31-10-2022, 08:34
|
|
|
חבר מתאריך: 24.02.17
|
|
אחלה רעיון, אבל משהו שצד לי את העין:
"אחר כך ממשיכים לשמונה חודשי קק"ץ. כדי להבטיח תהליך כניסה מיטבי לתפקידי הפיקוד ביחידות, התפקיד הראשון לאחר הקק"ץ יהיה מ"מ בהכשרה ורק לאחר מכן תפקיד מ"מ מבצעי."
לא, לא, לא, לא! זה אמור להיות הפוך! די לתת למפקד להכריע את העתיד של מחלקה שלמה לכל הפחות מבלי שהוא באמת הוכיח עדיין שהוא מפקד טוב.
כמובן אני מבין את ההיגיון, שעדיף שמ"מ צעיר יעשה טעויות בסביבה התומכת של הבא"ח במקום בפעילות מבצעית, אבל עדיין, האופציה השנייה שהם מציעים היא שמ"מ הולכים להכין חיילים לפעילות מבצעית שהם בעצמם לא לקחו בה חלק! אני לגמרי בעד שהמצטיינים צריכים ללכת להכשרות וש"הילת המבצעית" מורידה את רמת ההכשרות בצה"ל באופן כללי, אבל עדיין מאמין שצריך לעשות את זה, בלי קשר ווסאח או לא, רק אחרי שהקצין מוכיח את עצמו.
ושלא נגיע למצבים כמו של בן דוד של אחד המפקדים שלי במילואים: קצין בהנדסה, שמסלול השירות שלו הולך ככה - הכשרה 8 חודשים, קורס מ"כים מוקדם, מ"כ טירונים 4 חודשים, קורס קצינים, 8 חודשים מ"מ טירונים, שנה מפקד צוות בקורס מפקדים, עוד שנה סמ"פ בקורס מפקדים, שחרור. כלומר, להוציא 4 חודשים בבה"ד 1, הבנאדם לא עזב מעולם את בהל"ץ. זה לא טיפה מגוחך?
נערך לאחרונה ע"י גקשדב בתאריך 31-10-2022 בשעה 08:36.
|