוקולד או קינמון).
אכן לישראלים קשה לפעמים להבין את הלהיטות של אלו שגרים בחו"ל אחרי דברים שבארץ מקבלים כמובנים מאליהם. פעם בביקור בארץ לקחו אותי לאיזו מסעדה מקסיקנית!!!! את דיקסי אהבתי מאוד כשגרתי בישראל, היום זה ניראה לי טיפשי (בשבילי) וכשלוקחים אותי לסושי זה כבר בכלל בזבוז זמן מוחלט אבל בדג על הדן לעומת זאת או במחניודה, מול ים, הרברט סמואל, השרקוטרי (בשוק הפשפשים ביפו), הוטל מונטיפיורי וחדר האוכל (רשימה חלקית מאוד) אני נהנה מאוד מאוד.
עריכה: ניזכרתי בינתיים גם בבית של רפא בראש פינה, בהלנה בנמל בקיסריה ובאורי בורי בעכו, בחיי אני לא מבין מה הישראלים צריכים בורגר קינג...
_____________________________________
Reality is that which, when you don't believe in it, doesn't go away.
Peter Viereck, 1916-2006
נערך לאחרונה ע"י hamora בתאריך 10-05-2010 בשעה 06:48.
|