16-04-2005, 09:27
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.05.03
|
|
היי מירי !
החיים הם בית ספר (אני בטוחה שאמרו לך את זה לא אחת), ולרוב "כגודל הציפיות - גודל האכזבות" .
לפעמים בלי משים, אנחנו מצפים מהסביבה שלנו יותר מדי רק כי אנחנו מתנהגים בצורה מסויימת ומן הלגיטימי שנרצה
שהסביבה תשקיע בנו כמו שאנו משקיעים בה, רק שיכול להיות שהם לא תמיד רואים את מידת ההשקעה או
לא מעריכים/ מחשיבים כמונו וכאן נוצר דיסוננס - דרך הראות שלך (הקוגניציה שלך) מתמודדת עם קונפליקט .
אני חושבת שטוב גם לשוחח עם החברים על האכזבות שלך מהם, תפרקי את מה שעל ליבך כי לא טוב לצבור כעסים,
גם אם לא יעשו עם זה כלום - עדיף שידעו מה את מרגישה, סביר להניח שבסוף משהו יחלחל .
ותאמצי לך גישת מפתח בכל שלב בחיים : את האחרים את לא תוכלי לשנות אך את עצמך תוכלי, וכאן
הבחירה שלך - האם להמשיך להתאכזב מהחברים או לקבל אותם כמו שהם (עם היתרונות והחסרונות כאחד) ?
ולרובד אחר של הנתינה והקבלה, אותי מהיותי קטנה לימדו : תלמדי לתת, אבל לא בשביל לקחת .
אני בת יחידה וידוע שלילדים יחידים יש קושי להתחלק במה שיש להם, אולי בגלל זה ההורים שלי שמו דגש על
זה מהיותי ילדה קטנה ועובדה שזה השתרש בי עד היום, אני אוהבת לתת, לפנק ולהשקיע בכל הסובבים אותי .
גם אני חוויתי מצבים כמו שתיארת, רק בשל העובדה שהייתי נותנת את כולי לחברויות ומקבלת קדחת ואז למדתי
מי חבר אמיתי ומי הוא חבר שלוקח אותך כמובן מאליו ומנצל אותך בכל דרך אפשרית .
אבל לא השתניתי, לא הפסקתי לתת מעצמי רק כי התאכזבתי כי זה האופי שלי וכן הכרתי אנשים שיודעים להעריך .
כרגע את אנטי- טזה, את ההפך ממספר חבריך בכל הקשור ליחס ולנתינה, מה שהופך אותך לסופר מיוחדת .
ולדעתי לוותר על עצמך ועל היכולת שלך לאהוב ולהעניק זה מוגזם, באם תעשי את זה את תהפכי להיות
בדיוק כמו אלו שמאכזבים אותך כיום, אז מה יהפוך אותך לשונה ומיוחדת ?
וזהו, נראה לי שנתתי לך מספיק חומר למחשבה, שני על זה בלילה
המשך יום קסום,
רחלי .
נערך לאחרונה ע"י Gwenhwyfar בתאריך 16-04-2005 בשעה 09:38.
|